logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Rekolan Panimo - Odoo-toiminnanohjaus pienpanimolle

Referenssi
Pienpanimon Odoo toiminnanohjaus


Panimoliiketoiminnan tukena panimolla on useita it-ratkaisuja, joista osa on tehty erityisesti panimoliiketoimintaa tukeviksi ja osa itselle räätälöityjä sovelluksia mm. keskusliikkeiden tilauskäsittelyyn ja laskutukseen. Eri sovellukset eivät ole keskustelleet toistaiseksi keskenään, osa toiminnoista vaati huomattavasti käsityötä ja lisäksi samojen perustietojen (esim. asiakastiedon) ylläpitäminen tapahtuu useassa eri järjestelmässä. Eli takana on tyypillinen it-järjestelmiin liittyvä kasvupolku, jossa yksittäisiin liiketoimintatarpeisiin on tehty vähitellen erillisiä sinänsä toimivia sovelluksia, mutta volyymien kasvaessa käsityön määrä ja perustietojen ylläpitäminen alkaa viemään liikaa aikaa. Panimolla ryhdyttiinkin selvittämään mitä vaihtoehtoja pk-yritys ja vieläpä panimotoimialalla toimiva yritys löytäisi markkinasta.

Hyödyt

Rekolan Panimo päätyi Sprintit Oy:n Odoo toiminnanohjaukseen, joka kattaa kaikki keskeiset panimon tarvitsemat prosessit. Panimoalan erityispiirteistä johtuen Odooseen tehdään toimialakohtaisesti räätälöidyt viranomaisraportoinnit mm. Tullia ja Valviraa varten. Muuten ratkaisu pohjautuu Odoon standardiprosesseihin ja panimoalan vaatimukset täyttävään rikastettuun asiakas- sekä tuotetietokantaan. Ratkaisusta on otettu jo käyttöön uusasiakashankinnan eli CRM:n prosessit sekä Odoo Projektit erilaisten kehitysprojektien tueksi. Seuraavaksi vuorossa ovat oluen valmistamisen, lopputuotteiden varastoinnin, tilaus- ja toimitusketjun ja koko tuotanto- sekä toimitusketjun eräseurannan käyttöönotto. Myöhemmin käyttöönotettavia sovelluksia ovat raaka-aineiden hankinta, tuotannon reseptiikka, tuotannon laadunvalvonta, asiakaslaskutus sekä integrointi ulkopuoliseen taloushallintoon.

Heti ensimmäisten sovellusten käyttöönoton jälkeen panimolla on huomattu Odoon helppokäyttöisyys ja helppo skaalattavuus pienestä isoon tarpeeseen. Jo Sprintitin ensimmäisestä käynnistä lähtien panimolla on käytetty sujuvasti CRM:n toimintoja liidien ja asiakaskäyntien seurantaan.

Soveltaminen elintarvikealalla
Odoon panimoratkaisua voidaan soveltaa muillakin elintarvikealan toimialoilla pienillä muutoksilla. Tämän mahdollistavat yhtenevät perusprosessit ja helposti toimialakohtaisella tiedolla rikastettava perustietojen tietokantaratkaisu. Leipomo, juustola, makeisvalmistaja, viskitislaamo, kahvipaahtimo tai mylly, kaikkiin näihin voidaan soveltaa Sprintit Odoo elintarviketoimialan toiminnanohjauksen ratkaisua.

Taustaa
Rekolan Panimon toiminta käynnistyi vuonna 2012 Mäntsälässä ja siirtyi kokonaisuudessaan Länsi-Uudellemaalle Fiskarin idylliseen kylään vuonna 2014. Vuonna 2014 panimon vuosituotanto oli noin 80 000 litraa mallasjuomia. Rekolan Panimon perustaja ja omistaja Jari Leinonen toimii aktiivisesti eri panimoalan tehtävissä ja tuo markkinoille jatkuvasti uusia maltaisia makuja asiakkailleen maisteltavaksi. Viimeisimpinä uutuuksina mainittakoon Funky Luomu ja Musta Valssi. Molemmat ovat luomuoluita, Funky lähentelee tyyliltään belgialaista farmhouse-olutta ja Musta Valssi on taas läheisen Mathildedalin Kyläpanimon kanssa yhteistyössä suunniteltu paahteinen tumma lager, jossa myös humalan puraisua. Rekolan Panimon tuotteita on saatavilla useista lähikaupoista pitkin Suomea, monista isoista marketeista sekä Alkosta. Lisää infoa löydät täältä: www.rekolanpanimo.fi

Suosittelija:

Jari Leinonen, Rekolan Panimo

Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy

Tiedot

Tilaaja: Rekolan Panimo
Ajankohta: 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Heino

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Hankinta
Logistiikka
Myynti

Omat tagit

Odoo
ERP
Toiminnanohjaus

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus
Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia