RFID teknologia parantaa toimitus- ja kuljetuskokemusta

ReferenssiSilmälaseja myyvä verkkokauppa, Extra Optical, osallistuu RFID pilottiprojektiin yhdessä Bring kuljetusyhtiön ja Consignorin kanssa. Projektissa on jo saavutettu vaikuttavia tuloksia, mm. parempi jäljitettävyys, nopeammat toimitukset ja vähemmän yhteydenottoja asiakaspalveluun.

Innovaatio ja käytettävyys ovat avainsanoja Norjalaiselle silmälaseja myyvälle verkkokaupalle, Extra Opticalille. He uskovat, että paras toimitustapa asiakkaalle on tilausten toimitus postilaatikkoon.

“Postilaatikkotoimituksissa asiakkaan ei tarvitse mennä noutopisteeseen tai olla kotona vastaanottaakseen tilauksensa. Siksi haluamme toimittaa tuotteemme suoraan asiakkaan postilaatikkoon. Tosin, tämän tyyppisissä pienpaketti toimituksissa pakettien seuranta ja jäljitettävyys on suuri haaste. Bringillä on tähän ratkaisu uuden RFID teknologian myötä”, sanoo Øystein Sandø, Extra Opticalin päällikkö.

RFID tulee sanoista Radio Frequency Identification. Toisin sanoen se on langaton tiedonsiirtoteknologia, jonka avulla voidaan tunnistaa ja seurata esineitä. Tavaroiden lähetyksessä RFID tunniste on kollitarrassa ja paketin lähestyessä kuljetusyhtiön RFID skanneria, RFID tunniste luetaan automaattisesti antennin välityksellä ja tieto liitetään pakettia koskevaan EDI viestiin. Tämän ansiosta kuljetusyhtiön ei tarvitse skannata pakettia käsin. Kun paketti on skannattu RFID:llä, voi kuljetusyhtiö lisätä paketin tietoihin tapahtuman, esim. ”Pakettisi on matkalla” ja lähettää viestin asiakkaalle.

Hyvät tulokset RFID teknologian hyödyntämisessä Bringin sisäisessä käytössä toimitusaikojen mittaamiseen, saa Bringin näkemään höydyt myös teknologian käytössä talon ulkopuolella.

“RFID tunniste kattaa tarpeemme kirjeiden seurannassa ja jäljityksessä. EDI tiedonsiirto, joka oli ennen mahdollista vain pakettitoimituksissa, tekee nyt myös kirjeiden lähettämisen helpommaksi. Kaiken kaikkiaan, RFID ja EDI tekevät pienten pakettien lähettämisen helpommaksi, koska niiden lähettäminen postilaatikkoon tapahtuu samaan tapaan kuin isompienkin pakettien lähettäminen nykyisin, ” kertoo Tor Even Blom-Ramberg, Senior Project Manager, Bring.

Bring haluaa lanseerata RFID teknologian vaiheittain ja kutsui muiden muassa Extra Opticalin pilottiprojektiin testaamaan teknologiaa ennen lanseerausta kaikille asiakkaille. Extra Optical ei kadu osallistumistaan RFID pilottiprojektiin. Øystein Sandøn mukaan se on ollut iso menestys heti alusta alkaen:

”Olemme lyhentäneet toimitusaikaa yhdellä päivällä, eikä meillä käytännössä ole ollut ollenkaan toimitusvirheitä. Asiakkaamme saavat parempaa palvelua ja paremmin käytettävyyden, koska meilä ja asiakkaalla on aina yleisnäkymä paketin sijainnista. Tämä tarkoittaa myös, että asiakaspalvelumme vastaanottaa paljon vähemmän puheluita pakettien seurantaan liittyen. Nyt me vain toivomme, että RFID tulee käyttöön myös Ruotsissa, Tanskassa ja muuallakin Euroopassa.”

RFID teknologian integroiminen Extra Opticalin lähetysprosessiin oli helppoa, Øystein Sandø jatkaa:

“Me vuokrasimme RFID tunnisteita tukevan printterin Bringiltä ja ostamme RFID tarrat myös Bringiltä. Kun RFID tulee yleisemmin käyttöön, voimme ostaa oman tulostimen. Bring, yhdessä lähetyshallinta kumppaninsa Consignorin kanssa, on ollut erittäin avulias käyttöönotossa.”

Bringillä ei ole epäilystäkään etteikö RFID teknologia kuulu lähetysten tulevaisuuteen.

“RFID on yleiskäyttöinen teknologia, jota käytetään monella eri toimialalla tänä päivänä. Uskomme, että kuljetusalalla RFID tulee olemaan laajalti käytössä posteissa ympäri maailman. Postilähetyksiä ei tällä hetkellä merkitä viivakoodeilla, jonka ansiosta RFID tulee olemaan merkittävä tekijä lähetysprosessin optimoinnissa. Sen ansiosta myös verkkokaupat voivat tehdä lähetyksensä entistä kilpailukykyisemmiksi RFID tunnisteiden avulla. Tästä hyvänä esimerkkinä on Extra Optical,” Tor Even Blom-Ramberg päättää.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Consignor Oy

Tiedot

Tilaaja: Extra Optical
Ajankohta: 2015 - 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Øystein Sandø

Lisätietoja

Consignor Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Verkkokaupan logistiikka
RFID

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Consignor Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Consignor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Consignor - Muita referenssejä

Consignor - Muita julkaisuja

Siirry Consignor Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ulkomaiset ohjelmisto-osaajat haluavat tulla Suomeen, mutta muuttaminen on aina iso askel
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen
Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö - ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia