Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Sähköinen henkilöstön palautejärjestelmä tuo tulosta

ReferenssiJyväskylässä toimivat Sokos Hotellit Paviljonki ja Alexandra kehittävät työilmapiiriä ja asiakaspalvelua reaaliaikaisella mobiilijärjestelmällä. Henkilöstö sanoo työkavereiden palautteen kannustavan yhä parempiin suorituksiin.

Kun tyypillinen suomalainen työyhteisö tekee henkilöstön tyytyväisyyskyselyn kerran vuodessa, edelläkävijä ottaa käyttöön reaaliaikaisen sähköisen palautteen. Näin mahdolliset epäkohdat voidaan oikaista tuoreeltaan ja hyvät käytännöt kierrättää tehokkaammin.

Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljongin ja Original Sokos Hotel Alexandran johtaja Hannu Nirkkonen aloitti sähköisen henkilöstön työilmapiirimittauksen syksyllä 2013. Ratkaisusta on tullut tärkeä johtamisen työkalu kaikille hotellien esimiehille.

– Haluamme tietää joka päivä, miten henkilöstöllämme menee. Palautteista koostetaan viikoittain yhteenveto, jonka pohjalta ideoidaan kehitystoimenpiteitä. Kuulluksi tuleminen parantaa työilmapiiriä ja kannustaa henkilöstöä antamaan lisää palautetta, kertoo Nirkkonen.

Kustannustehokas ratkaisu

Palaute kerätään Hartikaaren toimittamalla CFS (Customer First Solution)-tablettisovelluksella, joka kerää vastaukset verkkopalvelimelle. Palvelimelta voi tulostaa tietoa helposti ymmärrettävinä kuvaajina sekä sanallisia toiveita ja ehdotuksia.

– Hotelleissamme oli jo käytössä Hartikaaren asiakaspalautejärjestelmä. Siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella päätimme ottaa käyttöön myös henkilöstön palautesovelluksen, sanoo Hannu Nirkkonen.

Sovellus on Nirkkosen mukaan ollut kustannustehokas ja vastausten antaminen tabletilla on helppoa. Palveluun kuuluu myös järjestelmän kehittäminen asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Uskon, että vastaavat menetelmät yleistyvät jatkossa myös muilla toimialoilla, toteaa Nirkkonen

Hartikaari CFS -sovellus muuntuu käyttäjän tarpeiden mukaan. Nopeimmillaan palautteen kerääminen sujuu jopa 20 sekunnissa. Ratkaisu on käytettävissä sekä mobiili- että web-sovelluksena, joten se voidaan sijoittaa hyvin erilaisiin tiloihin.

Kolme neljästä ideasta kokeiluun

Hannu Nirkkonen arvioi, että hotelli Paviljongissa ja Aleksandrassa suurin osa henkilöstön palauteideoista poikii käytännön muutoksia toimintaan. Niiden myötä sekä henkilökunnan ilmapiiri että palvelu kehittyvät hyvään suuntaan.

Eniten palautetta kirjoitetaan vilkkaiden työvuorojen jälkeen, jolloin työssä on tapahtunut paljon. Tabletit ovat nopeasti ulottuvilla henkilöstön tauko- tai pukutiloissa.

Hotellien esimiehet pitävät Hartikaari CFS-ratkaisua tehokkaana johtamisen työkaluna. He antavat sille arvosanan 9,5 (asteikolla 4-10). Henkilöstön mielestä tabletti tai netti ovat tehokkaimmat spontaanin anonyymin palautteen kanavat.

Hartikaari Oy tarjoaa IT-palveluja niin yksityiselle kuin julkiselle sektorille. Palveluvalikoimaan kuuluvat sähköiset itsepalveluratkaisut ja opastukset sekä Digital Signage-ratkaisut tiedonjakeluun ja mainontaan. Yritys on edelläkävijä spontaanin ja jatkuvan asiakaspalautteen keräysjärjestelmissä. Yritys on perustettu Helsingissä vuonna 2010 ja kuuluu Tilaajavastuu.fi palveluun.

Lisätietoja info@hartikaari.fi , www.hartikaari.fi tai 040 194 2460

Suosittelija:

Hannu Nirkkonen Hotellijohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hartikaari Oy

Tiedot

Tilaaja: Sokos Hotellit
Ajankohta: 2014 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ari Hartikainen

Lisätietoja

Yritysprofiili Hartikaari kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Omat tagit

Henkilöstöpalaute
Tuottavuus
kehitys
Omantoiminnanmittaus
Aloitteet
Ideat
Minämittari

Siirry yrityksen profiiliin Hartikaari kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hartikaari - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Hartikaari - Muita referenssejä

Hartikaari - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ympäristöystävällisiä innovaatioita – esittelyssä 6 suomalaista kestävän kehityksen startupia
Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia