Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Scrum-koulutuksella uutta puhtia ohjelmistokehitykseen

ReferenssiZeeland Family on yli sata henkeä työllistävä monipuolinen markkinoinnin palvelutoimisto. Yrityksen Websites and Services -tiimissä oli analysoitu heidän ohjelmistokehitysprosessinsa nykytilaa ja muutostarpeita, ja siihen kaivattiin uusia ideoita. Näitä ideoita osa tiimiläisistä tuli hakemaan Scrum-koulutuksestamme. Scrum oli tiimille yleisellä tasolla jo tuttu toimintamalli, mutta käytännön kokemus siitä oli vielä vähäistä.

Mitä teimme

Agile-kouluttajamme Kristo-Mikko Daniel piti viidelle tiimin jäsenelle yhden päivän Scrum-koulutuksen syyskuussa 2016 tiimin tarpeiden mukaan räätälöitynä. Päivän aikana perehdyttiin keskustellen ja käytännön esimerkein ketterän kehityksen ominaispiirteisiin, Scrum-viitekehyksen toimintaperiaatteisiin ja ketterän projektinhallinnan tuomiin hyötyihin.

Koulutuspäivän aluksi havainnollistettiin mitä ketteryys on ja miten empiiriset ja iteratiiviset toimintamallit eroavat perinteisestä projektinhallinnan vesiputousmallista. Sen jälkeen sukellettiin Scrumin maailmaan.

Päivän aikana selkeytettiin Scrum-tiimin roolit (tuoteomistaja, kehitystiimi, Scrum Master) ja Scrumin tuotokset (tuotteen kehitysjono, sprintin kehitysjono, tuoteversio). Scrum-sprintin eteneminen käytiin läpi vaihe vaiheelta: sprintin suunnittelu, daily eli päiväpalaveri, kehitysjonon työstö, sprintin katselmointi ja retrospektiivi.

Myös projektinhallinnan kolmen aspektin – budjetin, aikataulun ja laajuuden – hallinnasta keskusteltiin: kuinka yksi näistä aspekteista aina joustaa muiden ehdoilla, ja kuinka oikein toteutetut ketterät projektit pysyvät aikataulussaan ja budjetissaan.

Tulokset

Tiimi sai koulutuksesta uusia työkaluja ja ideoita, joita he voivat kokeilla ja ottaa käyttöön omaan kehitysprosessiinsa. He saivat myös vahvistusta nykyisen prosessinsa kipukohdille: he eivät ole haasteidensa kanssa yksin vaan ne ovat yleisesti tunnistettuja, ja niiden hallitsemiseen on olemassa tehokkaita menetelmiä.


----------------------------

Lue lisää agile-koulutuksistamme: https://druid.fi/palvelut/agile-koulutukset

Suosittelija:

Scrum on toimintamalli, joka kaikkien ohjelmistokehittäjien tulisi ymmärtää hyvin. Druidin kanssa käydyssä koulutuksessa tiimimme sai todella selkeän ja käytännönläheisen näkemyksen siihen, miten tuota prosessia käytetään oikein. Koulutus oli vuorovaikutteinen ja erittäin rento ja kouluttaja asiansa osaava. Esimerkeistä keskusteltiin ja niitä mietittiin oman yrityksen kontekstin kautta. Kaikkiaan antoisa päivä!

Samuel Tenhunen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy

Tiedot

Tilaaja: Zeeland Family
Ajankohta: 2016

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Kauppa
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Julkishallinto
Asiantuntijapalvelut
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Urheilu, viihde ja virkistys
Media

Tarjonnan tyyppi

Koulutus

Omat tagit

scrum
scrum master
Agile
Ketteryys
Ketterä kehitys

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi - naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle
Talouden ja hankinnan tila 2020
WhatsApp on rikkonut kahden miljardin käyttäjän rajan

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia