Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

SKM Service Oy haki Adminetistä tukea kasvulleen

Referenssi"Meillä kävi Suomen suurimmatkin ohjelmistoyhtiöt esittelemässä tuotteitaan, mutta ei kenelläkään muulla ollut tarjota tarpeeseemme yhtä kokonaisvaltaista ratkaisua kuin Admicomilla. Vasta siitä löysimme kaikki palikat, joita tarvitsemme." - Marko Junttila


-----

Monipuolisia teollisuuden palveluita tarjoavan SKM Service Oy:n perustivat vuonna 2013 pitkän kokemuksen teollisuuden projekteista kerryttäneet Saku Kähkönen, Kimmo Jussila ja Marko Junttila. Yrityksen tähtäin on ollut korkealla heti alusta alkaen ja ensimmäisen puolen vuoden aikana yritys tahkosi kannattavasti 1,3 miljoonan liikevaihdon.

SKM Service sekä valmistaa erilaisia putkistoja, että toteuttaa tehtaiden putkisto- ja laiteasennuksia pienemmistä töistä kokonaistoimituksiin, jotka sisältävät niin putkistot, laitteistot, eristykset kuin sähkötyötkin.


Tarve saada kasvava toiminta paremmin haltuun

Vauhdikkaasti kasvavassa yrityksessä tultiin muutaman toimintavuoden jälkeen tilanteeseen, jossa käytössä olleet työkalut eivät riittäneet palvelemaan kasvavan toiminnan tarpeita.

– Voisi sanoa, että me mentiin helmitauluilla ja Exceleillä seitsemän miljoonan liikevaihtoon asti. Siinä kohtaa tultiin sellaiseen tienhaaraan, ettemme enää pystyneet nykyisillä konttoriresursseilla hallitsemaan riittävän tarkasti meidän liiketoiminnan kokonaisuutta. Vaihtoehtoina oli ryhtyä etsimään ohjelmistoa tai palkata lisää konttorihenkilökuntaa pyörittämään asioita, mutta sille tielle emme halunneet lähteä.

Yrityksen monipuolista toimintaa palvelevan ohjelmistoratkaisun löytäminen ei ollut ihan helppoa, sillä sopivaa vaihtoehtoa etsittiin lähes vuoden verran. Lopulta yrityksessä tutustuttiin Adminettiin, joka otettiin käyttöön vuoden 2017 alussa.

– Meidän toiminta on melkoinen palapeli, jossa pitää hallita urakointi, monenlaisia materiaaleja, telineitä, eristyksiä, tarkastuksia, asennuksia, maalausta, nostureita ja niin edelleen. Meillä kävi Suomen suurimmatkin ohjelmistoyhtiöt esittelemässä tuotteitaan, mutta ei kenelläkään muulla ollut tarjota tarpeeseemme yhtä kokonaisvaltaista ratkaisua kuin Admicomilla. Vasta siitä löysimme kaikki palikat, joita tarvitsemme.


Helpotusta töiden hallintaan ja seurantaan

Tuotannon ja urakoinnin lisäksi SKM Service toteuttaa teollisuuden huoltoa ja kunnossapitoa tuntitöinä. Niiden hallintaan on saatu helpotusta Adminetin mobiilityökaluista, joiden avulla tilaustiedot liikkuvat työmaan ja toimiston välillä tarkasti ja reaaliaikaisesti.

– Työntekijät näkevät tilaustiedot omasta puhelimestaan ja tekevät tarvittavat kirjaukset, jotka kohdistuvat oikealle kohteelle. Heti sen jälkeen voimme avata toimistolla kohteen rivit ja näemme, kuka on tehnyt töitä minkäkin aikaa. Kun taustalle on syötetty meidän sopimushinnastot, Adminet tekee hinnoittelun automaattisesti, joten saamme laskun muutamassa minuutissa lähetysvalmiiksi.

Aiemmin yrityksen arjessa kuormitti erityisesti projektien seuranta, johon Adminet on tuonut helpotusta.

– Seurantaa varten oli jatkuvasti koostettava Exceleissä tosi tarkkaan laskettujen materiaalien ja budjetoitujen tuntien toteumaa – ja se kuormitti aika paljon. Adminetistä saimme ratkaisun, jolla pystymme seuraamaan kaikkia tapahtumia reaaliajassa ja reagoimaan tilanteisiin nopeasti. Kun projektin tiedot syötetään tarkasti Adminettiin, näemme jatkossa koko ajan kirjanpitotasoisen tilanteen, emmekä ole kuukautta perässä todellisuudesta.

Ajantasaisuuden lisäksi myös seurannan tarkkuus on parantunut.

– Aiemmin seuranta oli sellainen iso möntti, josta näimme kokonaisuuden, mutta emme tienneet miten eri osa-alueet ovat menneet. Nyt voimme jakaa urakan tarkasti eri osa-alueisiin ja seurata esimerkiksi purku-, kasaus- ja viimeistelyvaiheita erikseen. Pääsemme pureutumaan tietoihin tosi hyvin ja hyödyntämään niitä myös tulevaisuudessa. Monipuolisten porautumismahdollisuuksien ansiosta saamme lisäksi näppärästi tiedon esimerkiksi asiakaskohtaisesta myynnistä.

Tiedonhallintaan on saatu tarkkuutta pelkkää projektiseurantaa laajemmin, sillä nykyään kaikki tieto on helposti jokaisen saatavilla.

– Ennen keräsimme tietoja erilliselle pilvipalvelimelle, mutta sitä oli hirveän paljon myös työnjohtajien ja projektihenkilöiden tietokoneilla tai paperilapuilla pöydänkulmalla. Nyt kaikki tiedot ovat kootusti Adminetissä jokaisen ulottuvilla ja sen ansiosta pystymme myös varmistamaan, että kaikki asiat tulevat laskutettua. Lisäksi pääsemme tarvittaessa arkistosta helposti käsiksi vanhoihinkin tapahtumiin.


Helpompi arki mahdollistaa toiminnan kehittämisen

SKM Servicellä Adminetin vaikutus näkyy selvästi eniten toiminnan seurannassa, koska automatisoitu raportointi ei vaadi henkilötyötä.

– Meillä töiden kesto vaihtelee paljon ja ennen ehkä suurin haaste oli pysyä kärryllä projektien ja liiketoiminnan tilanteesta. Adminet on tuonut tarkkuutta tekemiseen, koska tiedämme koko ajan, missä mikäkin liiketoiminnan osa-alue menee. Jos sama määrä asioita pitäisi hoitaa henkilötasolla, niin varmaan olisimme joutuneet palkkaamaan pari henkilöä lisää näitä asioita pyörittämään.

Aikaa on vapautunut myös toimistolla tehtävistä taloushallinnon rutiineista. Esimerkiksi ostolaskujen käsittely on nopeutunut merkittävästi.

– Meidän kokoisella yrityksellä tulee jo aika paljon ostolaskuja ja aiemmin oli tosi iso homma tarkistaa, että laskun summa on varmasti linjassa sovitun hinnan kanssa. Adminet toi meille siihen tosi hyvän työkalun, koska se vertaa laskun summaa sovittuun ja näyttää punaisella tai vihreällä, onko hinta kohdillaan. Se nopeuttaa laskujen käsittelyä hirmu paljon.

Aiemmin käsityötä vaatineista seurannan ja taloushallinnon tehtävistä vapautuneen ajan ansiosta yrityksessä pystytään keskittymään tulevaisuuteen.

– Kun projektinhallinta on niin paljon parempaa, omia voimavaroja ei mene jälkilaskentaan ja seurantaan. Sen ansiosta pystymme katsomaan koko ajan tulevaisuuteen ja viemään asioita eteenpäin. Se on iso juttu, sillä jos yrittäjä keskittyy puolet ajasta menneisyyteen, se ei anna paljon mahdollisuuksia kehittää yritystä.

SKM Servicellä koetaan, että Admicomista on saatu yritykselle samanhenkinen kumppani, jonka kanssa on hyvä rakentaa myös tulevaisuutta.

– Mielestäni Admicom on vähän samantyylinen yritys kuin mekin – koko ajan halutaan kehittää toimintaa, mennä eteenpäin ja kasvaa omalla alalla, joten koen, että Admicom on hyvä kumppani meille.Suosittelija:

Marko Junttila

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: SKM Service Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
Kunnossapidon toiminnanohjaus
Teollisuuden digitalisaatio
tuotannonohjaus
tuotannon valvonta
Tuotannonohjausjärjestelmä
ERP-käyttöönottoprojektit
ERP käyttöönotto
reaaliaikainen kirjanpito
sähköinen kirjanpito
tiedonhallinta
prosessien automatisointi
taloushallinnon prosessien automatisointi
taloushallinnon automatisoidut prosessit
Sähköiset ostolaskut
töiden seuranta
Sähköinen taloushallinto

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia