Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sähkön alkuperätakuut kätevästi ja luotettavasti uuden palvelun avulla

ReferenssiToteutimme Fingridin kanssa alkuperätakuurekisterin palvelemaan takuiden käyttäjiä ja mahdollistamaan kaupankäynnin. Fingrid Oyj ylläpitää ja kehittää kantaverkkoa, siirtää luotettavasti sähköä kantaverkossa ja edistää sähkömarkkinoita. Sähköyhtiöt voivat markkinoida sähköä uusiutuvalla, kuten tuuli- tai aurinkoenergialla tuotettuna sähkönä vain, jos sille on myönnetty alkuperätakuu. Fingridin tytäryhtiö Finextra myöntää nämä alkuperätakuut Suomessa ja toimii alkuperätakuurekisterin ylläpitäjänä.

Sähkön alkuperätakuut ovat sertifikaatteja, joiden avulla varmennetaan, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä tai tehokkaalla yhteistuotannolla. Näitä sertifikaatteja myönnetään, siirretään, peruutetaan ja mitätöidään alkuperätakuurekisterissä. Rekisteristä markkinatoimijat voivat tilinsä kautta ostaa ja myydä alkuperätakuita liiketoimintansa tarpeiden mukaisesti. Alkuperätakuurekisterissä toimii noin 30 tilinhaltijaa ja noin 160 käyttäjää. Rekisteriin on liitetty noin 300 voimalaitosta, joiden yhteisteho on lähes 8 000 megawattia. Toimintaa valvoo Energiavirasto.Helppokäyttöisyys ja luotettavuus avainasemassa

Varsinainen alkuperätakuiden kaupankäynti tapahtuu muualla joko toimijoiden välisinä kahdenkeskisinä kauppoina tai esimerkiksi sähköpörsseissä. Toimijat käyvät kauppaa keskenään, myös kansainvälisesti. Kaupan lopputuloksena alkuperätakuut siirretään myyjältä ostajalle järjestelmän avulla. Järjestelmän toimintaa voikin verrata pankkien kaltaiseen tilien ja tilisiirtojen hallintaan. Siksi myös palvelun tietoturva on merkittävässä roolissa.

Alkuperätakuurekisterin määrittelyssä käyttäjien toiveet ja tarpeet olivat tärkeitä. Helppokäyttöisyys oli avainasemassa. Lähdimme Fingridin kanssa toteuttamaan uutta palvelua tarkentamalla käyttäjien tarpeita: Kävimme läpi käyttötapauksia, haastattelimme loppukäyttäjiä ja tutkimme työnkulkuja ja esimerkiksi tilien käyttöä arjessa. Tavoitteena oli varmistaa, että uusi rekisteri palvelee käyttäjiä mahdollisimman hyvin ja helpottaa päivittäistä työtä. Hyvään käyttökokemukseen panostettiin alusta saakka, ja sitä kehitettiin käsi kädessä ohjelmoinnin kanssa.


Palvelu onnistuneesti käyttöön tiukassa aikataulussa

Hankkeen suunnittelu käynnistyi loppukeväällä 2014, ja tavoitteena oli uuden järjestelmän käyttöönotto vuodenvaihteessa. Tiukka aikataulu edellytti selkeää etenemismallia, priorisointia, avointa ja runsasta viestintää eri osapuolien kesken sekä ennen kaikkea hyvää ja joustavaa yhteistyötä.Toteutustyö tehtiin tiiviissä yhteistyössä Solitan tiimin ja asiakkaan kesken. Tavoite saavutettiin, ja uusi alkuperätakuurekisteri otettiin onnistuneesti käyttöön vuoden 2015 alussa. Sen jälkeen palvelua on kehitetty ja päivitetty käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Solita vastaa rekisterin ylläpidosta ja infrasta sekä käytön tuesta.


TULOKSET

  • uusi sähkön alkuperätakuurekisteri tiukassa aikataulussa onnistuneesti käyttöön
  • mahdollistaa kaupankäynnin alkuperätakuilla
  • helpottaa ja nopeuttaa päivittäistä työtä
  • luotettava ja helppokäyttöinen palvelu

Suosittelija:

"Aikataulumme oli haasteellinen, mutta hyvä yhteistyö kaikkien hankkeeseen osallistuneiden kesken, tarpeiden priorisointi ja keskittyminen oleelliseen auttoivat selkein askelin eteenpäin."

Kaija Niskala, Palvelupäällikkö, Fingrid Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Fingrid Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jyrki Nurminen, Solita

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Myynti
Hankinta

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Fingrid

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia