logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Suojattu ympäristö on digiajan pankkiholvi

BloggausYrityksen arkaluontoiset tiedot eivät saa päätyä vääriin käsiin. Digitaaliset laite- ja henkilövarmenteet auttavat pitämään arkaluontoisen tieto turvassa.

Yksi 2000-luvun työelämää eniten muokkaavista trendeistä on ollut työympäristöjen siirtyminen pilveen. Kun työvälineohjelmistot pyörivät palvelimilla, modernit läppärikulkurit voivat tehdä töitä vaikka laiturinnokasta käsin, kunhan nettiyhteys pelittää. Ennennäkemätön digitaalinen vapaus on tuonut mukanaan myös uusia haasteita.

Jos tuotekehittelytietoihin, salassa pidettäviin sopimuksiin ja henkilötietoja sisältäviin rekistereihin pääsee käsiksi käyttäjäntunnuksella ja salasanalla, aiheutuu yritykselle mahdollinen tietoturvariski.

Tunnusten vuotaessa verkkoon tietojenkalastelun tai tietomurron seurauksena, liikesalaisuuksiin pääsee käsiksi kuka tahansa, mistä tahansa ja milloin tahansa.

DIGITAALISET VARMENTEET VIEVÄT TIETOTURVAN UUDELLE TASOLLE

”Varmenteet ovat yksilöllisiä digitaalisia tunnisteita, joiden avulla tieto voidaan suojata tehokkaammin kuin salasanojen avulla. Varmenteiden avulla pääsy resursseihin voidaan rajata koskemaan pelkästään tiettyjä henkilöitä ja tiettyjä laitteita”, Telian järjestelmäpäällikkö Mika Liimatainen kertoo.

ÄLYKORTTI AUTTAA TUNNISTAMAAN TYÖNTEKIJÄN

Yksi Telian asiakkaiden käyttämä malli työympäristön suojaamisesta varmenteilla ovat henkilöiden tunnistamiseen käytettävät älykortit.

”Kullekin työntekijälle jaetaan digitaalisen varmenteen sisältävä kortti ja tietokoneeseen kytkettävä lukulaite. Yritykselle rakennetaan portaali, jonka avulla se voi hallita helposti työntekijöiden pääsyä eri resursseihin”, Liimatainen kertoo.

Kun kirjautuminen yritysverkkoon edellyttää sekä fyysisen esineen hallintaa että salasanan tietämistä, puhutaan vahvasta tunnistamisesta. Se on pelkkää tunnusparia huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, sillä luvaton tunkeutuminen varmenteilla suojatun yrityksen verkkoon edellyttäisi kortin varastamista, salasanan urkintaa ja toimintaa ennen kuin kortin puuttuminen huomataan.

VARMENNE ON YKSILÖLLISYYDEN PERUSKIVI

Jotta asiointi ja kaupankäynti netissä ovat ylipäätään mahdollisia, tulee henkilöiden, laitteiden ja sivustojen olla yksilöllisesti tunnistettavissa. Tähän tarvitaan tunniste, joka ei ole kopioitavissa. Koska kaikki digitaalisen maailman sisältö on pohjimmiltaan nollia ja ykkösiä, yksilöllisyyden luominen edellyttää jotain muuta kuin esimerkiksi satunnaisesti valittua merkkijonoa.

Ratkaisu ovat varmenteet. Ne rakennetaan julkisen avaimen infrastruktuuriksi kutsutun teknologian perustalle. Siinä kaikille yksilöitäville laitteille, henkilöille tai sivustoille luodaan oma varmenne sekä kaksi salausavainta: yksityinen ja julkinen.

Varmenne on lopulta lista sen omistajan tiedoista, joka allekirjoitetaan sen haltijan julkisella avaimella. Se taas allekirjoitetaan varmenteiden myöntäjän julkisella avaimella. Lopulta identiteetti netissä muodostuu salaus- ja tiivistealgoritmien monimutkaisesta vuoropuhelusta.

”Julkisen avaimen infrastruktuuria käytetään myös SSL-palvelinvarmenteissa, salatussa S/MIME-sähköpostissa ja kasvavissa määrin myös IoT-laitteiden suojauksessa. Ilman julkisen avaimen infrastruktuuria esimerkiksi kaupankäynti tai henkilöllisyyden todistamista vaativa asiointi eivät olisi mahdollisia”, sanoo Liimatainen.

Telian Digitaalinen Identiteetti vie tietoturvasi seuraavalle tasolle. Lisätietoja työympäristön suojaamiseen käytettävästä SaaS CA -ratkaisusta ja muista varmennetuotteista antaa Anssi Hakkarainen.
Email: etunimi.sukunimi@teliacompany.com 

Pinterest
Telia

Lisätietoja

Telia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Omat tagit

tietoturvallisuus
SSL
varmenne
digitaalinen varmenne

Erikoisosaaminen

Tietoturva

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Telia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry Telia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia