Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sovellus sujuvampaan työskentelyyn rautateillä ja junassa

ReferenssiVR on Suomen junaliikenteen matkustajapalveluiden omistaja sekä hallinnoija. Vuonna 2016 VR otti tavoitteekseen matkustajapalveluiden tehostamisen, työnkulun optimoinnin, ja asiakaspalvelun sekä sisäisen viestinnän parantamisen. Tällä hetkellä jokaisella junalla on oma konduktööri. Tavoitteena on kuitenkin kasvattaa yksittäisen konduktöörin toiminta-aluetta ja parantaa joustavuutta. Gofore valittiin suunnittelemaan ja kehittämään näitä tavoitteita tukeva työpöytä- ja mobiilisovellus.

Beaconeita & NFC-teknologiaa

Ratkaisu pohjautuu asemille ja juniin asennettaviin beacon-laitteisiin, joiden avulla järjestelmä tunnistaa asemat ja seuraa junien liikkumista. Näiden lisäksi järjestelmään kuuluu konduktöörien NFC-pohjainen lipuntarkastus ja paikannus, sekä työpöytä- ja mobiilisovellus. Beacon-laitteita asennettiin 140 junavaunuun ja asemille yhteensä 750 kappaletta, ja sovellusta käyttää yhteensä 200 konduktööriä ja liikenteenohjaajaa.

Paikannus

Paikannus parantaa työnkulkua: sen avulla liikenteenohjaajat voivat seurata junia ja konduktöörejä kartalla, mikä mahdollistaa konduktöörien siirtämisen junasta toiseen ”lennosta”. Näin kukin konduktööri pystyy kattamaan suuremman alueen työvuoronsa aikana. Samalla kerätään myös tärkeitä tietoja reiteistä ja konduktöörien työnkulusta, mikä mahdollistaa reittien entistä tehokkaamman suunnittelun, ja parantaa tulevien reittien ja työnkulkujen suunnittelua.

Viestintä

Junien ja konduktöörien paikantamisen lisäksi sovellus mahdollistaa viestinnän liikenteenohjaajien ja tiimien välillä chat-toiminnon kautta. Konduktöörit pystyvät myös lähettämään viestejä toisilleen, jättämään huoltoilmoituksia ja pyytämään apua hätätilanteissa. Konduktöörit tarkistavat matkustajien liput Android-sovelluksella, jolloin majakoiden kautta NFC-teknologialla backend-järjestelmään yhteydessä oleva sovellus tarkistaa lipun tiedot VR:n lippujärjestelmästä. Samalla kerätään tietoja, joiden avulla pystytään entistä tarkemmin seuraamaan asiakkaiden matkustuskäyttäytymistä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: VR
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Marko Kuusniemi, 050 321 8582, marko.kuusniemi@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys

Teknologia

Android

Omat tagit

beacon
NFC

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia