Summium tehostaa tilausten hallintaa

ReferenssiABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zürichissä. Yhtiön tuoteportfolio koostuu mm. moottoreista, roboteista, pienjännitetuotteista sekä voimansiirron, sähkönjakelun sekä teollisuuden ja sähkölaitosten tuotantoprosessien energiatehokkuutta parantavista tuotteista. ABB:n palveluksessa on noin 145 000 henkilöä noin 100 maassa.


Olemme toimittaneet ABB:lle kolme eri käyttötarkoituksiin suunnattua erillistä Summium CPQ ratkaisua.

Tuotteiden tekninen valinta

ABB lanseerasi Summiumin avulla kokonaan uuden sähkökytkinsukupolven. Työkalu toimii tuotteiden teknisenä valintatyökaluna, jolla ABB:n asiakas itse konfiguroi tarpeidensa mukaisen sähkökytkimen. Sähkökytkimestä syntyy uniikki tuote, joka viedään ABB:n ERP-järjestelmään ja jolle muodostuu tilauskoodi. Myöhemmin asiakas voi tilata konfiguroimansa sähkökytkimen kyseisen tilauskoodin perusteella. Työkalu muodostaa sähkökytkimestä erilaisia teknisiä piirustuksia ja muita dokumentteja. Työkalulla on maailmanlaajuisesti tuhansia käyttäjiä.

Summium helpottaa räätälöityjen sähkökytkimien myyntiä tehden siitä aidosti asiakaslähtöistä, sillä kytkimien konfiguroiminen ja tilaaminen on ulkoistettu suoraan ABB:n omille asiakkaille. Tällöin sähkökytkimet vastaavat paremmin asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Lisäksi koska asiakas saa automaattisesti työkalusta tarvittavat tekniset dokumentaatiot, vapauttaa se ABB:n resursseja dokumenttien laatimisesta muihin toimintoihin.

Tuotteiden visuaalinen esittely ja  markkinointi

ABB käyttää Summiumia Sähköverkon suojaus- ja automaatiotuotteiden visuaalisena markkinointi- ja esittelytyökaluna, jonka avulla käyttäjä voi muutamalla valinnalla määrittää käyttökohteeseensa ja tarpeisiinsa soveltuvan tuotteen. Tuotteisto esitetään havainnollisesti selkeinä kuvina, jonka ohessa löytyy lisätietoa kyseisestä tuotteesta. Soveltuva tuotteisto rajautuu lyhemmäksi käyttäjän tekemien valintojen tuloksena. Löydettyään sopivan tuotteen, käyttäjä ohjataan joko ABB:n Internetsivuille tai ottamaan yhteyttä myyntiin. Työkalu on ABB:n asiakkaiden käytössä maailmanlaajuisesti. 

Summium mahdollistaa ABB:lle visuaalisen tavan esitellä tuotteitaan Internetissä ja heidän asiakkailleen helppokäyttöisen itsepalvelurajapinnan tuotetarjoamaan tutustumiseen. Työkalu helpottaa asiakkaan ostopäätöstä, koska tämä voi oman käyttökohteensa ja omien tarpeidensa perusteella eikä niinkään tuotteiden ehdoilla rajata mahdollista tuotelistaa lyhemmäksi. Tällöin asiakkaiden ei tarvitse syvällisesti tuntea tuotteita teknisesti osatakseen valita itselle parhaiten soveltuvan tuotteen.

Ohjelmistolisenssien hinnoittelu ja myynti

Sähköasema-automaatio -yksikkö käyttää Summiumia uusien ohjelmistolisenssien ja niihin liittyvän laitteiston myymiseen ja hinnoittelemiseen. Myös nykyisten lisenssien laajentaminen ja päivittäminen uusiin versioihin tehdään Summiumin kautta. Vaikka kaikki lisenssit ovat samassa työkalussa, voidaan käyttäjien näkymiä rajata käyttöoikeuksia muuttamalla. Työkalu on satojen myyjien käytössä ympäri maailmaa. Summiumin käyttöönoton myötä aikaisemmin käytössä olleista taulukkolaskentaohjelmista on luovuttu hinnoittelutyökaluina.

Uusien lisenssien myyminen ja olemassa olevien päivittäminen maailmanlaajuisesti on helpompaa ja paremmin hallittavissa, sillä Summium ohjaa käyttäjää ja mahdollistaa ainoastaan sallittujen valintojen tekemisen. Hinnoittelu on ajantasaista ja yhtenäistä kaikkien myyjien kohdalla samalla mahdollistaen globaalin hinnoittelun hallinnan erilaisille asiakkaille. Manuaalisen työn määrä on vähentynyt, koska työkalu luo tarvittavat dokumentit automaattisesti. Myös raportointi ja myynnin seurattavuus ovat helpottuneet Summiumin käytön myötä.

Tustustu Summiumiin paremmin www.summium.com


Pinterest
Referenssin infoboxi
Wapice Oy

Tiedot

Tilaaja: ABB

Lisätietoja

Wapice Oy :n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Teknologia

Linux
Microsoft

Toimialakokemus

IT
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Wapice
summium
cpq
Sales configurator

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Wapice Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wapice - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Wapice - Muita referenssejä

Wapice - Muita julkaisuja

Siirry Wapice Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Suomen Partiolaiset hakee digitaalisten ratkaisujen suunnittelijaa
Ulkomaiset ohjelmisto-osaajat haluavat tulla Suomeen, mutta muuttaminen on aina iso askel
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia