Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkopalvelu-uudistus

ReferenssiTeimme Seinäjoen Ammattikorkeakoulun sivustouudistuksen joka julkaistiin kesällä 2017. Toteutuksen keskeinen tavoite oli tehdä sisällönsyötöstä mahdollisimman joustavaa, mutta samalla pakottaa sisällöt yhtenäiseen kehykseen.


Seinäjoen ammattikorkeakoulu halusi uudistaa sivustonsa käyttämään uudempaa tekniikkaa ja päätyivät toteuttamaan projektin WordPressillä Geniemin kanssa. Samalla sivuston sisältöä haluttiin järkevöittää sekä käyttäjän kannalta että sivuston ylläpitäjien näkökulmasta.

Suunnittelu ja toteutusvaiheessa oli vaatimuksena, että samoja sisältöelementtejä tullaan hyödyntämään SeAMK:n kirjaston sivuilla, sekä myöhemmin julkaistavissa projektisivuissa. Siksi käytettiin myös WordPress Multisite Network -asennusta.


SeAMK:n sivuston uudistus ei ollut pelkästään rakenteellinen, vaan sisällöt laitettiin samalla uusiksi. Sisällön uudistaminen on tarpeellinen vaihe, joka usein jää huomioimatta. Sivustouudistuksen aloittaminen ilman panostusta sisällöntuotantoon on nurinkurinen ajattelutapa, johon törmää harmittavan usein. Verkkopalvelut rakentuvat nimenomaan sisällöistä ja sisältöjen ehdoilla – hyvää verkkopalvelua ei voida suunnitella arvailemalla rakennetta, johon sitten lopuksi keksitään ja sovitellaan sisältöjä. Verkkopalvelu-uudistus ei myöskään aja asiaansa, jos kuvitellaan, että vanhat sisällöt voidaan sellaisenaan siirtää uuteen. Kääri Pikku-Petterille edellisvuoden joululahja uuteen lahjapaperiin, niin saat saman lopputuloksen. Hype kääntyy äkkiä pettymykseen.

Kun sisältöjä ei uudisteta, verkkopalvelun uusiminen jää vain kosmeettiseksi ja vaille toivottuja liiketoiminnallisia vaikutuksia. Sisältöuudistus myös palvelee verkkopalvelun jatkokehityspotentiaalia – pitemmän tähtäimen ajattelu maksaa kyllä itsensä takaisin. Rohkeutta tarvitaan, vaikka verkkopalvelu-uudistuksen ei tarvitsekaan olla suuri mörkö.


Ammattikorkeakoulujen tarjonta on nykyään hyvin laaja-alaista. Tarjolla on esimerkiksi AMK-tutkintoja, YAMK-tutkintoja, avointa opetusta, täydennyskoulutusta, työn ohessa opiskelua sekä yritysten kanssa yhteistyötä. Kattavat palvelut tarvitsevat hyvin toteutetun haun, jotta jokainen kävijä löytää varmasti oikeaan kohteeseen. Sisällönsyöttö on näissä tilanteissa tärkeässä asemassa, mutta aina termit eivät kohtaa tarjoajan ja hakijan ajatusmaailmoissa.

Käyttäjätunnuksien hallinta tapahtuu SeAMK:n Active Directory kautta, joka on integroitu WordPressiin. Keskitetty käyttäjähallinta helpottaa esimerkiksi opiskelijoille luotuja projektisivuja, sillä opiskelija pääsee hoitamaan projektisivujen päivityksen samoilla tunnuksilla kuin muutkin kouluasiat. AD-integraation kautta toteutettiin myös henkilöhaku. SeAMKn kokoisessa oppilaitoksessa on tärkeää, että henkilöt löytyvät ja heidän yhteystietonsa ovat ajantasalla ja saatavilla.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun WP-toteutukseen tehtiin siis useampia Custom Post Typejä (Tutkinnot, Hakuajat, Täydennyskoulutukset), monikielisyys Polylangilla, Active Directory-integraatio sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastolle oma sivu WordPress Multisite Network-toteutuksena.

Tutustu sivustoon tästä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Geniem Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu
Ajankohta: 2016 - 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Artturi Ala-Kauttu / Projektipäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Geniem kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Tietoturva
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

enterprisewordpress
polylang
relevanssi
dryperiaate
wordpressmultisitenetwork
adctivedirectory
customposttype

Siirry yrityksen profiiliin Geniem kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Geniem - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Geniem - Muita referenssejä

Geniem - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia