Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ruutu.fi – Suomen kiinnostavin suoratoistopalvelu

ReferenssiWunder ja Nelonen Media loi yhdessä Suomen helppokäyttöisimmän, toimivimman ja kiinnostavimman suoratoistopalvelun.

Projektista

Mikä on Ruutu?

Ruutu on Nelonen Median omistama suoratoistopalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen viihdettä ja urheilua aikaan ja paikkaan katsomatta.

Tavoitteet

Wunder ja Nelonen Media ovat kehittäneet Ruutu.fi:tä yhdessä vuodesta 2012 alkaen. Jo tuolloin oli tarkoitus tehdä Ruudusta Suomen käytettävin, toimivin ja kiinnostavin suoratoistopalvelu. Siitä lähtien Ruutua on kehitetty taukoamatta kohti parempaa käyttö- ja katselukokemusta. Vuonna 2018 oli jälleen uuden, ison uudistuksen aika.

Haaste

Kilpailun kiristyessä ja uusien pelurien tullessa markkinoille Ruudun oli vastattava alati muuttuvaan markkinatilanteeseen olemalla entistäkin parempi, nopeampi ja mukautuvampi.

Uudistuksen selkeimpänä tavoitteena oli liiketoiminnan vaatimuksista kumpuava nopeampi reagointi jatkuviin muutoksiin. Palvelun tulisi olla skaalautuva, toimintavarma ja nopea. Ostamisen ja tilauksen hallinnan tulisi olla helppoa, ja taustajärjestelmien rajapinnat tulisi suunnitella myös natiivisovellukset huomioiden.

Vastausta tähän haasteeseen lähdettiin etsimään teknologia kokonaisuuden modernisoinnista ja pilkkomalla sovellus pienempiin palveluihin omine vastuualueineen. Teknologinen muutos oli uudistuksessa avainasemassa, sillä käyttökokemuksen tuli kehittyä jatkuvasti.

Ratkaisu

Vikkelä käyttöliittymä, suorituskyky ja toimintavarmuus ovat erittäin tärkeitä vaatimuksia Ruudun kaltaisessa palvelussa. Uusi sivusto on Reactilla toteutettu ns. single page application, joka mahdollistaa tutun sovellusmaisen käyttökokemuksen.

Taustajärjestelmissä on hyödynnetty laajasti AWS:n tarjoamia palveluita ja nykyaikaista serverless-lähestymistapaa esimerkiksi Lambda-funktioiden muodossa. Niin julkaisuputki kuin järjestelmien skaalautuminenkin ovat pitkälti automatisoituja, mikä mahdollistaa nopeamman reagoimisen liiketoiminnan vaatimuksiin.

Palvelu on responsiivinen ja Reactin avulla käyttäytyy mobiiliselaimessa natiivisovelluksen kaltaisesti.

Ruudun verkkokauppa koki myös uudistuksen – sujuva ja toimintavarma käyttökokemus oli tärkein lähtökohta. Ostaminen haluttiin tuoda kiinteäksi osaksi palvelua ilman käyttäjän ohjaamista erilliseen ostoputkeen.

Verkkokauppaan tuotiin mahdollisuus uudenlaiseen pakettimyyntiin, jossa jatkossa erilaisia lisäpalveluita voidaan helposti lisätä asiakkaiden ostettavaksi.

Tulokset

Uudistettu Ruutu.fi on saanut kiitosta läheltä ja kaukaa. Katsojat ovat olleet tyytyväisiä muun muassa palvelun käytettävyyteen ja toimintavarmuuteen. Ruutu pärjää hyvin myös kansainvälisessä vertailussa.

Uuden verkkokaupan myötä tilauksen tekeminen on mahdollista kautta sivuston ilman välivaiheita ja lisäpalveluiden ostaminen on vain yhden klikkauksen takana. Kaupankäynnin seuraaminen ja analysointi on aikaisempaa helpompaa ja mahdollistaa palvelun kehittämisen tarkempaan tietoon perustuen.

Palvelun käyttäminen ja siinä navigoiminen on huomattavasti aikaisempaa nopeampaa ja sovellusmaisempaa. Moderni arkkitehtuuri ja valitut teknologiat mahdollistavat skaalautumisen tulevaisuuden ratkaisuihin, sivusto on ylläpidettävä ja helposti jatkokehitettävä.

Nelosella on ollut koko prosessin ajan vahva ohjaus ja omistajuus, mutta onnistumiset on taannut Pyysalon mukaan saumaton yhteistyö:

”Olemme tehneet yhdessä töitä, ratkoneet haasteet ja kulkeneet päämäärätietoisesti kohti yhteistä tavoitetta tiiminä, johon kuuluu erittäin vahvoja osaajia ja aitoa innostusta kehittää Ruutua.

Suosittelija:

"Monitoimittajaympäristössä toimiminen on sujunut hyvin ja eri tahojen kanssa työskentely on ollut saumatonta. Yhteistyö on myös lisännyt ymmärrystämme alan parhaista käytännöistä sekä siitä, millaisia toimijoita haluamme käyttää palveluidemme kehittämisen apuna."

Antti Pyysalo

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder logo

Tiedot

Tilaaja: Ruutu
Ajankohta: 2012 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Wunder kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Media

Teknologia

Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Wunder kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia