Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sotealan tietojärjestelmissä tiedonkulku kompuroi – näin se ratkaistaan

BloggausTämä ei ole uutinen: lääkärit ja hoitajat käyttävät nykyään yli puolet työajastaan tietokoneella. Lisäksi hitaat tietojärjestelmät kuormittavat hoitohenkilöstöä. On siis aika puhua siitä, miten tietojärjestelmien kehittäminen kytkeytyy ajankäyttöön ja työhyvinvointiin. Tietojärjestelmiä ei nimittäin tarvitse kehittää kokonaan uusiksi, koska iso ongelma eli tiedonkulku paranee myös kevyesti ja kustannustehokkaasti.

Jos työpaikalla kiroillaan tietokoneelle, potilasturvallisuus ei ainakaan parane

Potilasturvallisuus on monisäikeinen asia. Sitä varten on määritelty koko joukko tarkkoja toimintatapoja ja otettu käyttöön työkaluja. Lisäksi jokaisella työntekijällä on yksilönä vastuu potilasturvallisuudesta. 

Laadukas hoito ja diagnostiikka ovat eräitä pitkiä säikeitä, mutta suuressa roolissa on myös potilastiedot. Toisin sanoen niiden säilyttäminen, muuttumattomuus ja etenkin saatavuus oikeille ihmisille oikealla hetkellä. Lääkäreistä nimittäin jopa kolmannes kokee, että potilastietojärjestelmät voivat vaarantaa potilasturvallisuuden.

Jos tietojärjestelmät ja digitaaliset työkalut eivät ole ajan tasalla, pääsee syntymään esimerkiksi tällaisia tilanteita:

  • Palvelin kaatuu ja valvontajärjestelmä pettää, eivätkä lääkitystiedot kulje järjestelmästä toiseen.
  • Lääkäri ei pysty havainnoimaan ja kuuntelemaan potilasta täysin keskittyneesti, jos hän joutuu samalla tappelemaan koneen kanssa kirjatakseen potilaan tietoja ylös. Potilas saa väärän diagnoosin, koska lääkäriltä meni yksi potilaan kuvaamista oireista ohi.
  • Uusi hoitaja ei osaa käyttää täysin erilaista järjestelmää ja tulee vahingossa merkinneeksi kiireettömäksi potilaan, joka kuuluisi hoitaa kiireellisenä.
  • Päivystyspotilas saa allergisen reaktion, koska kotipaikkakuntansa ulkopuolella tieto hänen lääkeaineallergioistaan ei näkynyt hoitohenkilöille, eikä hän itse shokissa pystynyt asiasta kertomaan.
  • Potilaan arkaluontoisia sairaskertomuksia pääsee tarkastelemaan henkilö, joka ei osallistu hänen hoitoonsa. Kestää kauan, ennen kuin virhe tulee ilmi.

Tietojärjestelmät ja tietokannat on luotu helpottamaan ja nopeuttamaan työtä, mutta jos ja kun ne eivät toimi täysin moitteettomasti, seuraukset voivat olla huomattavasti vakavammat kuin monessa muussa toimistotyössä. Olisi katastrofi, jos järjestelmät kaatuisivat ja yllättäen potilasturvallisuus olisikin paperilappujen, puheluiden ja huutelun varassa.

Katso meidän suunnitelma, miten tätä ongelmaa lähdetään ratkomaan vaivattomasti >>

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Microsoft
Open source
Angular
Node.js
React
C#
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia