logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Solita

Referenssi”Tarvitsemme kumppaniyrityksiltä monesti joko kapasiteettia, toimialatuntemusta tai teknistä erikoisosaamista. Leonidaksen tekijät ovat usein edustaneet erikoisosaamista.”

Veli Ijäs, Sourcing Manager, Solita Oy.

SOLITA LUOTTAA LEONIDAKSEN ERIKOISOSAAMISEEN


Leonidaksen ja digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solitan yhteistyö alkoi vuonna 2011 ison julkishallinnon projektin parissa. Leonidaslaisia oli projektissa sekä toteutustehtävissä että ketteryyttä kouluttamassa. Solita on hyödyntänyt leonidaslaisten ammattitaitoa lukuisissa projekteissa tämän jälkeenkin.

”Solitalla on ollut aikojen saatossa alihankinnalle erilaisia tarpeita. Tarvitsemme kumppaniyrityksiltä monesti joko kapasiteettia, toimialatuntemusta tai teknistä erikoisosaamista. Leonidaksen tekijät ovat usein edustaneet erikoisosaamista”, sanoo Solitan Sourcing Manager Veli Ijäs.

Leonidaslaiset ovat toimineet Solitan projekteissa monissa eri rooleissa: ohjelmistokehittäjinä useilla eri tekniikoilla, projektipäälliköinä, UX-suunnittelijoina sekä muun muassa agile- ja prototypointikouluttajina.

”Kaikkia tuntemiani leonidaslaisia yhdistää rohkeus sekä kyvykkyys omalla tontilla. Kukaan ei ole ollut passiivinen hissukka, vaan kaikilla on ollut rohkeutta sanoa mielipiteensä. Joskus positiivisella tavalla kärkkäästikin, ja se on ollut tosi hienoa, koska se haastaa vastapuolta perustelemaan paremmin. Vain avoimella keskustelulla voidaan löytää tekemiselle oikea suunta”, sanoo Solitan projektipäällikkö Jussi Koskinen, joka on työskennellyt leonidaslaisten kanssa samoissa projekteissa vuosina 2013-2015.

LEONIDAS MUKANA MONISSA KEHITYSHANKKEISSA

Tunnelma on kuin saunan lauteilla vanhojen armeijakavereiden kesken, kun Jussi Koskinen muistelee leonidaslaisten kanssa rakennettuja projekteja. Hän on ollut mukana fasilitoimassa esimerkiksi Lupapiste-projektissa, jossa Leonidaksen asiantuntijat ansaitsivat erikoismainintoja rohkeudestaan uudistaa ja haastaa projektin toimintatapoja.

”Lupapistettä kehitetään Clojure-kielellä, jonka noheva leonidaslainen opetteli muutamassa päivässä. Vähäeleisesti ja ihailtavalla motivaatiolla hän otti uuden teknologian haltuunsa, ja teki vaikutuksen projektitiimiin omaksumiskyvyllään”, Koskinen kertoo.

Nykyisin Evolta Oy:ksi yhtiöitetty Lupapiste on Ympäristöministeriön kanssa yhteistyössä tehty Suomen kuntien sähköistetty palvelu rakentamisen lupien hakemiseen. Solita teki palvelun tuotekehitystyön määrittelystä toteutukseen ja testaukseen.

”Leonidaslaiset ovat todella kyvykkäitä tekijöitä. Toiseen esimerkkiprojektiin Leonidas toi modernia fronttiosaamista, kun meillä tarvittavan toteutuskielen osaamista ei sillä hetkellä itsellämme ollut vapaana. Saimme leonidaslaisilta tosi hienoa tulitukea, ja oma osaamisemme kehittyi projektissa, kun Leonidaksen tekijä koulutti osaamistaan solitalaisille”, Koskinen kuvailee.

Leonidaslaiset olivat Solitan tiimissä kehittämässä myös sähköisen asioinnin ratkaisua eräälle julkishallinnon organisaatiolle.

”Siinäkin leonidaslainen oli avainasemassa fronttiteknologian valinnassa, ja valinta oli React. Hyödyimme siinä hetkessä rohkeasta teknologiavalinnasta, vaikka aluksi arvelutti, koska omat React-osaajamme eivät olleet käytettävissä. Leonidaslainen teki töitä monen eri roolin hattu päässään, loppuvaiheessa hän muun muassa koulutti projektin muita tekijöitä. Otimme hänen valitsemansa stackin käyttöön myös sisarprojektissa. Monissa projekteissa leonidaslaisten rohkea asenne ja tekninen kyvykkyys ovat olleet isoksi avuksi.”

Leonidaslaisten suurimmaksi arvoksi Jussi Koskinen nimeää kyseenalaistamisen taidon.

”Leonidaslaiset haastoivat tiimin usein miksi-keskusteluun, jolloin työ ei ollut ainoastaan suorittavaa, vaan eteenpäin katsovaa. Leonidaslaiset pyrkivät omien kokemusteni mukaan aktiiviseen keskusteluun ja jatkuvaan tekemisen kehittämiseen”, Jussi Koskinen sanoo.

SOLITA RESURSOI SUUNNITELMALLISESTI


Solita resursoi projekteihin väkeä määrätietoisesti ja hallitusti. Usein oma väki vapautuu sopivasti muista projekteista, mutta välillä tarvitaan kapasiteettia tai osaamista ulkoa.

”Solitalla on Tampereella kymmeniä kumppaneita. Leonidaksen puolesta puhuu yhteinen historiamme: meillä on hyviä ’sotatarinoita’ muisteltavanamme. Tärkeintä on osaavien tekijöiden saatavuus. Yhteistyö Leonidaksen kanssa on sujunut hienosti, ja uskon että se jatkuu aktiivisena tulevaisuudessakin”, kertoo Solitan kumppaniverkostosta vastaava Veli Ijäs.

Solita on kasvanut historiansa aikana koko ajan ja yrityksellä on pitkät perinteet kumppanitoiminnassa.

”Keikkakonsultit ovat säännönmukaisesti kehuneet Solitaa työpaikkana, koska meillä ei erotella omia työntekijöitä ja keikkalaisia. Kiitosta olemme saaneet etenkin siitä, että kaikkia projektitiimiläisiä kohdellaan samanarvoisina palkanmaksajasta riippumatta”, Veli Ijäs kertoo.

Solitan hankkeissa työskennellyt Leonidaksen Harri Lammi vahvistaa kiitokset. ”Solitalla olemme aina olleet tiiviisti mukana porukassa ja tekemisessä.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Leonidas Oy

Tiedot

Lisätietoja

Leonidas Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Leonidas Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Leonidas - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Leonidas - Muita referenssejä

Leonidas - Muita bloggauksia

Siirry Leonidas Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä
Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia