Seinäjoen Energiassa odotettiin innolla uutta HR- ja palkkahallinnon järjestelmää

Tällä hetkellä Seinäjoen Energialla on käytössään koko Mepco HRM -tuoteperhe. Ennen Mepco HRM:ää konsernissa oli käytössä erillinen palkkajärjestelmä sekä irrallisia järjestelmiä muun muassa osaamiskartoituksia ja kehityskeskusteluja varten.

"Tavoitteenamme oli keskittää yhteen järjestelmään koko henkilöstö- ja palkkahallinto ja Mepco HRM vastasi tarpeeseemme. Lisäksi saimme lisäarvoa kun loma- ja poissaolokäsittelyt voidaan tehdä nyt myös järjestelmässä. Nyt sekä esimiehet ja työntekijät pääsevät tarkastelemaan näitä tietoja",
tietohallintopäällikkö Seppo Haapamäki kertoo.

Järjestelmän käyttöönotto on vielä suhteellisen tuore juttu ja kaikkia käyttäjiä ei olla vielä ehditty kouluttaa Mepco HRM:n käyttöön, mutta tavoitteena on kouluttaa loputkin henkilöstöstä syksyllä.

Mepco HRM oli selkeä valinta


Seinäjoen Energialla oli jo ennestään käytössä Mepco tuntikortit sekä Microsoftin Dynamics AX-järjestelmä, joten järjestelmätoimittajana entinen Mepco Oy, nykyisin Accountor HR Solutions ja Accountor Enterprise Solutions, oli jo tuttu.

"Halusimme keskittää samaan paikkaan järjestelmämme, jotta emme jää asiakkaana välikäteen, kun meille ilmaantuu palvelupyyntöjä. Jos järjestelmät ovat eri toimittajilta voi joutua tilanteeseen, jossa sanotaan, että ei tämä asia kuulu meille vaan tuolle toiselle ja niin edelleen. Lisäksi saavutimme asiakkaana synergiaetuja sillä, että meillä on nyt suurempi ohjelmistokokonaisuus samalta toimittajalta," Haapamäki kertoo.

Valintaan vaikutti Haapamäen mukaan myös se, että talo ja ihmiset ovat jo entuudestaan tuttuja ja homma on toiminut moitteetta.

Palkkahallinnon sähköistäminen helpottaa arkea


Ennen palkkalaskelmat postitettiin perinteisellä etanapostilla. Nyt palkkakuitit kulkevat sähköpostilla työntekijöille, mikä helpottaa palkkahallinnon työtä.

"Mepco HRM:n ja etenkin Mepco Palkkojen käyttöönotto on mennyt todella hyvin ja olemmekin jo maksaneet parit palkat onnistuneesti järjestelmällä", Haapamäki kommentoi.

Seinäjoen Energian omana erikoisuutena on, että tuntikirjauksista menee keskihinnat suoraan AX-projekteille kustannuksien laskemiseksi. Tuntihinta lasketaan palkkojen keskiarvona, koska työntekijöiden henkilökohtaisia palkkatietoja halutaan pitää suojattuna.

Uusi järjestelmä on otettu positiivisin mielin vastaan


"Meillä on siitä erikoinen käyttäjäkunta, että uusiin järjestelmiin suhtaudutaan positiivisin mielin eikä vastustusta synny. Tässäkin tapauksessa sillä on ollut suuri vaikutus siihen, että projekti on mennyt niin kivuttomasti eteenpäin", Haapamäki iloitsee.

Käyttäjät ovat olleet hyvin tiiviisti projektissa mukana ja odottaneet innolla järjestelmän käyttöönottoa.

"Tietysti kun on tottunut pitkään käyttämään toista järjestelmää, heti ei löydy kaikki asetukset ja joutuu hieman opettelemaan uutta, mutta sekään ei ole ollut ongelma. Itseasiassa juuri puhuimme henkilöstöpäällikönkin kanssa, että pikkuhiljaa uuden järjestelmän käyttö alkaa sujua", Haapamäki kertoo.

Mepco HRM on tällä hetkellä edistyneempien käyttäjien pilottikäytössä ja vielä hiotaan ilmoituksien kieliasuja ja muita pikkuseikkoja. Mepco HRM Web -työpöytä tulee käyttöön kaikille henkilöille ja sitä kautta kirjataan muun muassa loma- ja poissaoloilmoitukset.

"Meillä vielä tulostellaan lomalistat seinälle näkyville ja saamme nekin nyt kätevästi HRM:stä. Kyllä se paperi vaan tietyissä asioissa puoltaa edelleen paikkansa. Työntekijät näkevät muidenkin lomat ilmoitustaululta", Haapamäki sanoo.

Haapamäki antaa Mepco HRM -järjestelmälle kouluarvosanaksi 9.

Suosittelija:

”Tavoitteenamme oli keskittää yhteen järjestelmään koko henkilöstö- ja palkkahallinto ja Mepco HRM vastasi tarpeeseemme. Lisäksi saimme lisäarvoa kun loma- ja poissaolokäsittelyt voidaan tehdä nyt myös järjestelmässä. Nyt sekä esimiehet ja työntekijät pääsevät tarkastelemaan näitä tietoja”, tietohallintopäällikkö Seppo Haapamäki kertoo. Haapamäki antaa Mepco HRM -järjestelmälle kouluarvosanaksi 9.

Seinäjoen Energia: Seppo Haapamäki, tietohallintopäällikkö

Referenssi Seinäjoen Energiassa odotettiin innolla uutta HR- ja palkkahallinnon järjestelmää
Tilaaja: Seinäjoen Energia Oy
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Accountor HR Solutions: Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, 0400 831 788, ari.honkaniemi(at)accountorhr.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Master Data MDM
Ohjelmistokehitys
Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Mepco HRM Mepco Palkat henkilöstöhallinta Henkilöstöhallinto Palkkahallinto HRM hrm-järjestelmä hrm-ratkaisu MepcoHRM palkka- ja henkilöstöhallinta
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa