Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suunnittelu- ja raportointityökalu, joka kasvaa iLOQ ‑konsernin mukana

Referenssi

iLOQin kasvu asettaa omat haasteensa myös talouden suunnittelu- ja raportointijärjestelmälle kehittyä ja mukautua yrityksen mukana. Jedox ja Invenco FastClose™ yhdessä ovat erittäin kätevä ja kustannustehokas ratkaisu saada sekä konsernin suunnittelu- että juridiset luvut samasta järjestelmästä.

Vuonna 2016, kun Invencon ja iLOQ:n yhteistyö suunnittelu- ja raportointityökalun Jedoxin tiimoilta alkoi, oli iLOQ:n liikevaihto miltei 34 miljoonaa euroa. Konserniin kuului tällöin emon lisäksi kolme ulkomaista tytäryhtiötä, joista yksi oli valuuttayhtiö. Nyt näin neljä vuotta myöhemmin iLOQ:n liikevaihto on lähes tuplaantunut yli 60 miljoonaan euroon. Tytäryhtiöitä on miltei kymmenen, joista valuuttayhtiöitä on puolet ja koko konsernirakenne muotoutumassa yhä moniulotteisemmaksi konsernikerrosten lisääntyessä uuden omistajan myötä. Tämä asettaa omat haasteensa myös talouden suunnittelu- ja raportointijärjestelmälle kasvaa ja mukautua yrityksen mukana.

Jedox talouden suunnittelun työkaluna

Maailmalla suosittu ja palkittu Jedox taipuu moneen ja kasvaa yrityksen mukana vuodesta toiseen. iLOQ:n tarpeet ovat alusta alkaen olleet hyvin monipuoliset ja tämä otettiin huomioon teknologiaratkaisua valittaessa. Talouden suunnittelun tuli olla muutakin kuin tavanomaista tiliperusteista suunnittelua, jotta suunnitteluluvut heijastelisivat mahdollisimman oikeaa skenaariota johdon päätöksenteon tueksi.

Jedoxiin onkin rakennettu asiakkaan tarpeita vastaava monidimensionaalinen myynnin suunnittelu asiakkaan omien joskin muuttuvien tuotelinjojen mukaisesti erilaisia laskentasääntöjä ja hinnastoja hyödyntäen. Lisäksi Jedoxissa tehdään tuotannon suunnittelua ja henkilöstötason suunnittelua sivukuluineen ja palkankorotuksineen henkilöryhmätasolla.

Myös tuotekehitykselle on varattu oma merkittävä paikkansa liiketoiminnan suunnittelun osa-alueena investointisuunnittelua unohtamatta. Yrityksen eri toimintojen vastuuhenkilöt on alusta alkaen jalkautettu liiketoiminnan suunnitteluun oman toimintonsa osalta. Jokaiselle vastuuhenkilölle on omaa toimintoa palvelevat raportit käytettävissä helposti ja nopeasti.

Koko talouden suunnittelu kattaa siis sekä vuosibudjetin laadinnan, että rullaavan ennustamisen niin tulos‑, tase- kuin kassavirtanäkökulmastakin. Toteumaluvut päivittyvät järjestelmään Jedoxiin rakennettujen integraatioiden avulla vähintään kerran päivässä johdon päätöksenteon tueksi, budjetti- ja ennusteluvut reaaliajassa.

Jedoxilla on helppo toteuttaa liittymiä yrityksen operatiivisiin järjestelmiin kuten toiminnanohjaus ja kirjanpito. Kaikki nykyaikaiset tietomuodot ja yhteystavat luonnistuvat graafisen käyttöliittymän avulla. Lähdejärjestelmien ei tarvitse tarjota tietoa suoraan Jedoxin tarvitsemassa muodossa, vaan se voidaan samalla työkalulla muokata helposti halutunlaiseksi.

Jedox on kokonaispaketti, eikä erillistä integraatiotyökalua tarvita. Näin konsernin tärkeät toteumaluvut ovat välittömästi yritysjohdon saatavilla ja verrattavissa budjetoituihin ja ennustettuihin lukuihin sopivien graafien havainnollistaen tilannetta vielä vähän lisää.

Jedox-teknologialla toteutettu Invenco FastClose™ ‑ratkaisu mahdollistaa sekä liiketoiminnan suunnittelun että konsolidoinnin

Liiketoiminnan suunnittelun lisäksi iLOQ:lla oli tarpeita konsolidoinnille ja konserniraportoinnille. Niitä varten yritykset joutuvat usein hankkimaan erillisen ratkaisun. Invenco FastClose™, joka toimii Jedox — alustalla, taklaa nämä molemmat suunnittelun ja muun raportoinnin ohessa, pureutuen konsernilaskennan kriittisiin osa-alueisiin.

iLOQ laatii nykyisin myös juridisen konsernilaskennan sisältäen muun muassa sisäisten liiketapahtumien automaattieliminoinnit, kurssierojen ja keskikurssien oikaisut sekä muut konsermia koskevat oikaisut. Yrityksellä on konsolidoinnin jälkeen saatavilla Invenco FastClose’sta sekä FAS- että IFRS-perusteiset kvartaaliraportit että tilinpäätökset. Tulevan projektin myötä nämä ovat saatavilla erikseen sekä pää- että alakonsernitasoilta.

Yhteistyö ei ole siis päättymässä tähän. Jedox ja Invenco ovat valmiina iLOQin kasvaessa ja kansainvälistyessä entisestään.

” Yhteistyö Invencon kanssa on ollut hedelmällistä ja esille tuleviin haasteisiin on reagoitu nopeasti. On erittäin kätevää ja kustannustehokasta saada sekä konsernin suunnittelu- että juridiset luvut samasta järjestelmästä. Olemme erittäin tyytyväisiä, Invencon panostukseen ja Jedoxin monipuolisuuteen”, toteaa iLOQ:n Head of Finance Sirpa Sallanko.
” Pitkäjänteinen yhteistyö palkitsee. On ollut hienoa olla mukana jo useampi vuosi toteuttamassa menestyvän ja kasvavan yrityksen pitkälle vietyä talouden suunnittelu- ja raportointisovellusta niin sisäisen kuin ulkoisenkin raportoinnin näkökulmasta”, toteaa projektipäällikkönä toimiva Senior Consultant Merja Jaakkola

 

Vuonna 2003 perustettu iLOQ on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä teknologiayritys, joka korvaa mekaanisia lukitusjärjestelmiä tarjoamalla digitaalisia pääsynhallintaratkaisuja. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa ja yrityksen palveluksessa on yli 150 työntekijää.

Jos kiinnostuit, olethan ihmeessä yhteydessä

Merja Jaakkola

merja.jaakkola@invenco.fi

+358 40 772 9697

Kirjoittaja Merja Jaakkola toimii Invencolla senior konsulttina sekä BI-konsultin että projektipäällikön tehtävissä asiakkaiden tarpeiden mukaan, mm. Jedox ‑teknologialla.

Suosittelija:

"Yhteistyö Invencon kanssa on ollut hedelmällistä ja esille tuleviin haasteisiin on reagoitu nopeasti. On erittäin kätevää ja kustannustehokasta saada sekä konsernin suunnittelu- että juridiset luvut samasta järjestelmästä. Olemme erittäin tyytyväisiä Invencon panostukseen ja Jedoxin monipuolisuuteen”.

Sirpa Sallanko, Head of Finance

Pinterest
Referenssin infoboxi
Invenco Oy logo

Tiedot

Tilaaja: iLOQ
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Merja Jaakkola

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jedox
konsernilaskenta
talouden suunnittelu ja ohjaus
BI raportointi
Invenco FastClose

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia