Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Royal Line ja Winpos seilaavat toiveikkaina kohti tulevaa

Referenssi75-vuotista taivaltaan juhliva Royal Line on asiakaslähtöinen kotimainen perheyhtiö jo kolmannessa sukupolvessa. Tänä päivänä yhtiöllä on 7 alusta. Yhtiön uusin lippulaiva risteilyalus m/s Helsinki aloitti liikennöinnin kesäkuun alussa tänä vuonna.

Royal Line otti Winpos -kassajärjestelmän käyttöön keväällä. Uuden laivan myötä kassojen tarve kasvoi viidestä yhdeksään ja samalla tuli ajankohtaiseksi kilpailuttaa kassajärjestelmät.

– Saimme useita tarjouksia eri kassajärjestelmätoimittajilta. Tarjouskilpailussa Winpos oli kilpailukykyisin, toimintavarmin ja paras kokonaisratkaisu Royal Linen tarpeisiin, toteaa Henkilöstöjohtaja Christos Petriotis.

Myös Winposin myyntipäällikön Reijo Rantasen rehellinen asiantuntemus ja pitkä kokemus vakuutti Royal Linen ja Christos Petriotiksen. Rantanen on toiminut kassajärjestelmäalalla erilaisten ravintolajärjestelmien parissa jo kunnioitettavat 35 vuotta.

Christos Petriotis kertoo olleensa tyytyväinen uuteen järjestelmään.

– Järjestelmänä Winpos on ollut toimintavarma, mikä on ollut meille erittäin tärkeää yhtiön toimintaympäristöä ajatellen. Koronan vuoksi koulutus jouduttiin valitettavasti järjestämään etänä, mutta järjestyi se hyvin niinkin. Olemme olleet kokonaisuudessaan tyytyväisiä Winposiin, vaikka korona pisti niin sanotusti vipinää kinttuihin käyttöönotossa. Toimintavarmuus on kaiken a ja o. Kun olemme merellä, meidän ei tarvitse olla riippuvaisia siitä onko meillä nettiyhteyttä, Winpos toimii siitä huolimatta. Hyvä puoli on myös se, että pääsen kaikille kassoille etänä, vaikka kotoa käsin.

Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet monen toimialan liiketoimintaan keväällä. Myös Royal Linen toiminta loppui täysin rajoitusten astuessa voimaan, jolloin koko kesän tilauskirja katosi viikossa käytännössä kokonaan.

- Yhtiö harjoittaa tiloissaan myös ravintolatoimintaa, jolloin olimme keväällä samassa tilanteessa muiden ravintoloiden kanssa, kun valtio laittoi ravintolatoiminnalle stopin rajoittamalla liiketoimintaa.

Hyvä jos pääsemme koko vuoden osalta kolmasosaan viime vuoden myynneistä. Olemme yrittäneet muuttaa toimintatapojamme ja mukauttaa toimintaamme vallitsevaan tilanteeseen. Tänä vuonna ovat selkeästi puuttuneet isot asiakasryhmät, kuten julkinen sektori, yritykset, seniorit ja turistit.

Royal Line seilaa tällä kaudella Helsingin kauppatorin kolera-altaasta syyskuun loppuun, jos rajoitukset antavat myöden ja kysyntää on.

- Ei auta muuta kuin toivoa ja mennä kohti tulevaa. Ensi vuotta varten tulemme tekemään tarkat toimintasuunnitelmat erilaisten skenaarioiden varalta. Tietenkin haastavaa tulee olemaan, jos lainsäädäntö muuttuu nopeasti, eikä yritys saa ennakkoon minkäänlaista informaatiota. Liiketoiminnassa tärkeintä on kuitenkin suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys.

Winposin Reijo Rantanen kertoo tilanteen olevan haastava myös Winposille.

– Keväällä kaikki toimitukset loppuivat kerralla. Onneksi lähes kaikki odottavat ja uudetkin tilaukset päästiin kuitenkin toimittamaan touko-kesäkuussa. Kesäkuun jälkeen tilanne näyttää lähes normaalilta Winposin kannalta. Kassat ovat perusasia. Niiden täytyy olla kunnossa, jotta yritysten liiketoiminta turvataan!

Lisätietoja:

Royal Line

Winpos kassajärjestelmät

Ota yhteyttä

Suosittelija:

Tarjouskilpailussa Winpos oli kilpailukykyisin, toimintavarmin ja paras kokonaisratkaisu Royal Linen tarpeisiin.Toimintavarmuus on kaiken a ja o. Kun olemme merellä, meidän ei tarvitse olla riippuvaisia siitä onko meillä nettiyhteyttä, Winpos toimii siitä huolimatta.

Christos Petriotis

Pinterest
Referenssin infoboxi
Winpos Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Royal Line
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Christos Petriotis

Lisätietoja

Yritysprofiili Winpos kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Hankinta
Myynti
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Maksaminen
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Kauppa
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Windows

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

kassajärjestelmä
kassalaitteet
Matkailualan kassajärjestelmät
Winpos kassa
Winpos

Siirry yrityksen profiiliin Winpos kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Winpos - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Winpos - Muita referenssejä

Winpos - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia