Sähköinen tiedonvaihto pitää verkkokaupan ajan tasalla

Sujuva tilaus-toimitusputki näkyy suoraan verkkokaupan toiminnassa. Kun manuaaliset tuote-, tilaus- ja toimitustietojen syöttämiset jäävät pois, se tehostaa kaupan toimintaa ja lyhentää toimitusaikoja.

- Verkkokauppa pyrkii pitämään varastot mahdollisimman pieninä. Kun asiakas tilaa tuotteen, verkkokauppa tilaa sen toimittajalta Suomesta tai ulkomailta. Toimittaja käsittelee ja toimittaa tilauksen verkkokaupalle muutaman päivän kuluessa. Kauppias purkaa tuotteet ja postittaa loppuasiakkaalle. Kuljetus vie taas muutaman päivän. Tuloksena on helposti yli viikon toimitusaika.

Myös tiedon puute on ongelma. Kun toimittajan varastosaldo ei ole tiedossa, asiakkaalle luvatut toimitusajat eivät pidä tai kauppa voi joutua myymään eioota. Toimittajan tuotetietojen ja varastosaldojen integrointi verkkokauppaan poistaa monta manuaalista vaihetta ja varmistaa samalla tietojen oikeellisuuden.

- Toimittajalta löytyy harvoin verkkokauppaan sopivaa myyntikuntoista tuoteaineistoa valmiina. Tiedot on konvertoitava kaupan järjestelmään sopiviksi. Tiedon jalostus ja rikastaminen voidaan pitkälti automatisoida.

Hyvä tapa tehostaa verkkokaupan toimintaa ja pienentää varastoa on suoratoimitus. Kun asiakas tekee tilauksen, se lähetetään suoraan toimittajan järjestelmään, joka toimittaa tuotteet asiakkaalle valitulla toimitustavalla ja lähettää toimituksen tiedot seurantakoodeineen sähköisesti verkkokauppaan.

Myyjien aika vapautuu asiakaspalveluun

Veikon Kone saa toimittajilta tunnin välein varastosaldon ja päivitetyn hinnan. Tuotehallinta myös automatisoi verkkokaupan tuotetiedon ylläpidon. Säästö tuoteylläpidossa on vuodessa kymmeniä tuhansia euroja.

- Heraleksen tilaustenvälitysjärjestelmästä saatavat sähköiset tilaukset vähentävät tallennustyöaikaa verkkokaupassa ja jokaisessa 50 myymälässä vähintään tunnin päivässä. Varovastikin arvioiden työaikaa säästyy ketjussa yli 13 000 tuntia vuodessa. Säästöt ovat moninkertaiset kustannuksiin verrattuna ja myyjät voivat käyttää myyntityöhön sen ajan, joka ennen käytettiin järjestelmän ylläpitämiseen.
Veikon Kone Oy:n verkkokauppapäällikkö Kimmo Kuikka.

Heraleksen tuotevalikoimasta löytyvät ratkaisut kaikenkokoisille verkkokaupoille ja eri toimialoille.

Bloggaus Sähköinen tiedonvaihto pitää verkkokaupan ajan tasalla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Herales Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Hankinta
Supply chain management SCM
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
IT
Kauppa
Konsultointi
Toteutustyö
Valmisohjelmisto
B2C-verkkokauppa B2B-verkkokauppa sähköiset toimituskuittaukset tilausten hallinta tuotehallinta Herales Ketjunohjaus Herales Tilaus Plus Herales Tuote Plus Herales Hub Plus järjestelmäintegraatio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa