Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suojaa palvelimet haavoittuvuuksilta – 6 neuvoa yrityksen turvaksi

BloggausJos yrityksen palvelimia ei ole suojattu riittävästi hyökkäyksiä vastaan, mitä tahansa voi tapahtua. Hyökkäyksestä saattaa aiheutua helpoimmillaan muutaman minuutin riesa, mutta pahimmillaan se johtaa liiketoiminnan päättymiseen ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin. Miten sinun yrityksessäsi toimittaisiin, jos kaikki liiketoiminnan jatkumisen kannalta olennainen tieto liikesalaisuuksista, suunnitelmista ja sopimuksista lähtien katoaisivat? Mitä jos henkilöstön ja asiakkaiden henkilötiedot vuotaisivat julkisuuteen?

Tässä on muutama tärkeä neuvo sinulle, joka haluat varmistaa, että palvelimet on suojattu haavoittuvuuksilta

  1. Vaihda aina oletussalasanat. Oli kyseessä sitä mikä tahansa laite, sovellus tai järjestelmä, oletussalasanoja ei koskaan pitäisi jättää käyttöön. Lisäksi salasanojen tulisi olla vahvoja ja monimutkaisia. Jos salasanojen syöttämisestä tai muistamisesta koituu kohtuutonta vaivaa, siihen on helpottavia, tietoturvallisia ratkaisuja – kunhan salasanat ovat kunnossa.
  2. Segmentoi verkko. Palvelimien kannattaa olla erillisessä virtuaaliverkossa. Näin varmistetaan, että esimerkiksi yrityksen aulaan tuleva ja verkkopistokkeeseen pääsevä ei voi murtautua palvelimille tai muihin yrityksen arvokkaisiin järjestelmiin. Julkiverkossa olevat palvelimet ovat selvästi alttiimpia hyökkäyksille.
  3. Pidä palvelinten käyttöjärjestelmät ja sovellukset ajan tasalla. Kun päivityksiä tulee, asenna ne. Vaihda laitteisto uuteen, kun edellisten tuki päättyy. Palvelinten palomuuria ei kannata unohtaa oman onnensa nojaan. Myös audit-lokitus kannattaa pitää aina päällä.
  4. Tilaa Kyberturvallisuuskeskuksen varoitukset. Näin saat aina tiedon reaaliajassa, kun uusia haavoittuvuuksia tunnistetaan.
  5. Suosi VPN-yhteyttä. Jos tiedon täytyy kulkea esimerkiksi yhteistyökumppaneille, tulisi liikenteen kulkea aina salatun VPN-yhteyden kautta. Jos tämä ei ole mahdollista, voitte rajoittaa pääsyä tietoihin esimerkiksi IP-osoitteen perusteella, jotta kuka ja mikä tahansa ei pääse vain harvoille tarkoitettuun tietoon kiinni.
  6. Aseta järjestelmänvalvojille eri tasoiset tunnukset. Kaikilla käyttäjille ei kannata olla ylimpiä admin-oikeuksia, vaan käyttöoikeudet kannattaa rajata niin, että eri ihmisillä on eri oikeudet. Näin rikollinen ei yhdelle tunnukselle päästessään pääse käsiksi kaikkeen. Vallan hajauttaminen kannattaa.

Ovatko palvelimenne turvassa ja ajan tasalla?

Heti tämän luettuasi mieti, milloin palvelimet on viimeksi päivitetty, onko verkko segmentoitu ja onko oletussalasanat vaihdettu vahvoihin. Tärkeintä on tietää, että joku huolehtii palvelinten ajantasaisuudesta ja turvallisuudesta. Niiden unohtaminen voi kostautua pahimmalla mahdollisella tavalla. Jos resurssit omasta takaa eivät riitä, palvelinten ylläpito kannattaa ulkoistaa ja taata, että ne ovat aina huipputerässä valmiina torjumaan hyökkäykset.

Lue lisää palvelinten tietoturvasta Triuvaren blogista!

Pinterest
Triuvare Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Triuvare kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Tietoturva

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Triuvare kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Triuvare - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Triuvare - Muita referenssejä

Triuvare - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia