logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Sointu-palvelu auttaa vanhuksia selviytymään kotona

Referenssi

BLC:n ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhteistyö alkoi maaliskuussa 2016 käynnistyneellä Sointu-palvelun pilotilla. Sointu on anturitekniikkaa hyödyntävä kotihoidon laatua ja turvallisuutta parantava kokonaisratkaisu omaisten ja kotihoidossa työskentelevien tueksi. Se mahdollistaa seniorien hoitamisen kustannustehokkaasti kotona.

”Sointu auttaa suunnittelemaan ja kehittämään kotihoidon palveluita tehokkaasti ja helpottaa yhteydenpitoa ja tiedonkulkua seniorin, kotihoidon ja omaisten välillä. Näin se parantaa seniorien edellytyksiä suoriutua itsenäisesti omassa kodissaan pidempään ja turvallisemmin.”, kertoo Soinnusta vastaava liiketoimintapäällikkö Jukka Lano.


Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet kotihoidon tueksi

Soinnun pilottivaiheeseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä osallistuu yhteensä 10 vapaehtoista senioria Iisalmesta, Kiuruvedeltä, Sonkajärveltä ja Vieremältä. Pilotissa kerätään kokemuksia Soinnun käytöstä kotihoidon tukena. Sointu-pilottiin päätettiin lähetä mukaan, koska Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä halutaan olla etujoukoissa tutustumassa digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin.

Tulevaisuudessa kotihoitoon on haettava tehokkuutta erilaisista teknologisista ratkaisuista, koska yhä useammalle seniorille halutaan tarjota mahdollisuus asua kotona tutussa ympäristössä mahdollisimman pitkään. Kotihoidon laatusuositusten mukaan kuntien palvelujen rakennetta ja toimintatapoja on muutettava niin, että kotiin annettavaa tukea lisätään ja monipuolistetaan. Kotona asumisen tukemiseen velvoittaa osaltaan myös vuonna 2013 voimaan tullut vanhuspalvelulaki.


Positiivinen vastaanotto

Pilotti-vaiheeseen osallistuvat kotihoidon asiakkaat ovat ottaneet Sointu-palvelun vastaan hyvin.

”Vaikka vanhukset ja muistisairaat eivät kotiin asennetuista antureista ja teknologista ylipäätään juuri mitään ymmärtäisikään, on pilottiin osallistuvilta kotihoidon asiakkailta saatu viesti yleisesti ollut se, että on hyvä, että huolehditaan. Myös kotihoitajat ovat osoittaneet kiinnostustaan asiakkaiden kotoa löytyviä antureita kohtaan ja haluavat ymmärtää lisää niiden tuottamasta datasta.”, kuvaa Soinnun saamaa vastaanottoa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä kehittäjänä toimiva Eija Tyyskä.


Sointu kotihoidon toiminnan tehostajana


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän kunnissa on parhaillaan käynnissä kotihoitajien ja kotihoidon esimiesten koulutus, jonka tavoitteena on opettaa henkilöstöä lukemaan Soinnun tuottamaa dataa ja auttaa ymmärtämään kuinka tiedon avulla voidaan tehostaa toimintaa.

”Pilotin tavoitteena on kerätä kokemusta ja lisätä ymmärrystä siitä miten Soinnun tuottamaa dataa voidaan hyödyntää kotihoidon prosessien kehittämiseen ja tätä kautta esimerkiksi organisoida töitä järkevämmin”, kertoo Eija Tyyskä.


Toimiva yhteistyö

Yhteistyö BLC:n kanssa on Eija Tyyskän mukaan sujunut todella hyvin: ”Jukka Lano on antautunut yhteistyölle täysillä; hän on aina valmis auttamaan ja vastaa kysymyksiin nopeasti. Jukka on tärkeänä apuna myös kotihoidon henkilökunnan koulutuksissa.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
BLC Taito Oy

Tiedot

Tilaaja: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Lisätietoja

BLC Taito Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Siirry BLC Taito Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

BLC Taito - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

BLC Taito - Muita referenssejä

BLC Taito - Muita bloggauksia

Siirry BLC Taito Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia