logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Stala-Yhtiöt: Meille laatu ja hyvä design on jotain, joka näkyy kaikessa

ReferenssiKUVA: Stala Oy

Stala-Yhtiöihin kuuluvat Stala Oy ja Stalatube Oy toimivat kansainvälisesti merkittävinä toimijoina omilla liiketoiminta-alueillaan. Finn-ID toimitti Stala-Yhtiöille nykyaikaiset työmenetelmät paketti- ja tuotetunnisteiden tuottamiseen. BarTender-ohjelmisto, siihen liittyvät lisäpalvelut ja kovaa kulutusta kestävät tulostimet muodostavat toimivan ja aikaa kestävän kokonaisuuden.

Toimiva design näkyy kaikessa - myös tuotannossa

Noin 10 miljoonan liikevaihtoa pyörittävä Stala Oy tunnetaan suomalaisesta designista, jonka teräksenkovaan valikoimaan kuuluvat mm. työtasot, altaat, jätevaunut, postilaatikot ja nykyisin myös polttopuutelineetkin. Kaikista tunnetuin se on kuitenkin arjen yksinkertaisesta tarpeesta – tiskipöydästä.

Stalan toimintaa ohjaa ajatus siitä, että design ei ole vain tuotteen muotoilua vaan sitä, että koko tuotteen elinkaaresta pyritään tekemään mahdollisimman toimiva, tehokas ja laadukas – oli kyse sitten yrityksen johtamisesta, tehtaan työprosesseista, tuotteen käyttökokemuksen viimeistelystä tai asiakaskokemuksesta sitä tilattaessa. Yrityksen verkkosivuilla sanotaankin: ”Meille hyvä design on jotain, joka näkyy kaikessa”.Finn-ID on kulkenut Stala Oy:n matkassa mukana jo lähemmäs viidentoista vuoden ajan. – Tuttuun ja luotettavaan kumppaniin on ollut helppo nojautua, kun uusia tarpeita on ilmaantunut, Stala-Yhtiöiden ICT Manager Ari Puputti kertoo.

Tulostuksen ja merkintöjen nykyaikaistamista alettiin pohtia, kun edellisen vaiheen laitekanta alkoi vanhentua. Tällä hetkellä Stala-Yhtiöissä on käytössä noin 50 tarratulostinta. – Kun tuotantolinjalla valmistuu tietty vaihe, tulostuu sama määrä tarroja pakettien kylkiin. Edelleen, valmistunut erä saatetaan jakaa varastossa pienempiin eriin, jolloin tarvitaan lisää tarroja.

Tuotetunnisteita tarvitaankin päivää kohti valtava määrä. On selvää, että tarvitsemme toimintavarmaa ratkaisua, Puputti jatkaa.

Tulostustoiminnot nykyaikaistettiin

Hiljattain Finn-ID toimitti merkintäratkaisun myös Stalatuben puolelle. Yritys tunnetaan maailmanlaajuisesti laadukkaiden ruostumattomien teräsrakenneputkien ja niiden jatkojalosteiden valmistajana. Tuotteista peräti 90 % menee vientiin, joten tunnisteiden pitävyydellä ja kestävyydellä on kovat vaatimukset. – Tuotemerkinnät muodostavat kriittisen kohdan tuotannossa ja edelleen jakelussa. Valtaosa Stalatuben tuotteista menee vientiin kaukomaihin, joten merkintöjen tulee pysyä matkassa mukana, Stalatube Oy:n ERP Coordinator Sari Sandberg kertoo.

Laadukkaat tuotteet toimitetaan tuotekohtaisesti räätälöidyissä pakkauksissa ja asennusvalmiina. Jokainen tuotepakkaus on tunnistettavissa pakkausmerkintöjen teknisten ja sertifikaattitietojen avulla. – Stalatuben puolella tätä nippuun menevää lappua kutsutaan kuinkas muuten kuin ”nippulapuksi”. Nippu laitetaan kiinni vanteille ja siihen lappu kiinni. Kaikki tarpeellinen tieto kulkee siinä mukana. Usein asiakkaamme määrittää tarkasti, mitä kaikkea tietoa tunnisteen tulee sisältää. Tarroilla on mahdollista myös erottautua, siksi meilläkin on logo punaisella, Sandberg kertoo.

Tulostuksen hallintajärjestelmä minimoi sählingit

– Finn-ID:n asiantuntija kävi paikalla ja pohdimme yhdessä parhaita käytäntöjä tarrojen tuotantoon. BarTenderistä oli hyviä kokemuksia jo Stalan puolella ja myös tietojärjestelmätoimittajamme suositteli sitä meille, hän sanoo. – BarTender soveltuu lähes minne tahansa. Sitä on mahdollista käyttää itsenäisenä, ”stand alone”, ohjelmistona tai keskitetyn tulostuksenhallinnan järjestelmäintegroituna työkaluna kuten tässä tapauksessa. BarTender on ihanteellinen tulostusohjelmisto lähes mihin tahansa tulostustarpeeseen aina etikettien tulostuksesta pakkausten merkintään ja vaativiin RFID-tunnisteiden tulostuksiin. Helppokäyttöisyyden ansiosta aloittelijakin pääsee sillä hetkessä vauhtiin, Janne Lappi Finn-ID:ltä kertoo.

– Verkkopohjainen lähestymistapa ja keskitetty tulostusratkaisu helpottaa olennaisesti toimintaa. Järjestelmä kertoo, mihin kirjoittimelle mikäkin tulostetaan ja ongelmatilanteissa on helppoa ohjata tulostus toiseen pisteeseen. Uusi järjestelmä mahdollistaa lukuisia eri toimintoja, joista kaikkia ei ole ehditty vielä edes kokeilla, hän jatkaa.

Tunnisteen sisältämä tieto kertoo esimerkiksi kääritänkö tuote muoviin ja myös työvaiheen kuittaukset on helppo tehdä tunnisteen avulla. – Kyllä tämä on minimoinut kaiken ylimääräisen tulostamiseen liittyvän sählingin pois, Sandberg toteaa.

Sujuva ylläpito ja huoltovarmuus

Laitteet altistuvat tuotantotiloissa päivittäin mm. pölylle. – Nämä laitteet kestävät kyllä uskomattoman kovaa käyttöä, tuntuu, että niitä ei saa rikki edes käyttämällä, Puputti naurahtaa. – Laitteiden yhteensopivuus oli meille tärkeä valintakriteeri. Sen sijaan, että meillä olisi useita erimerkkisiä laitteita ja niihin liittyviä ylläpitosopimuksia, on nykyinen kokonaisuus näin IT-näkökulmasta helposti hallittavissa. Pelkästään ylläpitoa ajatellen eri laitteissa saattaa olla eri ongelmat ja useita yhteyshenkilöitä huolto-ja tukipalveluissa. Työmme helpottuu, kun voimme hallita kokonaisuutta emmekä pelkästään yksittäisiä laitteita, Puputti sanoo.

Laitekantaa uudistettaessa myös huoltopalveluiden tasoa päivitettiin. – Annoimme painoarvoa laadukkaille laitteille ja asiantuntijapalvelulle, vaikka olemassa on varmasti jonkin verran edullisimpiakin vaihtoehtoja. Välillinen säästö on kuitenkin hyvin minimaalista. Sen sijaan merkityksellisempää on, että kumppaniin voi luottaa myös mahdollisissa häiriötilanteissa. Edullinen laite ja edullinen huolto ei riitä, jos asian kääntöpuolena on se, että kumpikaan niistä ei toimi. Vasteajan huollossa pitää olla nopea, Puputti sanoo.

Aina silloin tällöin esimerkiksi verkkohäiriö aiheuttaa tietohallintoon palvelupyynnön. – Nykyisin osaamme aika paljon itsekin ratkaista ongelmia. Mikäli emme, apu on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä Finn-ID:n palvelukeskuksessa, Puputti kommentoi.

Sekä Puputti että Sandberg ovat mielissään etähallintapalvelusta, joka otettiin käyttöön uudistuksen myötä. – Tuskin huomasimme, kun tukityö oli jo hoidettu, he kertovat.

– Finn-ID:lle täytyy antaa kiitosta siitä, että he kuuntelevat hienosti asiakkaan tarpeita ja auttavat, kun teknistä tukea tai muuta apua tarvitaan, Sandberg ja Puputti kiittelevät.


Pinterest
Referenssin infoboxi
Finn-ID Oy

Tiedot

Tilaaja: Stala-Yhtiöt

Lisätietoja

Finn-ID Oy :n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Omat tagit

merkintäratkaisut
ammattitulostus
tulostus
tunnisteet
ylläpito
sovellusylläpito
bartender
tuotetunnisteet

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Finn-ID Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Finn-ID - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Finn-ID - Muita referenssejä

Finn-ID - Muita bloggauksia

Siirry Finn-ID Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia