Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suosituimmat uudet teknologiat peleissä

BloggausTeknologia kehittyy ja kuten tiedämme, se näkyy myös nettipeleissä. Pelien kehittäjillä on kova kilpailu siitä, mihin suuntaan pelit kehittyvät ja myös pelialan markkinat ovat nousujohteista. Varsinkin viime vuosina pelien pelaaminen räjähti, kun ihmiset olivat paljon neljän seinän sisällä.

Pelien lataaminen nettikaupoista

Kuten varmasti kaikki muistamme, ovat cd-romppuhyllyt sekä Playstationpelien kannet olleet kauniissa riveissä tai päällekkäin kaapissa lapsuudessamme. Pelien koteloiden ja pölyttyvien cd-levyjen säilyttämisen aikakausi on kuitenkin ollut jo pitkään päättymässä.

Nykyään on yhä suositumpaa ladata pelit verkosta erilaisista pilvipalveluista. Tarvitsemme tähän ainoastaan älytelevision ja pelikonsolin, jolloin pääsemme erilaisiin nettikauppoihin. Kun syötämme vain maksutietomme, saamme ladattua pelit internetin avulla.

On myös mahdollista, että tulevaisuudessa konkreettiset pelikonsolit ovat katoava asia kodeissamme ja pelikonsolimme ovat joko virtuaalisessa muodossa, tai päivitämme niitä etänä netin kautta. Myös laajeneva 5G-verkko mahdollistaa tämän yhä useammalle. 

Virtuaalinen todellisuus

Eräänlaisia virtuaalisia todellisuuksia on ollut olemassa jo kauan, jos mietimme esimerkiksi legendaarista Habbo Hotellia tai Miniclip.com:in Club Penguin-pelejä. Koska kyseessä on kuitenkin tietokonesimulaatio, jossa saamme aistia eri aisteillamme kuin olisimme toisessa todellisuudessa, ovat netissä hahmoilla hyppeleminen ollut vasta täysin alkusoittoa.

VR-lasit ovat tuttu innovaatio ja niitä on ollut jo kauan saatavilla myös kuluttajille. NASA ja sotateollisuus ovat jo vuosia hyödynäneet virtuaalitodellisuuden teknologiaa ja pian tämä teknologia on yhä selvemmin käytössä myös nettipeleissä.

Kuluttajille parhaimpien lasien käyttö ja simulaatiopelit ovat kuitenkin vielä todella kalliita, joten moni intohimoinen pelaaja on ollut valmis odottamaan vielä muutaman vuoden alan kehitystä ja pelivälineiden halpenemista.

Esports ja muut nettipelit

Vanhemman sukupolven voi olla vaikea ymmärtää, miten pelien pelaaminen mielletään urheiluksi. Jos e-urheilussa halutaan pelata ammattilaistasolla ja suurimmista rahapalkinnoista, on takana kuitenkin vähintään yhtä paljon harjoitustunteja, mitä minkä tahansa ammattiurheilijan taustalla – ellei enemmänkin.

Suosittuja E-urheilu- ja nettipelejä ovat muun muassa:

  • Counter-Strike: Global Offensive

Strateginen ammuntapeli, jossa kaksi viiden pelaajan joukkuetta mittelöivät taistelun voittamista erilaisilla kentillä. Joukkueissa vastaansa taistelevat terroristit sekä terroristin vastustajat.

  • Ruletti

Netissä suosituiksi ovat tulleet myös erilaiset roulette muodot, jossa hyvä tuuri on suuressa roolissa. Pelaaja yrittää arvata, mihin numeroon pyörivä kuula pysähtyy. Perinteisten kivijalkakasinoiden sijaan rulettia pelataan tänä päivänä enimmäkseen netissä.

  • Fortnite

Fortnitessa sata pelaajaa ovat kilpailemassa toisiaan vastaan suurella kentällä, jossa viimeinen eloon jäänyt vie voiton. Tässä pelissä tärkeää on pelaamisen lomassa keskittyä rakentamiseen sekä erilaisten resurssien hankintaan, minkä vuoksi se erottuu ainutlaatuisena pelinä muista Battle Royale-tyyppisistä peleistä.

  • Dota 2

Kyseessä on samankaltainen peli, kuin League Of Legends. Niillä on takanaan samat johtavat kehittäjät, minkä vuoksi samankaltaisuus on ymmärrettävää. Pelaajat valitsevat 110 sankarin joukosta omansa sekä oman roolinsa. Dota 2 julkaistiin vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on tullut kiistatta yksi esports-maailman suosituimmista peleistä.

NFT ja lohkoketjuteknologia

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia pelejä, joiden pelaamisella pystytään ansaitsemaan kryptovaluuttoja tai hankkimaan NFT:tä. Monesti NFT:t edustavat pelien sisällä ainutlaatuisia, nimenomaan pelin sisäisiä esineitä.

Yksi suosituimmaksi nousseista peleistä on Axie Infinity, jolla on parhaimmillaan miljoona aktiivista päivittäistä käyttäjää. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että pelien luominen on turhaa energian haaskausta. Ne kun tarvitsevat toimiakseen paljon prosessointitehoa toimiakseen.

Teknologisen kehityksen vaikutukset peliteollisuuteen

Tekniikan kehityksellä on monia seurauksia pelialalle, joita ovat muun muassa:

  • Pelien saatavuus

Nopeiden internet-yhteyksien ja parempien suoratoistopalvelujen ansiosta pelaajat voivat nyt käyttää laajempaa valikoimaa pelejä kaikkialla maailmasta. Tämä on johtanut siihen, että ihmiset pelaavat erilaisia ​​pelejä.

  • Lisääntynyt kilpailu

Peliala on nyt monen miljardin euron suuruinen, ja kun peleissä on niin paljon rahaa, yritykset taistelevat saadakseen palan piirakasta. Tämä on johtanut julkaistujen pelien laadun paranemiseen ja uusien teknologioiden kehittämiseen.

  • Muutokset pelaajien käyttäytymisessä

Ikääntyessään pelaajat haluavat usein pelata haastavampia pelejä. Tämä on johtanut moninpelien ja tiimityötä ja yhteistyötä vaativien pelien suosion kasvuun.

  •  Muutokset pelien markkinoinnissa

Sosiaalisen median ja suoratoistopalvelujen myötä yritykset voivat nyt markkinoida pelejään suoraan pelaajille. Tämä on johtanut tiettyihin väestöryhmiin kohdistuvien vaikuttajien ja markkinointikampanjoiden lisääntymiseen.

  • Muutokset pelien kehityksessä

Uusia teknologioita kehitetään jatkuvasti, joten pelien kehittäjät voivat nyt luoda pelejä, jotka näyttävät ja tuntuvat realistisemmilta. Tämä on johtanut esimerkiksi ensimmäisen persoonan ammuntapelien ja toimintapelien suosion kasvuun.

Kokeile pelaamista

Monet ovat jo intohimoisia peliharrastajia, eikä ihme. Pelit kehittävät kognitiivista kykyä, kielitaitoa ja tunnetaitoja.

Heitä siis ennakkoluulot romukoppaan, ota rennosti ja kokeile sinulle itsellesi mieluista peliä – saatat innostua.

Pinterest
Techmex Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili

Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Techmex - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Techmex - Muita referenssejä

Techmex - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia