logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Revenio Group -konserni yhdenmukaisti yritysjärjestelmänsä EVRYn avulla

ReferenssiSuomalainen terveysteknologiayhtiö Revenio Group on vuosien varrella virtaviivaistanut konsernirakennettaan, mutta vielä hiljattain sillä oli käytössä neljä toiminnanohjausjärjestelmää. EVRYn tuella koko konsernin toiminnanohjaus tuotiin Microsoft Dynamics NAV -järjestelmään ja raportointi ja analysointi kootaan QlikView-järjestelmään. 


Revenio Groupin päätoimiala ovat sen itse kehittämät silmänpainemittarit, joita se myy yli 80 maahan. Lisäksi se kehittää ratkaisuja astman, ihosyövän ja osteoporoosin mittaukseen. Yhtiö on ulkoistanut tuotantonsa pääosin suomalaisille yrityksille, ja sen liikevaihdosta noin puolet tulee Pohjois-Amerikasta. Työntekijöitä konsernissa on 40, ja lisäksi toiminnan tukena on laaja jakelu- ja jälleenmyyntiverkosto.

”Konsernissa oli aiemmin enemmän tytäryhtiöitä, ja siitä syystä myös järjestelmäpuolelle oli jäänyt monia rinnakkaisia järjestelmiä. Samalla kun konsernirakennetta on yksinkertaistettu, on ollut järkevää myös yhdenmukaistaa yritysjärjestelmät, sillä ne eivät aiemmin keskustelleet keskenään ja niistä oli työlästä saada laadukasta dataa ulos. Halusimme myös karsia manuaalisia työvaiheita, jotta työaikaa vapautuisi muuhun”, kertoo Revenio Groupin talousjohtaja Robin Pulkkinen.

Koko konsernin toiminnanohjaus Microsoft Dynamics NAViin

Revenio Groupin silmänpainemittareihin erikoistuneessa tytäryhtiössä, Icaressa, oli valmiiksi käytössä Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmä. Siitä kaivattiin kuitenkin tuoreempaa versiota.

”Icarella on konsernin tytäryhtiöistä monimutkaisimmat toiminnot, joten oli yksinkertaisempaa ja edullisempaa tuoda muut konsernin yksiköt NAV-järjestelmään kuin viedä Icare johonkin uuteen järjestelmään varsinkin kun järjestelmä oli entuudestaan tuttu ja tiesimme, että se soveltuu meidän tarpeisiimme myös muissa yhtiöissä”, Pulkkinen toteaa.

”Nyt käytämme NAVia koko konsernissa varastonhallintaan, logistiikkaan ja kirjanpitoon, ja siihen on integroitu myös ostolaskutus. Järjestelmä on auttanut meitä tehostamaan liiketoimintaprosesseja, ja toiminnasta saadaan nyt yhdenmukaista tietoa.”

Käyttöönottoprojektissa keskeisessä osassa on ollut käyttäjäkoulutus. EVRY on kouluttanut Revenio Groupin työntekijöistä useita järjestelmäkäyttäjiä. 

”EVRYn avainkonsultit ovat erittäin päteviä. Järjestelmäpäivitys ja käytön laajentaminen koko konserniin sujui hyvin heidän ammattitaitonsa ja toimialatuntemuksensa ansiosta”, sanoo Pulkkinen.

QlikView-järjestelmä kokoaa raportointitiedot Suomesta ja maailmalta

Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän tueksi Revenio Group on parhaillaan laajentamassa myös raportointijärjestelmä QlikView’tä tytäryhtiö Icaresta koko konserniin. Sisäiseen raportointiin on järjestelmäprojektin yhteydessä tehty paljon muutoksia, ja QlikView-järjestelmään tulee myös Icaren Yhdysvalloissa sijaitsevan tytäryhtiön data.

”Raportointi vaatii vielä kehittämistä, joten sen osalta työ jatkuu edelleen. Suomen ja Yhdysvaltojen yrityskulttuureissa ja raportointitavoissa on eroja, ja datan saaminen samannäköiseksi on tarjonnut haastetta. Tavoitteena on saada QlikView-järjestelmästä kaikki tarvittava data, jotta pääsemme Excel-taulukoiden pyörittelystä ja saamme ajankäyttöä tehostettua entisestään. Raportointiahan kannattaa kehittää pitkällä aikavälilläkin, kunhan saadaan perushommat kuntoon”, sanoo Robin Pulkkinen.

Kansainvälisillä markkinoilla toimivan terveysteknologiayrityksen yritysjärjestelmät eivät ole tärkeitä pelkästään yrityksen sisäisen toiminnan kannalta.

”Ulkomaiset viranomaiset auditoivat säännöllisesti meidän toimintatavat ja järjestelmät. Esimerkiksi Yhdysvaltain Food and Drug Administration voi asettaa yrityksen tuotteet myyntikieltoon paikallisilla markkinoilla, mikäli se ei läpäise auditteja. Kunnon järjestelmät ovat siis liiketoiminnan edellytys.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
EVRY

Tiedot

Lisätietoja

EVRY:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Teknologia

Microsoft

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EVRY kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita julkaisuja

Siirry EVRY kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Mobiilikausikortti on hurmannut HIFK:n fanit
VIESTI -etäneuvontaratkaisu helpottaa teollisuuden huoltotöitä
Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia