Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

St1

ReferenssiSt1 on yksi Lamian pitkäaikaisista ja jatkuvista asiakkaista: yhteistyö pitää sisällään digitaalisen alustan laaja-alaista kehitystyötä, joka mahdollistaa muun muassa myynnin digitalisoinnin ja uusien palveluiden tarjoamisen.


Digitaalisen liiketoiminnan kehitysprojekti

St1 on suomalainen energiayhtiö, joka on pa­ris­sa vuo­si­kym­me­nes­sä kas­va­nut Mika Ant­to­sen joh­dol­la lähes tyh­jäs­tä Poh­jois­mai­den suu­rim­pien polt­to­ai­ne­ja­ke­li­joi­den ja -ja­los­ta­jien jouk­koon. St1 Nordic Oy:lla on Pohjoismaissa 1500 huoltoaseman verkosto ja yhtiön liikevaihto tilikaudella 2015 oli noin 3,6 miljardia euroa. Suuresta koostaan huolimatta yhtiöllä on toimialallaan ketterän edelläkävijän maine. Vanhat ratkaisut eivät tukeneet ST1:n uutta digitaalisen liiketoiminnan strategiaa, joten yhtiössä päätettiin panostaa voimakkaasti digitaaliseen myyntiin ottamalla käyttöön tämän hetken johtavat ratkaisut ja järjestelmät.

Digitaalisen liiketoiminnan kehitysprojekti käynnistettiin vuoden 2015 lopussa, jolloin St1 valitsi Lamian kumppanikseen suunnittelemaan ja toteuttamaan edistyksellistä ja monikanavaista verkkoliiketoimintaa St1- ja Shell-brändeille. Lamian vahvuutena nähtiin osaaminen verkkoliiketoiminnan kehittämisessä korkealaatuisilla Magentoon perustuvilla ratkaisuilla. St1:n kunnianhimoinen visio digitaalisesta liiketoiminnasta on tarjonnut Lamialle erittäin mielenkiintoisen haasteen.

Vaiheistettuna toteutettu verkkokauppajärjestelmä kattaa valmistuttuaan Pohjoismaiden laajuisesti monikanavaiset B2C- ja B2B-ratkaisut, joissa hyödynnetään useita erilaisia täysin kustomoituja osa-alueita. Verkkokauppajärjestelmä liitettiin integraatioväylää hyödyntäen lukuisiin taustajärjestelmiin sekä mobiilisovellukseen. Järjestelmäarkkitehtuurin suunnittelussa huomioitiin alusta alkaen palvelun poikkeuksellisen suuret kävijämäärät ja -piikit. Projektivaiheen haastekerrointa kasvatti monitoimittajaympäristössä toimiminen, mutta osaava tiimi, ketterä toteutustapa, hyvin hoidettu viestintä ja kaikkien osapuolten sitoutuminen aikatauluun johti hyvään lopputulokseen. Käyttöliittymäsuunnitteluun osallistui asiantunteva ryhmä sekä St1:n että muiden yhteistyökumppanien edustajia.

Aikaa kestävää suunnittelutyötä

Suunnitteluvaiheessa haluttiin alusta asti hahmottaa koko laaja palvelukokonaisuus, tulevaisuuden visiot sekä erilaiset tavat käyttää palvelua. Näin käyttökokemuksesta saatiin muotoiltua mahdollisimman sujuvat, unohtamatta järkeviä jatkokehitysmahdollisuuksia. St1-verkkokauppa ei ole käyttöliittymältään perinteinen verkkokauppa, sillä kustomoitujen tuotteiden ostaminen vaatii kustomoidun ostopolun. Esimerkiksi autopesuja myytäessä pitää selvittää, millä asemalla koodi halutaan käyttää ja lämmitysöljyn ostajalta on kysyttävä, millaiseen tankkiin öljy toimitetaan. Suunnittelussa otettiin kattavasti huomioon myös St1- ja Shell-brändien erilaiset arvolupaukset ja kummallekin brändille rakennetut tilausportaalit saivat omaleimaisen brändin mukaisen modernin ilmeen. Lamia hyödynsi kuluttajapuolen käyttöliittymäsuunnittelussa myös tietoa St1:n vanhalla sivustolla eniten käytetyistä päätelaitteista ja erityisesti autopesujen ostamisen mobiilikäytettävyyteen panostettiin, sillä pesut ostetaan usein tien päällä matkalla asemalle.

Kuluttaja-asiakkaille St1-verkkokaupassa on tarjolla autopesuja ja lämmitysöljyä. Autopesujen myynti on toteutettu hyödyntäen yksilöllisiä koodeja, jotka generoidaan, toimitetaan ja hallinnoidaan Magenton avulla. Lämmitysöljytilauksia voidaan luoda ja hallinnoida helposti Magenton asiakastililtä. Yritysasiakkaille verkkokaupan käyttöliittymä suunniteltiin asiakasryhmäkohtaiset tarpeet huomioiden, ja näin mahdollistettiin kullekin käyttäjäryhmälle liiketoimintatarpeita parhaalla tavalla tukevat tilausprosessit ja optimaalinen käytettävyys. Yritysasiakkaille käytössä on asiakasryhmäkohtaisesti räätälöity polttoaineiden tilausjärjestelmä. Järjestelmä on suunniteltu niin, että käyttöliittymä ja tilaustyökalut mukautuvat asiakasryhmän mukaan eli esimerkiksi polttoaineen jälleenmyyjää, välittäjää tai muuta yritysasiakasta palvellaan personoidulla tavalla. Suomessa suunniteltua ratkaisua käytetään myös Norjassa ja Ruotsissa paikallisiin liiketoimintatarpeisiin sovitettuna. Magenton Multisite -toiminnallisuus mahdollisti St1:n kansainvälisen toiminnan edellyttämät maakohtaiset räätälöinnit joustavasti ja tehokkaasti.

Lisätietoa täältä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Lamia logo

Tiedot

Tilaaja: St1

Lisätietoja

Yritysprofiili Lamia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Google
Node.js
Magento

Siirry yrityksen profiiliin Lamia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lamia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lamia - Muita referenssejä

Lamia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia