Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Reserviupseeriliiton verkkosivu-uudistus

ReferenssiSuomen Reserviupseeriliitto on ensimmäisiä asiakkaitamme. Niitä firman kannalta kullanarvoisia: sellaisia, jotka uskoivat nuoriin tekijöihin silloin, kun muut eivät vielä uskoneet. Pääsimme toteuttamaan tämän perinteikkään yhdistyksen kanssa sivusto-uudistusta jo vuonna 2011, jolloin samaan pakettiin kuului myös koko liiton graafisen ilmeen uudistaminen astetta modernimmaksi.

Valitsimme tuolloin – yli neljä vuotta sitten – liiton sivuston toteutustekniikaksi WordPressin. Uudistamisen tarve ei liittynyt pelkästään liiton sivustoon, vaan yli kolmelle sadalle jäsenyhdistykselle piti samalla tarjota mahdollisuus oman sivuston ylläpitoon. Sivustopaketin päälle tuli vielä mukautettuja työkaluja toiminnan seurantaan ja raportointiin, joita jäsenyhdistykset saattoivat kaikki käyttää yhdellä, samalla tunnuksella.

Vuosien aikana sivustoa kehitettiin ja siihen tuotiin joitakin uusia ominaisuuksia, mutta nopeasti muuttuvassa web-maailmassa vuoden 2011 sivusto alkoi vuonna 2015 olla jo vanhanaikainen. Oli aika tehdä täysi remontti.

Kuluneiden vuosien aikana liitto sekä jäsenyhdistykset olivat käyttäneet melkoisen määrän aikaa ja vaivaa sivustojensa sisältöihin. Jäsenyhdistyksissä oli myös totuttu WordPressin hallintajärjestelmän käyttöön, joten uudistus täytyi tehdä tasapainoillen: mahdollisimman paljon uutta, mutta niin, että jäsenyhdistykset tuntevat sivuston edelleen tutuksi ja osaavat yhä käyttää sitä.

Päädyimme ratkaisuun, jossa sivusto suunniteltiin ja ohjelmoitiin uudelleen juuriaan myöten. Joitakin WordPressin ulkopuolisia vanhoja työkaluja jätettiin paikalleen, mutta muutoin vanhasta koodista ei jätetty eloon juuri mitään.

Vaikka sivusto suunniteltiin uudelleen, vanhoja sisältöjä ei haluttu menettää. Moninaisessa jäsenistökentässä myös sisällöt olivat hyvin moninaisella tavalla toteutettuja, joten niiden käyttäytymistä uudessa sivustossa sai miettiä hyvinkin tarkkaan. Perusperiaate oli, että vaikka joitakin sisältötyyppejä yhdisteltiin tai poistettiin, lähtökohtaisesti sivustouudistuksessa muuttui vain sisällön esittämistapa, ei sisältö.

Kun sisältöjen migraatioita sitten päästiin koestamaan, saatiin näppeihin vielä monta asiaa, joita ei oltu osattu ottaa huomioon. Kaikki ei tippunutkaan paikalle aivan niin nätisti, ja satojen yhdistyksen joukosta löytyi aina joitakin poikkeuksia, joissa asiat olikin päädytty tekemään poikkeavalla tavalla. Tuli vastaan tilanteitakin, jolloin ohjelmallisen ratkaisun sijaan katsottiin raaka käsityö pienemmäksi pahaksi: haetaan tietokanta-ajolla ne sivustot, joissa jokin tietty ongelma ilmenee, ja korjataan se niistä käsin.

Sivustovanhukselle saatiin reilusti lisää ikää menettämättä sitä työtä, jonka jäsenistö ja liitto olivat jo sisällön parissa tehneet.

Pinterest
Referenssin infoboxi
G-Works logo

Tiedot

Tilaaja: Suomen Reserviupseeriliitto ry
Ajankohta: 2015 - 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
miikka@g.works

Lisätietoja

Yritysprofiili G-Works kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin G-Works kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

G-Works - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

G-Works - Muita referenssejä

G-Works - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia