Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Study@-alustan pohjalta räätälöity MobilTAI kehitettiin vastaamaan työelämän tarpeita

Referenssi

MobilTAI on Turun ammatti-instituutille Study@-oppimisalustan pohjalta räätälöity sovellus. Se on työkalu työelämässä oppimisen dokumentointiin, seurantaan, ohjaukseen sekä arviointiin, mutta toimii myös lähiopetuksen kommunikointi- ja ohjaamistyökaluna.

MobilTAIn käyttöönottoprojekti aloitettiin Turun ammatti-instituutissa tammikuussa 2020 ja se siirrettiin tuotantoon syyskuussa. Joulukuussa 2020 MobilTAIlla suoritetaan ensimmäiset näytöt ja niiden arvioinnit. Tulevaisuudessa Turun ammatti-instituutin uudet opiskelijat rekisteröidään automaattisesti sovelluksen käyttäjiksi.

MobilTAI kehitettiin tukemaan henkilökohtaisia opintopolkuja

Turun ammatti-instituutin projektipäällikkö Harri Vaara kertoo, että tarve uudelle alustalle lähti ammatillisen koulutuksen reformista. Muun muassa osaamisperusteisuuden vuoksi tarvittiin työkalu, joka tukee opiskelijoiden henkilökohtaisia opintopolkuja.

– Meidän tuli löytää tehokas ja laadukas työelämälähtöinen järjestelmä, jossa opintopolut ovat helposti luotavissa ja niitä olisi helppo seurata, Vaara kertoo.

Työelämässä vaaditaan yhä enemmän monipuolisempaa osaamista. Tämän vuoksi kurssivalintoja muokataan joustavammiksi, jotta koulutus vastaisi paremmin työelämän tarpeita.

– Esimerkiksi LVI-opiskelijoille järjestettiin asiakaspalvelukurssi liiketalouden opintojen puolelta, koska työelämän edustaja toivoi harjoittelijoiksi teknillisen alan opiskelijoita, joilla olisi myös asiakaspalveluosaamista, Vaara selittää.

Työkalu työelämässä oppimisen seurantaan

Lisäksi että MobilTAI tukee henkilökohtaisia opintopolkuja, helpottaa se myös opettajan työtä. Sovelluksen avulla opettaja pystyy kommunikoimaan opiskelijan kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Vaaran mukaan opettajat ovat tyytyväisiä siihen, että voivat vaikuttaa sovelluksen ominaisuuksiin.

Myös opiskelija voi sovelluksen avulla olla yhteydessä opettajaan ja työpaikkaohjaajaan chat-yhteyden, kuvaviestien, tai videoyhteyden avulla. MobilTAIn yksi vahvuuksista on se, että se toimii kaikilla laitteilla, joten alustaa on helppo käyttää älypuhelimella missä ja milloin vain.

Mobiltai on työelämässä oppimisen työkalu, mutta Vaaran mukaan erityisesti päiväkirjatoiminto soveltuu erinomaisesti myös lähiopetukseen. Ammatillisessa koulutuksessa päiväkirja toimii oppimisen tukena.

"Rediteq on tietotekniikan ammattilainen ja luotettava kumppani, jolla on vahva osaaminen sivistystoimialasta yleensä ja ammatillisesta koulutuksesta erityisesti. Kaikki, mitä tarjouksessa on luvattu, on pidetty. Ja hieman ylikin", Vaara kehuu.

Automaatio ja sähköinen allekirjoitus osaksi ammatillista opetusta

Suurin MobilTAIlla saavutettu etu on jo käytössä olevan järjestelmän manuaalisen työn korvaaminen automaatiolla. MobilTAI on integroitu olemassa olevaan Primus-opiskelijahallintojärjestelmään, joten tietojen siirtäminen on ollut vaivatonta.

– MobilTAIhin saa ladattua ammattitaitovaatimukset suoraan ePerusteista, kun ennen on jouduttu tulostamaan painava paperinippu, Vaara naurahtaa.

Dokumenttien sähköinen allekirjoitus on ominaisuus, jota ei ollut tarjouskilpailun vaatimusluettelossa. Kun sähköisen allekirjoituksen hyödyt todettiin yhdessä ja ammatti-instituutin johdolta saatiin lupa käyttöönottoon, oli se Varaan mukaan saatava osaksi MobilTAIta.

– Yleensä projektipäällikölle on tärkeää pysyä aikataulussa ja pitää kiinni sovituista kustannuksista, eikä uusia komponentteja oteta enää mukaan käyttöönottovaiheessa. Olen kuitenkin itse pyrkinyt aktiivisesti saamaan hyvinvointimittarin ja sähköisen allekirjoituksen mukaan MobilTAIhin, vaikka ne eivät olleet vielä olemassa alkuperäisessä suunnitelmassa, Vaara kertoo.

Turun kaupungissa on laajemmin otettu askelia kohti sähköisen allekirjoituksen käyttöönottoa. Turun ammatti-instituutti on ensimmäisiä yksiköitä, joissa ominaisuus otetaan käyttöön.

– Sähköinen allekirjoitus tulee, halusimme sitä tai emme. Se on kestävän talouden kannalta loistava asia ja tukee kaupungin sivistystoimialan digitaalista strategiaa, Vaara kehuu.

Rediteq on luotettava kumppani

Vaaran mukaan kehitystyö Rediteqin kanssa on sujunut erinomaisesti.

– Rediteq on tietotekniikan ammattilainen ja luotettava kumppani, jolla on vahva osaaminen sivistystoimialasta yleensä ja ammatillisesta koulutuksesta erityisesti. Kaikki, mitä tarjouksessa on luvattu, on pidetty. Ja hieman ylikin, Vaara kehuu.

Suosittelija:

Rediteq on tietotekniikan ammattilainen ja luotettava kumppani, jolla on vahva osaaminen sivistystoimialasta yleensä ja ammatillisesta koulutuksesta erityisesti. Kaikki, mitä tarjouksessa on luvattu, on pidetty. Ja hieman ylikin.

Harri Vaara

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rediteq Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun ammatti-instituutti
Ajankohta: 2020 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Rediteq kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT
Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

e-Oppimisympäristöt
Digitalisaatio
Oppiminen
oppimisalusta
verkko-oppimisalusta
verkko-oppimisympäristö
Oppimisen digitalisaatio
digitaalinen oppiminen
e-oppiminen
oppimisympäristö
Sähköinen oppimisympäristö

Siirry yrityksen profiiliin Rediteq kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rediteq - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Rediteq - Muita referenssejä

Rediteq - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia