Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suomen tarve investoida innovaatioihin. Mitä se tarkoittaa liiketoiminnallesi?

Bloggaus

Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan, Suomen talouskasvu näyttää olevan maailman alhaisinta. Suomi sijoittui tutkimuksen mukaan sijalle 151 kasvuvauhdin mittarilla vuonna 2020. Vuosien 2008 ja 2019 välisenä aikana, vain seitsemän maan talouden kasvuvauhti oli Suomea hitaampaa.

Tässä artikkelissa pohdimme:

  • Mikä on Suomen talouden nykytilanne?
  • Mitä voidaan tehdä, jotta Suomi pysyy kehityksessä mukana?
  • Miten tilanne vaikuttaa suomalaisiin yrityksiin? Mitä toimia, jotta voidaan taata innovaatiot ja yritysten tulevaisuus, digitalisaatiot ja vakaa kasvu? 

Mikä on Suomen talouden nykytilanne? 

Tunnettu suomalainen taloustieteilijä Johnny Åkerholm on viime aikoina herättänyt keskustelua kertoessaan omista havainnoistaan Suomen talouskasvusta. Vasabladet.fi-lehdessä julkaistussa artikkelissa Åkerholm totesi, että Suomen viimeaikaiset liiketoiminnan investoinnit antavat melko vähän toivoa sille, että Suomen taloudellinen kehitys saavuttaisi muut maat. Kysymys kuuluu, mikä on aiheuttanut tällaisen ilmiön?


Myös Suomen valtiovarainministeriön äskettäin julkaisema raportti on kyseenalaistanut Suomen kyvyn pysyä hyvinvointivaltiona. Huolimatta maininnan aiheuttamasta vastustelusta, ministeriön huoli maan kyvystä tuottaa Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tarvitsemia resursseja on erittäin perusteltua. Nyt tärkein kysymys onkin, kuinka katkaista  negatiivinen kehitys?

Johnny Åkerholmin sanoo, että  “täytyy tosiasiallisesti etsiä valoilla ja lyhdyillä löytääkseen maita, joiden kehitys oli heikompaa vuosina 2008-2019.”

Åkerholm jatkaa, että “Euroopan maista vain Kreikalla ja Italialla oli heikompi talouskasvu. Globaalisti tilanne ei ole paljoakaan parempi: Suomi sijoittuu sijalle 134 verrattuna 141 muuhun maahan. Välimatkaa muihin Pohjoismaihin on jopa 10-17 prosenttia.

Mitä tämän kuilun poistamiseksi on sitten tehtävissä? Artikkelissa mainitaan kaksi mahdollista skenaariota.


Mitä voidaan tehdä, jotta taataan Suomen talouskasvu, kehitys ja innovaatiot?


Ratkaisuehdotuksiin kuuluu mm. työllisyysasteen parantaminen ja työn tuottavuuden kehityksen vauhdittaminen. Nämä lähestymistavat näyttävät yhtä lailla olevan myös haasteita.

Tuottavuuden kasvattaminen vaatii investointeja prosessien tehostamiseen ja resurssien siirtämiseen alueille, joilla on korkeampi mahdollisuus parannuksiin.  Siitä huolimatta, suomalaisten yritysten sijoitukset ovat ainoastaan 12 prosenttia bruttokansantuotteesta. Vertailun vuoksi, esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku on lähes 20 prosenttia Ruotsin bruttokansantuotteesta. 

Åkerholmin mukaan, Suomen tulee investoida tietoon perustuviin alueisiin. Kasvuero suhteessa Ruotsiin johtuu suurelta osin siitä, että ruotsalaiset ovat olleet paljon menestyksekkäämpiä yllä mainituilla alueilla. 

Siksi siis tarvitaan investointeja niin tutkimukseen kuin koulutukseen.


Kuinka tilanne vaikuttaa suomalaisiin yrityksiin? Millaisiin toimiin ryhtyä, jotta yritykset pysyvät innovatiivisina ja kasvavat?

Investoinnit ovat avain suomalaisten organisaatioiden menestykseen. Oikeiden digi-investointien määrittäminen on kuitenkin edelleen haastavaa.


Olemme digitalisoineet suomalaisia ​​yrityksiä jo lähes 13 vuoden ajan. Pitkän kokemuksen ansiosta huomasimme tarpeen uudelle palvelulle, jonka avulla autamme yrityksiä löytämään oman liiketoimintansa oikeat digitalisaatiota vaativat investointikohteet.  Näin syntyi Business Value Assessment -konsultointipalvelu.


Business Value Assessment -arviointi selvittää yritykselle arvokkaimmat investoinnit. Se voi keskittyä tulojen kasvattamiseen, kustannusten vähentämiseen, organisaatioiden tehokkuuden lisäämiseen tai asiakkaiden tyytyväisyyteen tarjouksista. Oikea sijoitus ei ole aina ilmeisin, ja paras tapa määrittää digitalisaatiota vaativat  sijoituskohteet on käyttää kolmannen osapuolen liiketoiminnan arvon arviointiprosessia.


Haluatko kuulla lisää selvittääksesi yrityksen digitalisaatiota vaativat investointikohteet? Varaa oma  Business Value Assessment workshop.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Pinterest
Espeo Software Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Espeo Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Hankinta
HR
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
IoT
It-omaisuuden hallinta
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Testaus ja laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Siirry yrityksen profiiliin Espeo Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Espeo Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Espeo Software - Muita referenssejä

Espeo Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia