Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ruutuvihko tuo joustavuutta tietohallintoon

ReferenssiEnterin Ruutuvihko-palvelu on tunnettu oppilaitoksissa, joissa sitä käytetään oppilasdatan automaattiseen synkronointiin. Hämeenlinnan kaupungin hallintopuolella otettiin käyttöön Ruutuvihko-palvelu vuoden 2018 lokakuussa, ja toteutuksen avulla saatiin uusittua automaattinen identiteetin hallintajärjestelmä. Uudistus toi mukanaan ennen kaikkea kustannussäästöjä, tietosuojaa, tietoturvaa ja työn sujuvuutta.

”Vanha identiteetin hallintajärjestelmämme oli auttamattomasti vanhentunut, ja olimme tutustuneet useisiin eri ratkaisuihin. Enterin Ruutuvihko-palvelu valikoitui markkinakartoituksen perusteella. Syy valintaan oli ennen kaikkea Ruutuvihon kustannustehokkuus ja joustavuus. Järjestelmää voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan meille sopivaksi.

Koska hallintopuolella ei ollut aiemmin Ruutuvihkoa käytössä, ajattelimme asiaa ikään kuin laatikon ulkopuolelta. Usein IDM-järjestelmät on mitoitettu todella suurikokoisille organisaatioille, mutta Ruutuvihon kanssa oli mahdollista soveltaa toiminnallisuudet meille sopivaan muottiin.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa Ruutuvihosta toteutettiin samat toiminnallisuudet, mitä aiemmassa järjestelmässämme oli ollut. Jatkovaiheessa järjestelmää kehitetään lisää. Meille oli tärkeää, että Ruutuvihko tarjoaa myös räätälöinnin mahdollisuuksia, mikä lisää sen joustavuutta käytössä.

Ruutuvihko-palvelun päätehtävä on tässä vaiheessa päivittää ja de-provisioida eli poistaa käyttäjätunnuksia. HR-järjestelmästä tulee Ruutuvihkoon tietoa, jolloin palvelu ottaa muodostunutta dataa käsittelyyn ja päivittää tunnuksia käyttäjätunnusten ennalta määritettyjen sääntöjen mukaisesti. Järjestelmä poistaa automaattisesti tunnukset, kun työsuhde organisaatiossa päättyy.

Eräs tärkeä meille uusi ominaisuus on ollut kattavan raportoinnin mahdollisuus. Ruutuvihko tekee lokin jokaisesta toiminteesta ja sitä kautta saamme tuotettua tarvittavia raportteja, kuten esimerkiksi mitä tietoja on päivitetty tai mitä tunnuksia on otettu käyttöön tai poistettu käytöstä. Lisäksi voimme tuottaa raportteja erilaisista virhetilanteista, jolloin asiaan voidaan reagoida välittömästi. Hyödymme esimerkiksi raporteista, joissa ilmoitetaan, mikäli käyttäjän tietojen päivitys ei ole onnistunut.

Järjestelmä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Toteutustapa on universaali ja siitä on hyötyä myös muiden järjestelmien integroinnin kannalta. Ruutuvihko on joustava automaatti, joka mukautuu ympäristöön, mihin se viedään.

Meidän kannaltamme oli myös erityisen tärkeää, että järjestelmässä on monia jatkokehitysmahdollisuuksia. Toisaalta myös tietosuojan ja tietoturvan huomiointi ja järjestelmän luotettavuus olivat merkittäviä asioita käytön kannalta.

Kaiken kaikkiaan Ruutuvihon käyttöönotto on ollut meille aidosti positiivinen kokemus. Vastaan tulleet haasteet on ratkottu nopeasti Enterillä. Olemme saaneet kysymyksiimme vastauksia ja selviteltävät asiat on heti otettu käsittelyyn. Automaattisen identiteetin hallinnan avulla voidaan keskittyä muuhun työntekoon, eikä resursseja tarvitse käyttää aikaa vievään ja yksitoikkoiseen käyttäjähallintaan.”

Suosittelija:

Aki Autiomäki, ICT-suunnittelupäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enter SystemSolutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Hämeenlinnan kaupunki
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
jesse.mertanen@enter.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Enter SystemSolutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Käyttäjähallinta
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Azure
Microsoft
Windows

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Ruutuvihko
Hämeenlinna
Vanaja

Siirry yrityksen profiiliin Enter SystemSolutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enter SystemSolutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enter SystemSolutions - Muita referenssejä

Enter SystemSolutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia