logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Solmu osallistaa kuntalaisia

ReferenssiNurmijärven kunta osallistaa kuntalaisia digitaalisilla palveluilla.

Nurmijärven kuntalaisten uusi palvelualusta julkaistiin keväällä 2018. Ensimmäisenä palveluna avattiin keskitetty palautejärjestelmä. Sen käyttö on digihankkeen koordinaattori Piia Nurkan mukaan alkanut positiivisesti. “Pelkästään kevään palautteiden perusteella voidaan jo osoittaa kehittämiskohteita kunnassa”, Nurkka kertoo. “Lisäksi keskitetyn järjestelmän ansiosta tiedämme, miten palaute on käsitelty.”

Aktiivisten kuntalaisten lisäksi Piia Nurkka kiittelee ratkaisun toimittaneita Accountor Enterprise Solutionsia ja KuntaProta. “Hyvät kumppanit ovat auttaneet aina tarvittaessa.”

Nurmijärven Solmu liittää asiat yhteen

Solmuksi nimetty palvelu on toteutettu Microsoft Dynamics 365 -pilvipalvelujen avulla. Nurkka näkee tärkeänä, että palvelua laajennetaan – esimerkiksi sähköisten lomakkeiden käyttöön. “Digitalisaatiossa pointtina ei ole vain sähköistää asioita, myös omat prosessit pitää saada kuntoon.”

Kunnan suunnitelmissa on esimerkiksi kirjastokorttihakemuksen vieminen Solmuun. 42 000 asukkaan Nurmijärvellä uusia kirjastokortteja haetaan yli 3 000 vuodessa, joten sähköiselle palvelulle uskotaan olevan kysyntää. “Mikään kirjasto ei ole vielä tällaista hakemusta tehnyt suomi.fi-tunnistautumisella”, Nurkka tietää.

Myös Nurmijärven hallintojohtaja Jukka Anttila näkee Solmussa laajempia mahdollisuuksia. “Palvelu taipuu myös asiakkuuksien hallintaan. Kunnan täytyy ajatella myös markkinointia.”

Palvelulupauksena palautteen käsittely viikossa
Palautejärjestelmällä on pieni ydintiimi, joka esikäsittelee kaikki palautteet sekä välittää ne varsinaisille asiantuntijoille vastattavaksi. Hallintojohtaja Anttila kertoo kunnanhallituksen tehneen vastikään päätöksen, jossa vastuuhenkilöt sitoutuvat antamaan vastauksen kuntalaisen esittämään ideaan tai palautteeseen viikon sisällä.

Solmu on saanut paljon kiitosta kuntalaisilta. ”Nurmijärvellä kuntalaisten osallistaminen ideointiin ja päätöksentekoon koetaan erittäin tärkeäksi. Tämä oli syy järjestelmän hankintaan”, Anttila korostaa. “Meillä ei ollut toimivaa palautejärjestelmää, joten palautteisiin vastaaminen oli vaihtelevaa. Käsittely oli saatava linjakkaaksi.”

Toimiva ratkaisu kuntalaisten osallistamiseen
Solmu on osoittanut toimivuutensa kuntalaisten palautteiden hallinnassa ja matalan kynnyksen ideointialustana. “Toisinaan kuntalaiset ovat fiksumpia kuin kunnan päättäjät, mutta harva lähtee soittamaan, vaikka parannusehdotukset ovat kullan arvoisia”, Anttila kehuu.

“Kuntalainen voi esittää Solmussa perustellun ideansa, joka käsitellään, joka arvioidaan ja johon vastataan. Tämä on merkittävä vuorovaikutuskanava kunnan ja kuntalaisten välillä.”

Myös Anttilalla on pelkkää hyvää sanottavaa yhteistyöstä KuntaPron ja Accountor Enterprise Solutionsin kanssa. “Projekti on hoidettu vastuullisesti, eikä meitä ole jätetty yksin palvelun käyttöönoton kanssa.”

Suosittelija:

Solmu on osoittanut toimivuutensa kuntalaisten palautteiden hallinnassa ja matalan kynnyksen ideointialustana. “Toisinaan kuntalaiset ovat fiksumpia kuin kunnan päättäjät, mutta harva lähtee soittamaan, vaikka parannusehdotukset ovat kullan arvoisia”, Anttila kehuu. “Kuntalainen voi esittää Solmussa perustellun ideansa, joka käsitellään, joka arvioidaan ja johon vastataan. Tämä on merkittävä vuorovaikutuskanava kunnan ja kuntalaisten välillä.” Myös Anttilalla on pelkkää hyvää sanottavaa yhteistyöstä KuntaPron ja Accountor Enterprise Solutionsin kanssa. “Projekti on hoidettu vastuullisesti, eikä meitä ole jätetty yksin palvelun käyttöönoton kanssa.”

Jukka Anttila, hallintojohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor Enterprise Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Nurmijärven kunta
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jani Rauhala, Business Platform Lead (Dynamics 365) jani.rauhala@accountorenterprise.fi

Lisätietoja

Accountor Enterprise Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta

Omat tagit

palvelualusta
palveluportaali
kuntalainen
asiakasportaali
asiointiportaali
Microsoft 365
Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365 Portals
digihanke
kuntalaisten palveluportaali
microsoft dynamics

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor Enterprise Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Accountor Enterprise Solutions - Muita referenssejä

Accountor Enterprise Solutions - Muita bloggauksia

Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia