Revenio Group -konserni yhdenmukaisti yritysjärjestelmänsä EVRYn avulla

Suomalainen terveysteknologiayhtiö Revenio Group on vuosien varrella virtaviivaistanut konsernirakennettaan, mutta vielä hiljattain sillä oli käytössä neljä toiminnanohjausjärjestelmää. EVRYn tuella koko konsernin toiminnanohjaus tuotiin Microsoft Dynamics NAV -järjestelmään ja raportointi ja analysointi kootaan QlikView-järjestelmään. 


Revenio Groupin päätoimiala ovat sen itse kehittämät silmänpainemittarit, joita se myy yli 80 maahan. Lisäksi se kehittää ratkaisuja astman, ihosyövän ja osteoporoosin mittaukseen. Yhtiö on ulkoistanut tuotantonsa pääosin suomalaisille yrityksille, ja sen liikevaihdosta noin puolet tulee Pohjois-Amerikasta. Työntekijöitä konsernissa on 40, ja lisäksi toiminnan tukena on laaja jakelu- ja jälleenmyyntiverkosto.

”Konsernissa oli aiemmin enemmän tytäryhtiöitä, ja siitä syystä myös järjestelmäpuolelle oli jäänyt monia rinnakkaisia järjestelmiä. Samalla kun konsernirakennetta on yksinkertaistettu, on ollut järkevää myös yhdenmukaistaa yritysjärjestelmät, sillä ne eivät aiemmin keskustelleet keskenään ja niistä oli työlästä saada laadukasta dataa ulos. Halusimme myös karsia manuaalisia työvaiheita, jotta työaikaa vapautuisi muuhun”, kertoo Revenio Groupin talousjohtaja Robin Pulkkinen.

Koko konsernin toiminnanohjaus Microsoft Dynamics NAViin

Revenio Groupin silmänpainemittareihin erikoistuneessa tytäryhtiössä, Icaressa, oli valmiiksi käytössä Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmä. Siitä kaivattiin kuitenkin tuoreempaa versiota.

”Icarella on konsernin tytäryhtiöistä monimutkaisimmat toiminnot, joten oli yksinkertaisempaa ja edullisempaa tuoda muut konsernin yksiköt NAV-järjestelmään kuin viedä Icare johonkin uuteen järjestelmään varsinkin kun järjestelmä oli entuudestaan tuttu ja tiesimme, että se soveltuu meidän tarpeisiimme myös muissa yhtiöissä”, Pulkkinen toteaa.

”Nyt käytämme NAVia koko konsernissa varastonhallintaan, logistiikkaan ja kirjanpitoon, ja siihen on integroitu myös ostolaskutus. Järjestelmä on auttanut meitä tehostamaan liiketoimintaprosesseja, ja toiminnasta saadaan nyt yhdenmukaista tietoa.”

Käyttöönottoprojektissa keskeisessä osassa on ollut käyttäjäkoulutus. EVRY on kouluttanut Revenio Groupin työntekijöistä useita järjestelmäkäyttäjiä. 

”EVRYn avainkonsultit ovat erittäin päteviä. Järjestelmäpäivitys ja käytön laajentaminen koko konserniin sujui hyvin heidän ammattitaitonsa ja toimialatuntemuksensa ansiosta”, sanoo Pulkkinen.

QlikView-järjestelmä kokoaa raportointitiedot Suomesta ja maailmalta

Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän tueksi Revenio Group on parhaillaan laajentamassa myös raportointijärjestelmä QlikView’tä tytäryhtiö Icaresta koko konserniin. Sisäiseen raportointiin on järjestelmäprojektin yhteydessä tehty paljon muutoksia, ja QlikView-järjestelmään tulee myös Icaren Yhdysvalloissa sijaitsevan tytäryhtiön data.

”Raportointi vaatii vielä kehittämistä, joten sen osalta työ jatkuu edelleen. Suomen ja Yhdysvaltojen yrityskulttuureissa ja raportointitavoissa on eroja, ja datan saaminen samannäköiseksi on tarjonnut haastetta. Tavoitteena on saada QlikView-järjestelmästä kaikki tarvittava data, jotta pääsemme Excel-taulukoiden pyörittelystä ja saamme ajankäyttöä tehostettua entisestään. Raportointiahan kannattaa kehittää pitkällä aikavälilläkin, kunhan saadaan perushommat kuntoon”, sanoo Robin Pulkkinen.

Kansainvälisillä markkinoilla toimivan terveysteknologiayrityksen yritysjärjestelmät eivät ole tärkeitä pelkästään yrityksen sisäisen toiminnan kannalta.

”Ulkomaiset viranomaiset auditoivat säännöllisesti meidän toimintatavat ja järjestelmät. Esimerkiksi Yhdysvaltain Food and Drug Administration voi asettaa yrityksen tuotteet myyntikieltoon paikallisilla markkinoilla, mikäli se ei läpäise auditteja. Kunnon järjestelmät ovat siis liiketoiminnan edellytys.”

Referenssi Revenio Group -konserni yhdenmukaisti yritysjärjestelmänsä EVRYn avulla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP
Ohjelmistokehitys
Microsoft
Valmistava teollisuus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa