Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

SE Mäkinen päivitti integraatiojärjestelmänsä – hyötyinä prosessien toimintavarmuus, säästöt ihmistyössä ja rajapintojen reaaliaikainen käsittely

ReferenssiSE Mäkinen on yli 60-vuotias kotimainen autologistiikan perheyritys, joka huolehtii esimerkiksi uusien ajoneuvojen logistiikkaketjusta ja siihen liittyvästä hallinnosta. Yrityksen päämäärä on palvella suomalaista autokauppaa yhä paremmin, ja siksi myös uusiin teknologioihin liittyvän osaamisen kehittäminen on tärkeää.

”Autoalalla asiakkaiden tuotteet uudistuvat kolmen vuoden syklillä – ja muutaman kuukauden välein automalleista tulee uusia versioita. Meidän aiempien liittymiemme ongelma on ollut, että ne eivät tunnistaneet automalleja ja syötettävät tunnisteet ovat hyvinkin kryptisiä. Ajojärjestäjä sai asiakasyritykseltä koodin ja lyhyen kuvauksen järjestelmään syötettävästä tuotteesta, kuten automallista. Tarkemmat tiedot piti etsiä netistä.”

SE Mäkisen kehitysjohtaja Reijo Pursiainen

AgentIT auttoi valitsemaan ja ottamaan käyttöön asiakkaan tarpeita vastaavan järjestelmän

Yhteistyö Netum Groupiin kuuluvan AgentIT Oy:n kanssa alkoi konsultointityönä, jonka tavoitteena oli kartoittaa eri vaihtoehtoja järjestelmäintegraatiota varten. AgentIT teknologiariippumattona toimijana esitteli SE Mäkiselle 15 järjestelmää ominaisuuksineen, joista valikoima rajattiin viiteen yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivaan.

Valintakriteerit pohjautuvat AgentIT:n kokemukseen ja valmiiksi kerättyyn tietopohjaan ja vertailutaulukoihin. Yksi SE Mäkisen valintakriteereistä oli se, millä tavoin uusi järjestelmä auttaa heitä parantamaan omaa asiakaspalveluaan.

”Kumppanimme ovat suuria yhtiöitä, joiden IT-osastot ovat toisinaan jäykkiä. Tarvitsimme järjestelmän, jota voi asiakastarpeen mukaan räätälöidä. Halusimme myös järjestelmän, joka on ajankohtainen ja päivittyy jatkuvasti”

SE Mäkisen kehitysjohtaja Reijo Pursiainen

Ratkaisuksi valittiin Axwayn B2Bi-integraatiojärjestelmä, joka yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointirajapintaan. Tiedonsiirto voi olla esimerkiksi yritysten järjestelmien välistä automaattista tietojen vaihtoa, kuten varastosaldojen päivitystä, tilauksia tai hinnastoja – tai kuten tässä automalleja.

Tuotteen valinnan jälkeen SE Mäkinen tilasi sille käyttöönottoprojektin. Ottaen huomioon integraatioiden kriittisyyden SE Mäkisen liiketoiminnassa, muutokset tuli tehdä hallitusti - toteutukset suoritettiin uuteen, rinnakkain toimivaan ympäristöön ja siinä ohessa tehtiin migraatioita vanhasta uuteen. Käyttöönotettavat valvontatyökalut sovitetaan aina asiakkaan prosesseihin.

”Uusi järjestelmä toimii automaattisesti niin, että AgentIT:n meille räätälöimään valvontanäyttöön tulee lista kaikista virheistä järjestelmässä, ja voimme päivittää tiedot sen perusteella. Olemme säästäneet sen ansiosta paljon ihmistyötä. Toinen hyöty on se, että pystymme käsittelemään integraatioita reaaliaikaisesti.”

SE Mäkisen kehitysjohtaja Reijo Pursiainen


Käyttöönoton jälkeen oli tarkoitus, että järjestelmä siirtyy SE Mäkisen omaan hallintaan. Aikataulu- ja resurssimuutokset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että yhteistyö jatkuu edelleen – Pursiaisen mukaan todennäköisesti vuosia. Yrityksen orgaaninen kasvu on sitonut sen omat resurssit muualle, joten AgentIT hallinnoi edelleen integraatiojärjestelmää asiakasympäristön tuntevan tiimin avulla.

”AgentIT auttoi ratkaisemaan oman organisaatiomme resurssihaasteet. He ovat olleet joustava kumppani.”

SE Mäkisen kehitysjohtaja Reijo Pursiainen


Integraatioiden keskitetyn hallinnan ja automaation avulla taataan SE Mäkisen liiketoiminnalle prosessien toimintavarmuus. Ylläpidolla ja hallinnalla varmistetaan ratkaisun pitkä elinkaari sekä nopea reagointi poikkeamien käsittelyssä ja laatu muutoshallinnan yhteydessä.

 AgentIT Finland Oy on nykyään Netum Integrations Oy ja kuuluu Netum Groupiin.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Netum Group Oyj logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Netum Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

integraatioalusta
integraatiopalvelut
Axway

Siirry yrityksen profiiliin Netum Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Netum Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Netum Group - Muita referenssejä

Netum Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia