Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sähkönjakelun hallinta intuitiiviseksi käyttäjien ehdoilla

ReferenssiYmmärrys käyttäjistä kehitystyön keskiöön

ABB tarjoaa asiakkailleen pääasiassa sähkönjakeluautomaatiojärjestelmiä sähkölaitoksille, teollisuuteen sekä infrastruktuurien ja logistiikan tarpeisiin. ABB ja Gofore ovat yhteistyössä kehittäneet MicroSCADA Pro -automaatiojärjestelmän käytettävyyttä jo useita vuosia. Kun yhteistyö käynnistyi, päätettiin käyttäjät ja heidän tarpeensa asettaa kaiken huomion keskipisteeksi.

Persooniin pohjautuva suunnittelu käyttöliittymän kulmakivenä

Yhteistyö käynnistyi tutkimuksella kohderyhmän työntekijöiden tarpeista ja odotuksista. Laajat käyttäjähaastattelut takasivat sen, että toiminnallisuus asetettiin etusijalle. Tutkimusten pohjalta rakennettiin järjestelmän käyttäjiä kuvaavia persoonia, joita hyödynnettiin käyttöliittymän suunnittelussa.

Tehtaanjohtaja ja vuoropäällikkö käyttävät järjestelmää erilaisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin: siksi myös käyttöliittymät heille ovat erilaisia. Projektin aikana käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuri sai päivityksen, ja lisäksi sen vuorovaikutusta ja visuaalisuutta muotoiltiin uusiksi saadun palautteen pohjalta.

Ohjausjärjestelmä valvomoon, satamaan ja taidemuseoon

MicroSCADA Pro -järjestelmä tarjoaa ABB:n asiakkaille helppokäyttöisen ja useilla laiteilla toimivan käyttöliittymän esimerkiksi sähkölaitosten valvomotyöntekijöille.

”Järjestelmästä löytyy riittävästi joustavuutta, jotta se voi muovautua odotettavissa oleviin käyttäjien tarpeisiin ja odotuksiin,” kertoo Senior UX Designer Miika Mikkola Goforesta.

Sama järjestelmä on käytössä niin Vuosaaren sataman energiajakelussa ja etäohjauksessa kuin Kiasman taidemuseon valaistuksen ohjauksessakin.

Suosittelija:

Syvällinen ymmärrys käyttäjien tarpeista on ohjannut suunnittelutyötä jo vuosia. Goforen asiantuntijoiden apu ja erityisosaaminen on ollut arvokasta koko design-prosessissa sekä vuorovaikutuksen ja visuaalisuuden suunnittelussa.

MIKAEL MOLANDER, Product Manager, ABB Grid Automation Products

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: ABB
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tatu Hautala, 050 384 6895, tatu.hautala@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

käyttäjälähtöinen suunnittelu
käyttäjäpersoona
käyttäjähaastattelu

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia