Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sujuvampaa verkkokauppaa integraatioilla – BHG Finland otti käyttöön Boomi-integraatioalustan

ReferenssiBHG Finland (aiemmin Bygghemma Finland) otti käyttöön yhtenäisen integraatioarkkitehtuurin, jonka keskeisenä osana on Digian toimittama Boomi-integraatioalusta. Integraatioiden kehittäminen yhteistyössä Digian kanssa on tarjonnut BHG Finlandille edellytykset tehostaa yrityksen liiketoimintaa merkittävästi.

BHG Finland on suunnannäyttäjä DIY-sektorin verkkokaupassa Suomessa. Sen eri verkkokaupoissa on myynnissä noin 250 000 tuotetta sisustamiseen, remontoimiseen ja rakentamiseen. BHG Finland on osa ruotsalaista BHG Groupia, johon kuuluu yhteensä yli 100 verkkokauppaa ympäri Eurooppaa. Suomessa sen eri verkkokaupoissa vierailee yli 2 miljoonaa kävijää kuukaudessa.

BHG Finlandilla on kaksi showroomia, Vantaan Tammistossa ja Lempäälän Ideaparkissa. BHG Finland varastoi itse suuren menekin tuotteita saatavuuden ja toimitusvarmuuden takaamiseksi. Merkittävä osa liiketoiminnasta perustuu kuitenkin dropshipping-malliin, jossa tavarantoimittaja lähettää tilatut tuotteet suoraan asiakkaalle.

Verkkokaupassa, ja erityisesti dropshipping-mallissa, integraatiot ovat keskeisessä roolissa, ja siksi BHG Group tekee yhteistyötä Digian kanssa integraatioidensa kehittämiseksi.

Integraatiot näyttelevät keskeistä roolia BHG Finlandin liiketoiminnassa

Pekka Rantanen toimii ratkaisuarkkitehtinä BHG Finlandissa. Hän kertoo yrityksen liiketoiminnan tapahtuvan eri toimijoiden ja tietojärjestelmien risteyskohdassa ja että BHG Finlandin liiketoiminnan tehokkuus riippuu paljon siitä, kuinka nopeasti ja täsmällisesti tieto liikkuu eri toimijoiden välillä.

BHG Finland on yrityskauppojen kautta kasvanut yritys, jonka liiketoiminnan jatkokehittäminen vaati yhtenäisen integraatioarkkitehtuurin. Hanke alkoi arvioimalla eri teknologioita, kunnes yritys Rantasen johdolla päätyi valitsemaan integraatioarkkitehtuurin teknologiseksi perustaksi Google Cloudin ja Boomi-integraatioalustan. Jälkimmäisen toimittajaksi he valitsivat Digian, jonka Rantanen tunsi osaajana, jolta he saisivat oikeanlaista tukea integraatioalustan käyttöönottoon ja jatkokehitykseen.

turquoise-arrow.png Tutustu Boomiin suomenkielisen demovideon avulla

Ajantasaiset tuote- ja saatavuustiedot ovat verkkokaupan toimivuuden kannalta kriittisiä

Asiakkaat toivovat verkkokaupalta täsmällistä tietoa tuotteista ja niiden saatavuudesta. Rantasen mukaan nämä ovat verkkokaupan toimivuuden kannalta keskeisiä asioita.

BHG Finlandin tuotetietojärjestelmässä on tiedot yhteensä yli 300 000 tuotteesta, ja yhden vuorokauden aikana saatetaan eri verkkokauppoihin päivittää jopa kymmenien tuhansien tuotteiden tietoja. Tuotteiden saatavuudet kerätään tavarantoimittajien järjestelmistä. Nämä päivitykset tehtiin aiemmin manuaalisesti, joka vaati huomattavan paljon aikaa ja vaivaa.

turquoise-arrow.pngLue myös Holiday Clubin verkkokauppauudistuksesta

Yhteistyö Digian kanssa – pilotista jatkuvaan kehitykseen

Yhteistyö Digian kanssa alkoi pilotilla, jossa integraatioalustan konfiguroinnin jälkeen luotiin ensimmäiset yhteydet tuotetietojärjestelmän ja kahden verkkokaupan, netrauta.fi ja taloon.com, välille sekä ensimmäiset yhteydet tavarantoimittajien järjestelmiin. Samalla luotiin prosessit ja käytännöt, joita seuraamalla voidaan luoda tehokkaasti uusia yhteyksiä tietojärjestelmiin ja toimijoihin.

Rantasen mukaan he arvioivat pilotin aikana teknologian soveltuvuutta ja yhteistyön sujuvuutta Digian tiimin kanssa. Molemmat saivat kiitettävän arvosanan, joten Rantanen tiimeineen päätti jatkaa yhteistyötä. Nyt Digia toimittaa BHG Finlandille integraatioihin liittyvää jatkuvaa kehitystä sekä alustan tukipalveluita.

Rantanen kiittelee Digian tiimiä erityisesti sen palveluhalukkuudesta ja ratkaisukeskeisyydestä. ”Yhteistyömme aikana on sattunut joitakin kiireellisiä vikatilanteita. Nämä ovat väistämättömiä monimutkaisissa ympäristöissä, ja hyvän kumppanin mittari on se, miten tilanne ratkaistaan. Digian tiimi on aina tarttunut toimeen välittömästi ja töitä on jatkettu, kunnes ongelma on ratkaistu. Tämä on vahvistanut luottamustamme Digiaan merkittävästi”, Rantanen sanoo.

Integraatioarkkitehtuurin kehittäminen tarjoaa lyhyen ja pitkän aikavälin hyötyjä

Toimivat integraatiot ovat BHG Finlandin liiketoiminnan edellytys, ja markkinan vaatimusten muuttuessa niiden merkitys vain kasvaa. Siirtyminen johdonmukaiseen integraatioarkkitehtuuriin paransi BHG Finlandin edellytyksiä luoda toimintavarmoja yhteyksiä eri järjestelmiin tehokkaasti ja turvallisesti.

  • Pilotin aikana luotu yhteys BHG Finlandin omaan tuotetietojärjestelmään tarjosi nopeaa liiketoimintahyötyä, kun aiemmin manuaalisesti tehdyt tuotetietojen päivityksen eri verkkokauppoihin kyettiin automatisoimaan.

  • Pilotin aikana ja sen jälkeen on luotu yhteydet yhteensä yli 30 tavarantoimittajan järjestelmään ja parannettu merkittävästi tuotteiden saatavuustietoja verkkokaupoissa.

  • Uuden ratkaisun myötä BHG Finland saa hälytyksen, mikäli tietojen siirrossa on ongelmia. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin ongelmatilanteisiin.

”Suurimmat liiketoiminnalliset hyödyt syntyvät siitä, että nyt meillä on johdonmukaiset käytännöt, joilla voimme rakentaa integraatioita tavarantoimittajiemme järjestelmiin tehokkaasti sekä siitä, että yhtenäinen integraatioarkkitehtuuri mahdollistaa aivan uudenlaisten yhteyksien luomisen”, Rantanen kertoo.

turquoise-arrow.pngLuitko jo Finavian integraatio- ja API-hankkeesta?

Katse on jo tulevaisuudessa – yhteistyötä Digian kanssa jatketaan

Integraatioarkkitehtuurin käyttöönotto oli vain lähtölaukaus BHG Finlandin ja Digian yhteistyölle. Rantasen mukaan heidän integraatiotarpeensa eivät ole hetkeen loppumassa, ja yhteistyötä Digian kanssa jatketaan hyvillä mielin ja ketterin menetelmin.

”Meillä on noin 500 aktiivista tavarantoimittajaa. Meillä on myös viisi verkkokauppaa, joista vasta kaksi on liitetty laajamittaisemmin integraatioalustaan ja kolmatta liitetään tällä hetkellä. Olemme löytäneet Digiasta hyvän kumppanin, jonka kanssa jatkaa liiketoimintamme teknisten edellytysten tehostamista.”

turquoise-arrow.pngLataa webinaaritallenne: Integraatioiden hallinta monitiimiympäristössä

Suosittelija:

Yhteistyömme aikana on sattunut joitakin kiireellisiä vikatilanteita. Nämä ovat väistämättömiä monimutkaisissa ympäristöissä, ja hyvän kumppanin mittari on se, miten tilanne ratkaistaan. Digian tiimi on aina tarttunut toimeen välittömästi ja töitä on jatkettu, kunnes ongelma on ratkaistu. Tämä on vahvistanut luottamustamme Digiaan merkittävästi.

Pekka Rantanen, ratkaisuarkkitehti, BHG Finland

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: BHG Finland

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

boomi
integraatioalusta
integraatioarkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia