Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Rippikoulu virtuaalisesti

ReferenssiAikuisrippikoulu on IWA:n Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle kehittämä verkko-oppimisratkaisu. Sen avulla rippikoululaiset voivat helposti suorittaa koko rippikoulun verkossa etäopiskeluna. Palvelu on suunnattu erityisesti aikuisille, joilta on jäänyt rippikoulu suorittamatta.

Kirkkohallitus järjesti kyselyn Aikuisrippikoulun käyttäjille keväällä 2017 aiemman verkko-oppimisratkaisun oltua käytössä useita vuosia. Aikuisrippikoulun parannetun version kehitysprojekti aloitettiin kyselyn tuloksiin pohjautuen tavoitteena oppimisprosessin yksinkertaistaminen ja palvelun käytettävyyden parantaminen.

Alkuperäisen Aikuisrippikoulu-palvelun kehittäjänä ja vuosien läheisen yhteistyön ansiosta IWA:lla oli hyvä käsitys Aikuisrippikoulun olemassa olevan ratkaisun haasteista ja kehitystä kaipaavista ominaisuuksista.

Verkko-oppimisratkaisun uudistusprojekti aloitettiin työpajoilla, joissa pyrittiin muodostamaan yhteinen käsitys palvelun eri käyttäjätyypeistä sekä heidän tarpeistaan. Samalla arvioitiin olemassa olevan ratkaisun ominaisuuksia - mitkä niistä halutaan säilyttää ja mitkä niistä voidaan poistaa.

Työpajatyöskentelyn tuloksena syntyivät Kirkkohallituksen ja IWA:n yhdessä kirjoittamat käyttäjätarinat ja käyttötapaukset sekä papeille että oppilaille. Kaikessa suunnittelutyössä päätavoitteina olivat käyttäjäystävällisyys ja verkko-oppimisratkaisun uuden version soveltuvuus mobiililaitteilla käytettäväksi.

Uudistusprojektin ohjelmistokehitysvaihe vietiin läpi käyttämällä ketteriä kehitysmenetelmiä, tarkemmin sanottuna Scrumia. Kehitystyö tapahtui kahden viikon mittaisissa iteraatioissa, sprinteissä. Tapasimme asiakkaan jokaisen sprintin jälkeen ja esittelimme mitä olimme saaneet aikaan sekä suunnittelimme yhdessä seuraavan sprintin.

Yksi uudistusprojektin suurimmista haasteista oli, että oppilaille on olemassa ennalta määriteltyjä polkuja, mutta pappien pitää pystyä kustomoimaan jokaisen oppilaan oppimismatka. Pappi tutustuu aina oppilaaseen ja yksilöi kokemuksen oppilaan tarpeiden ja toiveiden mukaan uuden oppilaan aloittaessa rippikoulun.

Työskentelimme läheisesti Kirkkohallituksen kanssa, jotta saisimme kehitettyä ja suunniteltua ratkaisun, joka vastaa tähän tarpeeseen. Uudistuneesta Aikuisrippikoulu-palvelusta saadun positiivisen palautteen perusteella voimme ylpeänä sanoa onnistuneemme vastaamaan tähän ja muihin projektille asetettuihin tavoitteisiin.

Suosittelija:

Suunnittelimme palvelun uudelleenrakentamisen alusta alkaen yhdessä IWA:n kanssa. He suunnittelivat ja tekivät responsiivisen verkkosivun, joka soveltuu kaikilla laitteilla käytettäväksi. Alkuperäisen Aikuisrippikoulu-palvelun kehittäjänä IWA:lla oli hyvä käsitys olemassa olevasta ratkaisusta, mistä oli paljon hyötyä. Käytimme paljon aikaa ideamme ja palvelun läpikäymiseen välttyäksemme virheiltä. Arvostan heidän haluansa ymmärtää konseptimme kokonaisvaltaisesti.

Juho Niemelä, web content specialist

Pinterest
Referenssin infoboxi
IWA

Tiedot

Tilaaja: Kirkkohallitus
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juho Niemelä

Lisätietoja

Yritysprofiili IWA kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Omat tagit

verkko-oppiminen
verkko-oppimisalusta
uidesign
UX-suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin IWA kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IWA - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

IWA - Muita referenssejä

IWA - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia