logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Selviääkö palvelusi kävijäpiikistä?

BloggausOlet koko viikon odottanut juuri tätä hetkeä. Kuukausien taustatyö ja mentaalinen ostoprosessi on tehty. Valintasi tulee keskiyöllä tunnetun verkkokaupan myyntiin, ja millä hinnalla! Tämän takia haluat valvoa. Kello lähestyy h-hetkeä... ja nyt kauppa aukeaa. Teet valintasi nopeasti ja siirryt maksamaan. Odotat hetken. Ja vielä hetken. Mitään ei tapahdu. Vaivut epäuskoon. Ei voi olla mahdollista! Sivusto on jumittunut. Uskallatko päivittää sivun? Nielaiset ja painat F5-nappulaa, ja vihdoin jotain ilmestyy ruudulle: 404 Not Found. Järjestelmä on kaatunut.


Jos olet vastuussa verkkokaupan toimivuudesta, tällainen asiakaskokemus on pahin painajaisesi. Juuri näin tapahtui tuhansille innokkaille verkko-ostajille esimerkiksi viime syksyn Black Friday -verkkomyyjäisten avajaisissa. Tapahtuman suosio yllätti verkkopalveluiden tarjoajat, jotka eivät osanneet varautua riittävällä kaistakapasiteetilla. Sovellusten taustajärjestelmät eivät kestäneet yleisöryntäystä, vaan kaatuivat. Asiakkaat olivat raivoissaan. Odotetut tarjoukset menivät sivu suun, ja asiakaskokemus ui pohjamudissa.

 


Yritykset taas menettivät liikevaihtoa jokaiselta minuutilta, kun sivusto ei vastannut ja ostohimoiset asiakkaat klikkailivat rahojensa kanssa toisaalle.

Entä jos osutkin kultasuoneen?

Aikakautemme trenditermi digitalisaatio porskuttaa luotijunan vauhdilla eteenpäin. Ihminen on kautta aikain ollut perin huono ennustamaan tulevaa, ja tämän päivän vauhti ei todellakaan tee siitä yhtään helpompaa. 


Tuhansia sovelluksia pusketaan päivittäin ulos sovelluskauppoihin. Suurin osa niistä unohtuu yhtä nopeasti kuin ne sinne saapuvatkin. Joskus saatatte kuitenkin osua kultasuoneen, ja uudesta palvelustanne tulee mieletön hitti. Tiesitkö muuten, että Angry Birds oli vasta 52. Rovio Entertainmentin julkaisema peli?

Ennustamisen mahdottomuuden takia onkin erittäin tärkeää, että sovelluksenne voivat välittömästi reagoida äkillisiin muutoksiin ja skaalautua resurssimielessä ylös turvaamaan asiakkaiden käyttökokemukset. Tämän mahdollistaminen vaatii alleen sellaista uudenlaista teknologiaa, jota perinteinen IT-maailma ei kykene tuottamaan.

Varustaudu menestykseen, mutta älä maksa ylihintaa vakuutuksesta

Vahvassa suosiossa ja nousussa olevat pilvivalmiit OpenSource-pohjaiset sovellukset sekä kontti (eli container)-teknologia mahdollistavat älykkään automaation tuottamaan sovelluksille niiden tarvitsemaa suorituskykyä.

Kun sovellukset on kontitettu, pystytään niille asettamaan dynaamisesti resursseja suuresta yhteisestä resurssipoolista. Tähän voidaan luoda sääntöjä, jotka automatisoivat ja käynnistävät lisäresurssien allokoinnin konteille, kun tietyt raja-arvot ylitetään. Sama automaatio myös poistaa turhat resurssit käytöstä, kun kävijäpiikit laskevat, säästäen näin yritykseltä merkittävästi rahaa.


Black Friday -esimerkkimme verkkokauppiaille tämä tarkoittaisi suomeksi sitä, että yhden tiedossa olevan kävijäpiikin takia ei tarvitse neuvotella hosting-sopimuksia uusiksi tai varautua eksponentiaalisesti kasvaneeseen kävijämäärään pidemmällä ajanjaksolla. Ja jos kävijäpiikki ylittääkin kaikki odotukset, verkkokaupan taustajärjestelmä ei siitä huolimatta katkea, vaan skaalaa itsensä kuiville paineesta huolimatta. Kaupankäynti saa jatkua, raha liikkuu ja virtuaalikassan kautta poistuu hymyileviä asiakkaita. 


Esimerkiksi DataCenter Finlandin Jelastic-palvelu mahdollistaa niin dynaamisen vertikaalisen, kuin horisontaalisen skaalautumisen automaattisesti. Järjestelmä hoitaa lisäresursoinnin itsestään, se ei tarvitse manuaalista operointia ja vain käytetyistä resursseista pitää maksaa. 


Tyytyväinen asiakas on palaava asiakas. Varustaudu arvaamattomaan – ja tutustu Jelasticin etuihin webinaaritallenteestamme:


Kirjoittaja Matti Nieminen

Pinterest
DataCenter Finland Oy

Lisätietoja

DataCenter Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotanto

Omat tagit

Jelastic
Docker
iaas
paas

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

DataCenter Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

DataCenter Finland - Muita referenssejä

DataCenter Finland - Muita bloggauksia

Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia