Suomen Puolustusvoimat

Suomen Puolustusvoimat uudistivat varusmieskoulutuksen hakuprosessinsa digitaalisella palvelulla. Näin käynnissä olevien hakujen tiedot ovat ajantasaisesti samassa paikassa, koko kohdeyleisön saatavilla, ajasta ja paikasta riippumatta.

Asiointipalvelu osana digitalisaatiota

Puolustusvoimat on kiinteä osa suomalaista yhteiskuntaa. Se takaa Suomen turvallisuuden ja on siten suomalaisen yhteiskunnan tukiranka. Puolustusvoimat pitää suomalaiset turvassa sekä sodan että rauhan aikana, ja tekee asevelvollisuuteen kuuluvasta varusmiespalveluksesta turvallisen ja kannustavan kasvualustan nuorille suomalaisille.

Puolustusvoimat tunnistaa digitaalisten ratkaisujen lisäarvon eri prosessien tehostamisessa, ja sähköisessä asioinnissa kumppanin löytäminen digitaalisen murroksen aikana on heillekin tärkeää.

Verkkopalvelusta tehokkuutta

Perinteisen paperiasioinnin sijaan Puolustusvoimat halusi nykyaikaisen verkkopalvelun sujuvoittamaan varusmieskoulutuksen valintaprosessia. Puolustusvoimat halusi tavoittaa palvelun kohdeyleisönä olevat asevelvolliset luontevasti ajasta ja paikasta riippumattomalla matalan kynnyksen palvelulla.

Aluksi palvelulla tulee olemaan noin tuhat käyttäjää. Puolustusvoimissa varusmiespalveluksen suorittaa kuitenkin vuosittain noin 22 tuhatta henkilöä, ja palvelua tullaan asteittain laajentamaan koskemaan heitä kaikkia. Digitaalisen alustan käyttö mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn ja paremmat valinnat eri tehtäviin.

Asevelvollisten hakemukset saman katon alle


Ratkaisuna Puolustusvoimien haasteeseen Valamis tarjosi asevelvollisille helppokäyttöisen ja Puolustusvoimien henkilökunnalle joustavan palvelualustan. Palvelu hyödyntää käyttäjän tunnistamiseen Suomen valtion yhteistä Suomi.fi -palvelua. Palvelussa tunnistautumisen jälkeen käyttäjä voi valita avoinna olevista hakukohteista itseään kiinnostavan ja lähettää hakemuksensa hyvin havainnollistetun hakuprosessin jälkeen.

Uudistetun hakemusprosessin helppous tullee madaltamaan hakukynnystä ja helpottaa avoimista hauista tiedottamista, samalla täyttäen vaadittavan tietoturvallisuustason.
Sujuvuutta ja helppokäyttöisyyttä

Asevelvollisten hakemusprosessi on tuotu digitalisaatioajan hermolle. Palvelun toteutuksessa noudatetaan Puolustusvoimien korkeaa turvallisuustason vaatimusta.

Lopputuloksena syntynyt asiointipalvelu on helppokäyttöinen ja parantaa asiointikokemusta verrattuna paperiasiointiin. Molemmilla virallisilla kotimaisilla kielillä (suomi sekä ruotsi), sekä englanniksi saatava palvelu helpottaa varusmiespalvelukseen ja erikoisjoukkoihin liittyvien asioiden hoitamista, sillä yhdellä kirjautumisella henkilö voi hakea useisiin eri joukkoihin.

"On hienoa, että Puolustusvoimat kehittää palvelujaan digitalisaatiota hyödyntäen, ja on ollut erittäin sujuvaa olla heidän kanssaan projektia toteuttamassa", Valamiksen toimitusjohtaja Jussi Hurskainen painottaa.

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Suomen Puolustusvoimat
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva
Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Valamis kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Valamis:lta

Siirry Valamis kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia