Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sähköinen taloushallinto pienten yritysten ehdoilla

Referenssi

Taloushallinnon sähköistäminen tehostaa huomattavasti pienenkin yrityksen toimintaa. Sähköiseen taloushallintoon riittää yksi pk-yritysten tarpeisiin luotu sovellus: myynti- ja ostolaskut sekä varastonhallinta hoituvat kaikki yhdessä paikassa. Lue, kuinka asiakkaiden ääni kuuluu Visma Fivaldi -taloushallinto-ohjelman kehitystyössä.

Taloushallinnon sähköistäminen kannattaa myös pienille yrityksille, tietää Chaloupe Oy:n tilitoimistoyrittäjä Päivi Soini vuosien kokemuksensa kautta. Talouden hallinnasta tulee vaivatonta kustannussäästöistä puhumattakaan – kuitit pysyvät tallessa ja samoja lukuihin pääsevät yhtä aikaa käsiksi sekä yrittäjä että kirjanpitäjä. Sähköinen taloushallinto säästää aikaa esimerkiksi tarvittavien tulostettujen dokumenttien toimittamisessa kirjanpitäjälle.

– Visma Fivaldi on kattava taloushallinnon sovellus, joka aidosti helpottaa yrittäjän arkea. Koko sähköinen taloushallinto hoituu sen avulla yhdessä paikassa, ja erilaisten yritysmuotojen ja toimialojen erityispiirteet on huomioitu. Olen ollut tyytyväinen myös hinnoitteluun ja asiakaspalveluun, Soini kertoo.

Moduulipohjaisen sovelluksen käyttöönotto kannattaa tehdä osissa

Päivi Soini on pitkän linjan Fivaldi-käyttäjä: hän oli ottamassa Fivaldia käyttöön aiemmassa työssään vuonna 2007 ja toimi jo tuolloin järjestelmän pääkäyttäjänä. Chaloupe Oy:ssä hänen asiakkaitaan ovat pk-sektorin mikroyritykset: osakeyhtiöt, elinkeinonharjoittajat ja tiehoitokunnat. 

– Fivaldissa on useita moduuleita, joita voi ottaa käyttöön askel askeleelta, tarpeen mukaan. Voi aloittaa esimerkiksi tiliotteiden sähköistämisestä ja siirtyä sitten yrityksen kasvaessa vaikkapa ostolaskujen sähköiseen hyväksyntään, Soini vinkkaa.

Fivaldin käyttöönottoon on saatavilla hyvin tukea, jotta ohjelmistosta saa otettua parhaat hyödyt irti.

– Kannattaa hyödyntää Visman hyvät ohjeet sekä erilaiset käyttökoulutukset ja webinaarit, Soini kannustaa. 

Henkilökohtainen asiakaspalvelu tukee käyttökokemusta

Asiakaspalvelussa Soini arvostaa matalaa yhteydenoton kynnystä ja henkilökohtaista otetta. Hän on oppinut työssään yrittäjänä, että asiakaspalvelulle pitää aina löytyä aikaa.

– Minulle on kirkastunut ajatus siitä, että haluan asiakkaikseni juuri niitä pienimpiä yrityksiä, sillä kaikki tarvitsevat kirjanpitäjää. Kysymys “Olen näin pieni, otatko minut?” herätti. Pienempien yritysten palveleminen tekee työpäivistä monipuolisia, ja siinä samalla saa aidosti tukea yrittäjiä. 

– Olen aina ollut hyvin yrittäjälähtöinen, Soini tuumaa.

Yrittäjälähtöisyys on toteutunut myös asiakaspalvelusuhteessa Visman suuntaan. Soini on ollut yhteydessä aktiivisesti sekä henkilökohtaiseen yhteyshenkilöönsä että sovellustukeen. Hän on ollut erityisen tyytyväinen asiakaspalvelun sujuvuuteen:

– Ei tarvitse etukäteen etsiä vastausta usein kysytyistä kysymyksistä tai muualta verkosta, vaan voin kysyä asioita matalalla kynnyksellä. Olemme jutelleet yhteyshenkilöni kanssa paljon muustakin kuin Fivaldista, vähän kuin hyvän ystävän kanssa olisi tekemisissä, Soini kertoo.

Visman syksyllä 2022 esiteltävä uusi kumppanimalli tekee tilitoimistoista entistä läheisempiä kumppaneita.

– Vismalla halutaan todella ymmärtää, minkälaisia pienen tilitoimiston arkirutiinit ovat ja miten Fivaldi voisi sujuvoittaa työtä. Pidin esimerkiksi erään päivän tapahtumista päiväkirjaa, jotta yhteyshenkilöni ymmärtäisi, millaisista palasista arkeni koostuu. On tärkeää, että niin myynti kuin sovelluskehityskin ymmärtävät, millaista asiakkaiden arki haasteineen oikeasti on.

Asiakkaat mukana sovelluskehityksessä

Fivaldissa uusia toiminnallisuuksia julkaistaan säännöllisesti, ja uudistuksissa panostetaan helppokäyttöisyyteen ja käyttäjälähtöisyyteen.

– Fivaldista on otettu yhteyttä asiakaspalvelun lisäksi myös sovelluskehitysasioissa: olen päässyt testikäyttäjäksi tapahtumalaskutuksen kehittämisessä, ja osallistun mielelläni muihinkin kehityshankkeisiin. Työskentelen Linux-ympäristössä, joten on hyvä myös varmistua Fivaldin toimivuudesta eri käyttöjärjestelmissä, Soini kertoo.

– Käyttäjän kokemusta parantavat päivitykset sovellukseen ovat tärkeitä. Esimerkiksi uusi kuittiskanneri helpottaa monen asiakkaani arkea, hän iloitsee.

Tutustu Fivaldin toiminnallisuuksiin ja demoympäristöön asiantuntijan kanssa. Varaa maksuton etäesittely sinulle sopivana ajankohtana »

Suosittelija:

"Visma Fivaldi on kattava taloushallinnon sovellus, joka aidosti helpottaa yrittäjän arkea. Koko sähköinen taloushallinto hoituu sen avulla yhdessä paikassa, ja erilaisten yritysmuotojen ja toimialojen erityispiirteet on huomioitu. Olen ollut tyytyväinen myös hinnoitteluun ja asiakaspalveluun", Soini kertoo.

Päivi Soini

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Chaloupe Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

taloushallinto-ohjelmisto
Visma Fivaldi
taloushallinto-ohjelma Visma Fivaldi

Siirry yrityksen profiiliin Visma Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Software - Muita referenssejä

Visma Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia