Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suunnittelu- ja raportointityökalu, joka kasvaa iLOQin mukana

ReferenssiVuonna 2003 perustettu iLOQ on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä teknologiayritys, joka korvaa mekaanisia lukitusjärjestelmiä tarjoamalla digitaalisia pääsynhallintaratkaisuja. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa, ja sen palveluksessa on yli 150 työntekijää.

Kun Invencon (nyk. osa Innofactoria) ja iLOQin Jedox-yhteistyö alkoi vuonna 2016, iLOQin liikevaihto oli noin 34 miljoonaa euroa. Vain neljää vuotta myöhemmin yhtiön liikevaihto oli lähes kaksinkertaistunut yli 60 miljoonaan euroon, minkä lisäksi yhtiön konsernirakenne oli käynyt yhä moniulotteisemmaksi konsernikerrosten lisääntymisen ja uuden omistajan myötä. Kova kasvu asetti omat haasteensa talouden suunnittelu- ja raportointijärjestelmälle kehittyä ja mukautua yrityksen mukana.

Jedox talouden suunnittelun työkaluna

Uudeksi suunnittelu- ja raporointiratkaisuksi valikoitui Jedox, joka huomioi iLOQin monipuoliset tarpeet ja kasvaa yrityksen mukana vuodesta toiseen. Yhtiölle oli tärkeää, että talouden suunnitteluluvut tarjoaisivat kattavan selkänojan johdon päätöksenteolle heijastelemalla mahdollisimman oikeaa skenaariota.

Jedoxiin onkin rakennettu asiakkaan tarpeita vastaava monidimensionaalinen myynnin suunnittelu asiakkaan omien joskin muuttuvien tuotelinjojen mukaisesti erilaisia laskentasääntöjä ja hinnastoja hyödyntäen. Lisäksi Jedoxissa tehdään tuotannon suunnittelua ja henkilöstötason suunnittelua sivukuluineen ja palkankorotuksineen henkilöryhmätasolla.

Myös tuotekehitykselle on varattu oma merkittävä paikkansa liiketoiminnan suunnittelun osa-alueena investointisuunnittelua unohtamatta. Yrityksen eri toimintojen vastuuhenkilöt on alusta alkaen jalkautettu liiketoiminnan suunnitteluun oman toimintonsa osalta. Jokaiselle vastuuhenkilölle on omaa toimintoa palvelevat raportit käytettävissä helposti ja nopeasti.

Jedox integroituu joustavasti erilaisiin operatiivisiin järjestelmiin

Koko talouden suunnittelu kattaa siis sekä vuosibudjetin laadinnan että rullaavan ennustamisen niin tulos-, tase- kuin kassavirtanäkökulmastakin. Toteumaluvut päivittyvät järjestelmään Jedoxiin rakennettujen integraatioiden avulla vähintään kerran päivässä johdon päätöksenteon tueksi. Budjetti- ja ennusteluvut päivittyvät puolestaan reaaliajassa.

Jedoxilla on helppo toteuttaa liittymiä yrityksen operatiivisiin järjestelmiin, kuten toiminnanohjaukseen ja kirjanpitoon. Kaikki nykyaikaiset tietomuodot ja yhteystavat luonnistuvat graafisen käyttöliittymän avulla. Lähdejärjestelmien ei tarvitse tarjota tietoa suoraan Jedoxin tarvitsemassa muodossa, vaan se voidaan samalla työkalulla muokata helposti halutunlaiseksi.

Jedox on kokonaispaketti, eikä erillistä integraatiotyökalua tarvita. Näin konsernin tärkeät toteumaluvut ovat välittömästi yritysjohdon saatavilla ja verrattavissa budjetoituihin ja ennustettuihin lukuihin. Tarkoitukseen sopivien graafien avulla numeraalista tietoa voi myös havainnollistaa tarpeen mukaan.

Jedox-teknologialla toteutettu Invenco FastClose™ ‑ratkaisu mahdollistaa liiketoiminnan suunnittelun ja konsolidoinnin

Liiketoiminnan suunnittelun lisäksi iLOQilla oli tarpeita konsolidoinnille ja konserniraportoinnille. Niitä varten yritykset joutuvat usein hankkimaan erillisen ratkaisun. Jedox-alustalle toteutettu, konsernilaskennan kriittisiin osa-alueisiin pureutuva Invenco FastClose™ -ratkaisu sen sijaan täyttää konsolidoinnin ja konserniraportoinnin tarpeen suunnittelun ja muun raportoinnin ohessa.

iLOQ laatii nykyisin myös juridisen konsernilaskennan, joka sisältää muun muassa sisäisten liiketapahtumien automaattieliminoinnit, kurssierojen ja keskikurssien oikaisut sekä muut konsermia koskevat oikaisut. Yrityksellä on konsolidoinnin jälkeen saatavilla Invenco FastClose'sta sekä FAS- että IFRS-perusteiset kvartaaliraportit että tilinpäätökset. Tulevan projektin myötä nämä ovat saatavilla erikseen sekä pää- että alakonsernitasoilta.

Yhteistyö ei ole suinkaan päättymässä tähän. Jedox ja Invenco (nyk. Innofactor) ovat valmiina iLOQin kasvun ja kansainvälistymisen jatkumiseen.

"Yhteistyö Invencon kanssa on ollut hedelmällistä, ja esille tulleisiin haasteisiin on reagoitu nopeasti. On erittäin kätevää ja kustannustehokasta saada sekä konsernin suunnittelu- että juridiset luvut samasta järjestelmästä. Olemme erittäin tyytyväisiä Invencon panostukseen ja Jedoxin monipuolisuuteen", toteaa Head of Finance Sirpa Sallanko iLOQilta.

"Pitkäjänteinen yhteistyö palkitsee. On ollut hienoa olla mukana jo useampi vuosi toteuttamassa menestyvän ja kasvavan yrityksen pitkälle vietyä talouden suunnittelu- ja raportointisovellusta niin sisäisen kuin ulkoisenkin raportoinnin näkökulmasta", toteaa projektipäällikkönä työskentelevä Senior Consultant Merja Jaakkola.

**

Invenco on nykyisin osa Innofactoria

Innofactor Oyj osti yksityisesti omistetun, dataratkaisuihin erikoistuneen Invenco Oy:n koko osakekannan 30.6.2022. Invenco Oy:n nimi muutettiin 1.7.2022 alkaen Innofactor Invenco Oy:ksi, jonka palveluksessa Invencon työntekijät jatkavat työskentelyään. Asiantuntijoiden roolit ja tehtävät pysyivät ennallaan kaupan yhteydessä.

Lue yritysostosta tarkemmin pörssitiedotteestamme.

Suosittelija:

"Yhteistyö Invencon kanssa on ollut hedelmällistä ja esille tuleviin haasteisiin on reagoitu nopeasti. On erittäin kätevää ja kustannustehokasta saada sekä konsernin suunnittelu- että juridiset luvut samasta järjestelmästä. Olemme erittäin tyytyväisiä Invencon panostukseen ja Jedoxin monipuolisuuteen”.

Sirpa Sallanko, Head of Finance

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: iLOQ
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Merja Jaakkola, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Jedox
konsernilaskenta
talouden suunnittelu ja ohjaus
BI raportointi
Invenco FastClose

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia