Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Soukan Huolto: Pilvipalvelun hyödyt yllättivät perinteisen alan työntekijät

ReferenssiSoukan Huolto Oy:n tarina alkoi melkein 50 vuotta sitten, kun taloyhtiöt perustivat Espooseen uudelle Soukan asuinalueelle huoltoliikkeen turvatakseen talojen isännöinnin ja kiinteistöhuollon. Paikallisesta ja perinteisestä yhtiöstä on sittemmin kehittynyt moderni, yli viiden miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi palveluyritys.


Uuden it-viestintäjärjestelmän hankkiminen tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2013, ja aluksi lähdettiin hakemaan serveripohjaista ratkaisua. Tarkemman perehtymisen jälkeen pilvipalvelut alkoivat kuitenkin tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, ja aluksi yritykselle kaupattiin Sharepointia ja erillistä palvelinta käyttävää ratkaisua.

“Tiesin heti, että se ei sovi meille”, naurahtaa Panu Hentunen, Soukan Huollon HR- ja kehityspäällikkö. Yritys on perinteinen, ja suurin osa työntekijöistä toimii kentällä. Pitkän linjan huoltomiesten työtä tuskin olisi helpottanut VPN-yhteyksien kanssa värkkääminen.
Sattumalta Perttu Ojansuu Gappsilta soitti Soukan Huoltoon juuri oikeaan aikaan ja pistäytyi käymään.
Yhdessä todettiin, että todella monet ongelmat ratkeaisivat ottamalla käyttöön Google Appsit.

“Toimiston kymmenen ihmisen välillä tieto kulki jo aikaisemmin helposti. Sitten kentällä on ne 60 muuta ihmistä, joiden kanssa ja joiden välillä tiedonkulku on aivan yhtä tärkeää”, Hentunen toteaa.

Uuden järjestelmän käyttöönotto päätettiin tehdä kunnolla. Kentällä toimiville hankittiin vedenkestävät Android-tabletit ja -puhelimet, jotta Appseja voisi oikeasti hyödyntää työssä.
Mukaan otettiin Google-asiantuntijatalo Gapps, jotta työntekijät saisivat myös koulutuksen uusiin järjestelmiin. Hentusen mielestä paras palaute oli se, että myös teknologian kanssa vähemmän painineet työntekijät ottivat uuden järjestelmän hyvin vastaan.

“Meillä aika tarkalleen 30 vuotta töissä ollut työntekijä totesi, että tämähän on hyvä.”
Hentusen oma kiinnostus on myös ollut keskeinen syy siihen, että työkaluista on saatu suurin mahdollinen hyöty irti. Pienellä opettelulla Google Scriptin avulla on mahdollista rakentaa työtä nopeuttavia ratkaisuja Google-ekosysteemin päälle.

“Satojen huoltokohteiden kanssa muistinvaraisia asioita on paljon. Scriptiä käyttämällä monia niistä on voitu automatisoida. Kun käyttäjä täyttää yhden Google Formin, tieto päivittyy automaattisesti kolmeen paikkaan – intranettiin , kopiona asiakkaalle ja vaikka kohteesta vastaavalle huoltomiehelle. Se on mahtavaa”, Hentunen tiivistää.

Drivesta on muodostunut Soukan Huollolle tärkein työkalu, mutta Appsien käyttöönotto on tuonut mukanaan myös yllättäviä elementtejä. Pikaviestipalvelu Hangouts on lisännyt työpaikan yhteisöllisyyttä, kun eri paikoissa työskentelevät työntekijät voivat viestiä keskenään helposti myös vapaa-ajalla.

“Moni meistä on ahkera kalastaja, ja Hangoutin kautta on tullut lähetettyä useampi kuin yksi kuva hyvästä saaliista”, Hentunen nauraa.

Suosittelija:

Gappsin asiantuntijat auttoivat uusien IT-ratkaisujen kouluttamisessa ja implementoinnissa, sekä toimivat tukena muutoksen johtamisessa. Yhteinen tavoite oli saada järjestelmä mahdollisimman helposti koko henkilökunnan käyttöön. Molempia osapuolia hymyilytti viimeistään siinä vaiheessa, kun 30 vuotta yrityksessä työskennellyt henkilö kommentoi, että “tämähän on hyvä.

Panu Hentunen, Soukan Huollon HR- ja kehityspäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gapps logo

Tiedot

Tilaaja: Soukan Huolto Oy
Ajankohta: 2013
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Panu Hentunen

Lisätietoja

Yritysprofiili Gapps kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Teknologia

Google
Android

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Google Drive
Google Apps for Work
Google Hangouts
Google script
Google Form

Siirry yrityksen profiiliin Gapps kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia