Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Riihimäen kaupungin uusi verkkosivusto, intranet ja erillissivustot

ReferenssiGeniem lähti vuoden 2021 alussa suunnittelemaan Riihimäen kaupungille uutta verkkosivustokokonaisuutta WordPress Multisite -alustalle, joka käsitti kaupungin pääsivuston riihimaki.fi lisäksi erillissivustoja ja kaupungin intranetin. Tavoitteena oli, että Geniem rakentaa kokonaisuuden uudelle julkaisualustalle toimittajariippumattomasti helppokäyttöisillä ja nykyaikaisilla ratkaisuilla. Projekti eteni hienosti sovitussa aikataulussa.

Uudistusprojektin taustat ja lähtökohdat

Riihimäki oli tehnyt projektille kattavan pohjatyön yhdessä North Patrolin kanssa, minkä pohjalta Geniemille oli suoraviivaista lähteä tekemään yhdessä asiakkaan kanssa vaatimusten tarkennusta ja sivustojen suunnittelua. Lähtökohtana oli, että Riihimäki saa uuden verkkosivustokokonaisuuden, joka vastaa nykypäivän tarpeisiin niin ylläpitäjän kuin loppukäyttäjän näkökulmasta, on saavutettava sekä yleiseltä käyttökokemukseltaan vaivaton ja houkutteleva.

Kaupungin intranet WordPress-julkaisujärjestelmälle

Aiemmin Riihimäen kaupungin verkkosivuston julkaisualustana käytettiin WordPressiä ja intranetin alustana sen sijaan Episerveriä. Henkilöstön viestinnällinen intranet päätettiin uudistaa tässä projektissa WordPressin päälle. Uutta intranetiä käyttää Riihimäen kaupungin organisaatioiden koko henkilöstö, joten siitä suunniteltiin helppokäyttöinen sekä viestinnällisiin tarpeisiin että tiedon löydettävyyteen. 

Intranet on toteutettu samaan multisite-ympäristöön kuin muutkin yllä listatut sivustot ja on toiminnallisuuksiltaan lähes vastaava pääsivuston kanssa. Intranet keskittyy kuitenkin enemmän tiedostojen jakamiseen ja sen tapahtumatoteutus poikkeaa julkisivustosta.

Riihimäen sivustojen suunnittelun kulmakivet

Sivustojen suunnittelussa keskityttiin loppukäyttäjät ja mobiilikäytön erityisesti huomioivaan kokonaisuuteen. Kuntalaisille tarjotaan tietoa helposti löydettävänä, minkä mahdollistavat selkeä ja ja intuitiivinen sivuston rakenne ja käyttöliittymä sekä monipuolinen sivustohaku, jonka moottorina toimii toteuttamamme RediPress-hakukone.

Verkkosivustokokonaisuuksille luotiin sukunäköinen käyttöliittymä, mutta visuaalista erottuvuutta rakennettiin muun muassa värivalinnoilla, kuvaelementeillä, muotokielellä sekä muilla visuaalisilla elementeillä. Sivustojen ylläpitäjät huomioitiin helppokäyttöisellä julkaisutyökalulla, joka tekee sisältöjen ylläpidosta tehokasta ja ohjaa tuottamaan laadukasta sisältöä. Myös saavutettavuuteen panostettiin paljon jo suunnitteluvaiheessa, mikä näkyy esimerkiksi valikkoratkaisussa.

Tärkeimmät toiminnallisuudet ja integraatiot

Active Directory -integraatio

Ylläpitäjät huomioidaan myös kirjautumista helpottavalla Active Directory -integraatiolla (AD-integraatio), joka mahdollistaa kirjautumisen WordPressiin olemassa olevilla Microsoft-tunnuksilla. AD-integraation kautta sivustolle tullaan tuomaan myös ylläpitäjien käyttäjätietojen lisäksi loppukäyttäjille näytettävä yhteystietohakemisto. Ei-aktiivisilta ja/tai poistuneilta käyttäjätunnuksilta kirjautumisoikeudet poistuvat sivustojen ylläpitotyökaluihin ja intranetiin automaattisesti.

Häme Events -integraatio

Riihimäen kaupungin sivustoille tapahtumien tiedot tuodaan Häme Events -järjestelmästä rajapintaa hyödyntämällä. Tapahtumien tiedot (otsikko, kuva, aikaväli, hintatiedot jne) noudetaan sivustolle rajapinnasta tapahtuman tunnisteen perusteella. Integraation toteutuksessa on huomioitu sivuston toiminta tilanteissa, joissa rajapinta ei jostain syystä ole toiminnassa. Rajapinnan toimivuutta edistää sopiva välimuistiratkaisu, jonka myötä rajapintaa ei kuormiteta liikaa.

Monipuoliset hakukoneet helpottamassa sisältöjen löytymistä

Riihimäen pääsivustolla on käytössä tekoälypohjainen virtuaaliassistentti Kunta-Kati. Jos verkkopalvelun käyttäjä esittää Kunta-Katille kysymyksiä, niin Kunta-Kati vastaa, neuvoo ja palvelee kellonajasta riippumatta. Eri sisältöjen löytymistä on helpottamassa myös jo aiemmin artikkelissa mainittu RediPress-pohjainen hakukone, joka voi kohdistua kerralla kaikkiin samassa multisite-ympäristössä oleviin sivustoihin, tarvittaessa.

Hakukoneen ominaisuuksia:

  • hakukone on älykäs, nopea ja laadukas
  • siinä on dynaaminen ja ennakoiva haku
  • haku indeksoi kaikkien sisältötyyppien kaikki kentät ja kaiken metatiedon
  • samaa hakukonetta hyödynnetään myös kohdennettuihin hakuihin eri sivustoilla, kuten esimerkiksi pääsivuston yhteystietohakuun

Geniemin tehtävät Riihimäen sivustouudistuksessa 

Geniem vastasi Riihimäen kaupungin uuden sivuston projektin suunnittelusta ja organisoinnista, projektinhallinnasta, vaatimusten tarkennuksesta, visuaalisesta ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta, arkkitehtuurista ja toteutuksesta, laadunvarmistuksesta ja testauksesta sekä julkaisuun liittyvistä toimenpiteistä.

Toteutuksen top 5 -huomiot 

  1. Verkkopalvelu on toteutettu WordPress-alustalle
  2. Yhtä WordPress-ympäristöä hyödyntävät useat sivustot (multisite)
  3. Verkkopalvelu on responsiivinen ja toimii eri päätelaitteissa
  4. Sivuston laajassa kokonaisuudessa myös ylläpitäjät on huomioitu helpolla julkaisutyökalulla
  5. Saavutettavuusvaatimukset ohjasivat verkkopalvelun suunnittelua ja toteutusta

Tutustu marraskuussa 2021 julkaistuun Riihimäen julkisiin sivustoihin:

Lue lisää sivuiltamme.

Suosittelija:

Meillä oli pieni ja suhteellisen kokematon projektitiimi näin laajaan projektiin, mikä aiheutti aikataulupaineita ja riskikerrointa. Olimme tehneet kattavan valmistelutyön yhdessä North Patrolin kanssa, mikä osaltaan helpotti toteutusprojetkin käynnistämistä. Geniemin kanssa mietittiin ja sovittiin projektin alussa yhteiset tavat toimia, minkä jälkeen projekti eteni sujuvasti ja helposti. Saimme Geniemiltä riittävästi joustoa ja sopivia ratkaisuja aikatauluhaasteiden voittamiseksi, eikä korona-ajan etätyöskentelykään hidastanut projektin etenemistä.

Mia Miettinen, Riihimäen kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hion Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Riihimäen kaupunki
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Siltala

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

kaupunkisivusto
Kuntasivusto
saavutettavuus
WordPress
wordpress multisite
erillissivustot
matkailusivusto
asukaslähtöisyys
verkkosivuston suunnittelu
visuaalinen suunnittelu
Projektinhallinta ja -johtaminen
Käyttöliittymäsuunnittelu
hakukone
helppo ylläpito
tekninen suunnittelu
ohjelmistojen laadunvarmistus
ohjelmistotestaus
Mobiilitestaus
RediPress
Hakukonenäkyvyys
Enterprise Wordpress
Geniem
käyttäjälähtöinen suunnittelu
käyttäjälähtöisyys
verkkosivuston toteutus

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia