Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Saalastin maayhtiöiden laite- ja huoltomyynti haltuun Salesforcella

ReferenssiSaalasti on vuonna 1945 perustettu, kolmannessa polvessa toimiva perheyritys, joka valmistaa maailman johtavia biomassojen käsittelyyn tarkoitettuja laitteita. Pitkä kokemus sekä jatkuva kehitystyö mahdollistavat asiakkaille ensiluokkaisen teknologian ja luotettavuuden vuodesta toiseen. Lisäksi asiakkaita palvellaan toimituksen jälkeen monipuolisilla huoltopalveluilla. Saalasti myös hillitsee omalta osaltaan ilmastonmuutosta, sillä kaikki tuotteilla valmistettu sähkö- ja lämpöenergia on peräisin uusiutuvista energianlähteistä. Reilun 34 Meur liikevaihto ja Suomen lisäksi muissa maissa (Ruotsissa, Espanjassa, Chilessä ja Kanadassa) sijaitsevien tytäryhtiöiden luoma kokonaisuus kaipasi kuitenkin myynnin johtamiseen kokonaisvaltaista järjestelmää.

Saalastin myyntiä hallittiin ERP-järjestelmässä, josta nähtiin mitä myytiin ja kenelle, mutta tarjouskanta oli sumussa eli ei ollut kokonaiskuvaa tarjouksista ja myyntiprojektien eri vaiheista. Useamman eri maayhtiön kokonaisuuden hallinta oli ajoittain hankalaa, joten CRM-ratkaisua kaivattiin ennustamisen ja arjen työn tueksi. Saalastilla vertailtiin useampaa järjestelmää, joista Salesforce valikoitui ratkaisuksi aiempien hyvien kokemuksien ja tytäryhtiö Cross Wrapin suosituksesta. Cross Wrapin positiiviset kokemukset Ceilistä johtivat siihen, että myös Saalastin kumppaniksi valikoitui Ceili. Näin lähdettiin tekemään Sales Cloudin käyttöönottoa Saalastille.

Liidituotanto sekä laite- ja huoltomyynti haltuun

Salesforce Sales Cloudin käyttöönotossa tärkeänä osana oli ERP-integraatio, sillä järjestelmästä tuodaan Salesforceen olennaista dataa huoltomyynnistä. Salesforcen mahdollisuuksilla (Opportunity) on siis tuotetiedot sarjanumeroineen kyseiselle asiakkaalle myydyistä laitteista. Sarjanumeroiden perusteella on laitemyynnin jälkeen toteutettavaa huoltomyyntiä ja -toimenpiteitä mahdollista hallita helposti. Saalastin on siis mahdollista seurata samasta järjestelmästä sekä laitemyyntiä että huoltomyyntiä. Laitteita voidaan myydä useampia samalle asiakkaalle, joten myös yksittäisen asiakkuuden sisäinen hallinta helpottui. 


“ERP-integraatiot tuovat aina omanlaisiansa haasteita, mutta integraatiosta saadaan paljon hyötyä esimerkiksi raportointiin. Integraatio tulee kuitenkin suunnitella huolellisesti ja siihen tulee varata tarpeeksi aikaa sopivan kumppanin kanssa.”- Milla Hämäläinen, Project Manager & Consultant Team Lead, Ceili Oy

Kun nähdään mitä myydään ja minkälaisia määriä, on myynnin ennustaminen tullut myös mahdolliseksi. Saalasti näkee yhdellä vilkaisulla, mitkä tuoteryhmät liikkuvat Opportunity -kannassa eniten ja mitä huoltopalveluita kaivataan niihin liittyen. Myös kaupan todennäköisyyttä pystytään ennustamaan aivan eri tavalla ja samasta paikasta nähdään kaikki asiakkuuteen liittyvät kontaktit ja muut lisätiedot. Tarjouskantaa ja sen kehittymistä on nyt helppo seurata.

”Nyt meillä on aito kokonaiskuva myyntimahdollisuuksista ja niiden kehittymisestä. Ennakoitavuus ja läpinäkyvyys on ihan eri tasolla, kun ei tarvitse soitella eri ihmisille ja kysellä myyntimahdollisuuksien tilannetta. Näin jälkeenpäin ajateltuna se tuntuu nyt hullulta.” – Markus Rekonen, Myyntijohtaja, Saalasti Oy

Teollisuusyrityksen monitahoisiin projekteihin selkeyttä räätälöitävällä raportoinnilla

Saalastilla, kuten monilla teollisuusyrityksillä, liiketoiminta koostuu Main projecteista eli hankkeista, joiden sisällä on eri toimittajia. Yhteen projektiin voi näin ollen liittyä useampia tarjouksia ja mahdollisuuksia, joista esimerkiksi vain yksi toteutuu. Tämän takia Saalastille on tärkeää seurata keskiarvoja, jotka antavat todellisen kuvan tarjouskannan suuruudesta. Salesforcen raportit pystytään täysin räätälöimään kulloiseenkin liiketoimintatarpeeseen, joka mahdollistaa esimerkiksi juuri tarjousten keskiarvojen laskemisen, tavoiteasetannan ja seurannan sekä toimittajapoolin hallinnan. Lisäksi voidaan luoda omat näkymät eri maayhtiöille, eri liiketoimintarooleille tai eri tiimeille. Kaikki tämä on myös riskien hallintaa. Lisäksi Saalastin bonuslaskenta perustuu Salesforceen tallennettuun myyntiprosesseihin ja niiden dataan. Tämän avulla kannustetaan kaikkia käyttämään järjestelmää osana jokapäiväistä työtä eli sitoutetaan uuteen järjestelmään.

Lue koko case Ceilin nettisivuilta: https://ceili.fi/case-saalastin-maayhtioiden-laite-ja-huoltomyynti-haltuun-salesforcella/

Suosittelija:

”Yhteistyö sujui erittäin hyvin ja Millalle varsinkin siitä iso kiitos! Projektin johtamisote oli jämpti ja jämerä. Meitä patistettiin sopivasti eteenpäin, jos homma meinasi junnata paikallaan muiden arjen kiireidemme takia. Kun Ceililtä saatiin selkeä projektin vetäminen ja aikataulutus, auttoi se projektissa hurjasti. Pidän myös ceililäisten teknisen osaamisen tasoa itsestään selvänä asiana: se on erinomaisella tasolla. Aina jos tuli joku kysymys, niin siihen löytyi myös vastaus. Suosittelen kyllä Ceiliä lämpimästi.”

Markus Rekonen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ceili Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Saalasti Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Markus Rekonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Ceili kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Salesforce

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

salesforce
ceili
Crm
crm käyttöönotto
sales cloud
ERP integraatio
teollisuusyrityksen prosessit
saalasti

Siirry yrityksen profiiliin Ceili kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ceili - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ceili - Muita referenssejä

Ceili - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia