logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Soukan Huolto

ReferenssiSoukan Huolto Oy:n tarina alkoi melkein 50 vuotta sitten, kun taloyhtiöt perustivat Espooseen uudelle Soukan asuinalueelle huoltoliikkeen turvatakseen talojen isännöinnin ja kiinteistöhuollon. Paikallisesta ja perinteisestä yhtiöstä on sittemmin kehittynyt moderni, yli viiden miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi palveluyritys.


Uuden it-viestintäjärjestelmän hankkiminen tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2013, ja aluksi lähdettiin hakemaan serveripohjaista ratkaisua. Tarkemman perehtymisen jälkeen pilvipalvelut alkoivat kuitenkin tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, ja aluksi yritykselle kaupattiin Sharepointia ja erillistä palvelinta käyttävää ratkaisua.

“Tiesin heti, että se ei sovi meille”, naurahtaa Panu Hentunen, Soukan Huollon HR- ja kehityspäällikkö. Yritys on perinteinen, ja suurin osa työntekijöistä toimii kentällä. Pitkän linjan huoltomiesten työtä tuskin olisi helpottanut VPN-yhteyksien kanssa värkkääminen.
Sattumalta Perttu Ojansuu Gappsilta soitti Soukan Huoltoon juuri oikeaan aikaan ja pistäytyi käymään.
Yhdessä todettiin, että todella monet ongelmat ratkeaisivat ottamalla käyttöön Google Appsit.

“Toimiston kymmenen ihmisen välillä tieto kulki jo aikaisemmin helposti. Sitten kentällä on ne 60 muuta ihmistä, joiden kanssa ja joiden välillä tiedonkulku on aivan yhtä tärkeää”, Hentunen toteaa.

Uuden järjestelmän käyttöönotto päätettiin tehdä kunnolla. Kentällä toimiville hankittiin vedenkestävät Android-tabletit ja -puhelimet, jotta Appseja voisi oikeasti hyödyntää työssä.
Mukaan otettiin Google-asiantuntijatalo Gapps, jotta työntekijät saisivat myös koulutuksen uusiin järjestelmiin. Hentusen mielestä paras palaute oli se, että myös teknologian kanssa vähemmän painineet työntekijät ottivat uuden järjestelmän hyvin vastaan.

“Meillä aika tarkalleen 30 vuotta töissä ollut työntekijä totesi, että tämähän on hyvä.”
Hentusen oma kiinnostus on myös ollut keskeinen syy siihen, että työkaluista on saatu suurin mahdollinen hyöty irti. Pienellä opettelulla Google Scriptin avulla on mahdollista rakentaa työtä nopeuttavia ratkaisuja Google-ekosysteemin päälle.

“Satojen huoltokohteiden kanssa muistinvaraisia asioita on paljon. Scriptiä käyttämällä monia niistä on voitu automatisoida. Kun käyttäjä täyttää yhden Google Formin, tieto päivittyy automaattisesti kolmeen paikkaan – intranettiin , kopiona asiakkaalle ja vaikka kohteesta vastaavalle huoltomiehelle. Se on mahtavaa”, Hentunen tiivistää.

Drivesta on muodostunut Soukan Huollolle tärkein työkalu, mutta Appsien käyttöönotto on tuonut mukanaan myös yllättäviä elementtejä. Pikaviestipalvelu Hangouts on lisännyt työpaikan yhteisöllisyyttä, kun eri paikoissa työskentelevät työntekijät voivat viestiä keskenään helposti myös vapaa-ajalla.

“Moni meistä on ahkera kalastaja, ja Hangoutin kautta on tullut lähetettyä useampi kuin yksi kuva hyvästä saaliista”, Hentunen nauraa.

Suosittelija:

“Meillä aika tarkalleen 30 vuotta töissä ollut työntekijä totesi, että tämähän on hyvä.” Panu Hentunen, HR- ja kehityspäällikkö, Soukan Huolto

Panu Hentunen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gapps Oy

Tiedot

Tilaaja: Soukan Huolto Oy
Ajankohta: 2013
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Panu Hentunen

Lisätietoja

Gapps Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Teknologia

Google
Android

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Google Drive
Google Apps for Work
Google Hangouts
Google script
Google Form

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Gapps Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita julkaisuja

Siirry Gapps Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VIESTI -etäneuvontaratkaisu helpottaa teollisuuden huoltotöitä
Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään
Is this the most beautiful event in the world?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia