Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Saarioisten resepti käyttäjätunnusten automaatioon on Ruutuvihko

ReferenssiSuomen johtava valmisruokatalo Saarioinen etsi ratkaisua käyttäjätunnusten automatisointiin. Enterin ansiosta Saarioisten tietohallinnossa saavutetaan nyt merkittäviä ajan ja kustannusten säästöjä, kun käyttöön otettiin Enter Ruutuvihko™.

Saarioisten tunnusten automatiikkaan tarvittiin uutta tehokkuutta, ja hankintaprosessin jälkeen yritys valitsi yhteistyökumppanikseen Enterin. Tavoitteena oli toteuttaa käyttäjätunnusautomaatio helpottamaan tunnusten luontia. Saarioisten ratkaisussa Ruutuvihko on kytketty HR-järjestelmä Mepcoon, jossa käyttäjälle luodaan roolit ja ryhmät.

– Ruutuvihko osoittautui meidän tarpeisiimme juuri sopivaksi ratkaisuksi. Käyttäjätunnusten hallinta toteutettiin aiemmin meillä manuaalisesti. Se oli aikaa vievää, ja lisäksi ongelmaksi tuli erityisesti vanhojen tunnusten poistaminen käytöstä. Järjestelmässä turhaan roikkuvat tunnukset aiheuttivat kustannuksia ohjelmistolisenssien kohdalla, kertoo Saarioisten palvelupäällikkö Riikka Taipale.

Apuväline sisäisen viestinnän kehittämiseen

Saarioisten Ruutuvihko-sovellus lukee HR-dataa, josta lisenssien muodostamiseen tarvitaan rooli- ja ryhmätietoja. Käyttäjätunnusten lisäksi uusi työntekijä saa sähköpostilaatikon, johon lähetetään automaattinen tervetuloa-viesti. Viestissä on linkkejä tietojärjestelmän käyttösääntöihin sekä toimintaohjeisiin. Järjestelmä huolehtii samalla myös esihenkilöille tiedon siitä, että alaiselle on luotu käyttäjätunnukset.

– Automaattinen tervetulotoivotus uudelle työntekijälle on hyödyllinen ominaisuus sisäiseen viestintään. Perehdytysvaiheessa oleva henkilö saa heti hyödyllistä tietoa toimintakulttuurista, jolloin sisäänajo lähtee positiivisesti liikkeelle. Esihenkilön on helpompaa huomioida uusi työntekijä, kun tieto tunnusten luomisesta tulee automaattisesti. Myös raporteista voi seurata, mitä lisenssejä työntekijälle myönnetään, Taipale tarkentaa.

Kustannussäästöjä vapautuvista lisensseistä

Käyttäjätunnusten automatiikka tuo Taipaleen mukaan monia konkreettisia hyötyjä, jotka näkyvät niin kustannuksissa kuin työn sujuvuudessa.

– Käyttäjätunnusten elinkaari hoituu nyt automaattisesti luomishetkestä poistamiseen. Työntekijän poistuessa tai jäädessä pidemmälle vapaalle, kuten vaikkapa vanhempainvapaalle, pilvilisenssit eivät jää käyttämättöminä roikkumaan. Tämä tuo kustannussäästöjä, mikä on isokokoiselle organisaatiolle merkittävä etu, hän toteaa.

Kustannussäästöjen lisäksi Taipale nostaa Ruutuvihon parhaina ominaisuuksina myös helppouden ja toimivuuden, jotka vapauttavat työaikaa tietohallinnon muihin tehtäviin, ja aika ei kulu tunnusten luomiseen tai poistamiseen.

– Mepcosta tuleva HR-numero säilyy aina samana, mikä varmistaa tietojen oikeellisuuden kaikissa tilanteissa. Ruutuvihon toimintaympäristö on selkeä ja yksinkertainen, ja se on luotettavasti toimiva työkalu, hän kiittelee.

Sujuvaa yhteistyötä

Yhteistyö Saarioisten ja Enterin välillä on edennyt järjestelmällisesti määrittelyistä toteutukseen. IT-kumppanilta Taipale odottaa joustavuutta ja vahvaa osaamista.

– Arvostamme Enterin ongelmanratkaisukykyä ja halua palvella aktiivisesti. Heillä on asiantuntemusta käyttäjätunnusten automaatiosta sekä kuntapuolella että yrityksissä. Lisäksi Enter on kotimainen toimija ja yrityksen tarjoamien palvelujen hinta-laatusuhde on hyvä, Taipale arvioi.

Saarioisilla Ruutuvihon toiminnallisuuksien kehittäminen jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Olen tyytyväinen Ruutuvihko-sovelluksen ominaisuuksiin ja koko toteutukseen. Mahdollisuudet jatkokehitykseen ovat monipuoliset. Enterillä on tapana tehdä kaikki asiat, mitä lupaavatkin. Mukavaa on myös se, että Enter testaa järjestelmän ominaisuudet ensin simulaatiossa, ja vasta sen jälkeen sovellus otetaan tuotantoon, hän kuvailee.

Saarioinen lyhyesti:

1957 perustettu perheyritys

Liikevaihto noin 240 miljoonaa euroa

4 tehdasta, joista 3 Suomessa ja 1 Virossa

Noin 1 200 työntekijää

Suosittelija:

Olen tyytyväinen Ruutuvihko-sovelluksen ominaisuuksiin ja koko toteutukseen. Mahdollisuudet jatkokehitykseen ovat monipuoliset. Enterillä on tapana tehdä kaikki asiat, mitä lupaavatkin.

Riikka Taipale

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enter SystemSolutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Saarioinen Oy
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
miikka.kivimaki@enter.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Enter SystemSolutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

ENTER Ruutuvihko
Mepco HR

Siirry yrityksen profiiliin Enter SystemSolutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enter SystemSolutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enter SystemSolutions - Muita referenssejä

Enter SystemSolutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia