Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Strategia läpinäkyväksi ARC-ohjelmiston avulla, Reima Oy

ReferenssiReima Oy on suomalainen lastenvaatevalmistaja, joka on perustettu Kankaanpäässä vuonna 1944. Organisaatio toimii globaalisti sekä offline- että online-kanavissa. ARC-ohjelmiston käyttöönotto kokonaisarkkitehtuurin kuvaamisen työvälineenä Reima Oy:llä tapahtui tammikuussa 2019.

Kokonaisarkkitehtuurin kuvaaminen sai alkunsa, kun yrityksen strategiaa alettiin tuoda käytäntöön. Organisaation uudelleen järjestelyn yhteydessä oli tärkeää saada hiljainen tieto näkyväksi ja ymmärtää liiketoiminnan eri osien suhteita toisiinsa.

”Kun arkkitehtuuri on kuvattu ja toimintatavat on kuvattu, saadaan ”kiinni” ne asiat missä tehdään liian kompleksisesti, on turhia päällekkäisiä järjestelmiä tai tieto liikkuu vääriin paikkoihin väärään aikaan”,
kertoo Reima Oy: n Tietohallintojohtaja Jari Mäenanttila.

TOGAF-viitekehys ja ARCin yhteyskaavio kokonaisarkkitehtuurityön apuna
Kokonaisarkkitehtuurin viitekehykseksi valikoitui kansainvälinen Open Groupin avoin standardi TOGAF. Mäenanttila kertoo viitekehyksen valinnasta, että se takaa helposti tunnistettavan pohjan KA-työlle ja varmistaa, että kaikki puhuvat samaa kieltä.

Kokonaisarkkitehtuuri on tarkoitus tuoda näkyväksi jokaiselle yrityksessä työskentelevälle. Tämän takia myös olemassa olevien prosessien tunnistaminen ja kuvaaminen on ollut tärkeä osa KA-työtä. Jari Mäenanttilan mukaan tämä auttaa selventämään ihmisille, miksi jotakin prosessia tai työtä tehdään ja mihin se vaikuttaa kokonaisuudessa. ARC-ohjelmiston avulla nämä liiketoiminnan osat ovat läpinäkyvämpiä niin henkilöstölle kuin johdolle.

”Olen käyttänyt ARCia myös meidän it-toimittajien kanssa ja jokainen on sanonut, että ’tällainen työkalu pitäisi olla jokaisella organisaatiolla’”, Jari kertoo.

Jari Mäenanttila mainitseekin ARC-ohjelmiston tärkeimmäksi ominaisuudeksi yhteyskaavion, josta on helppo näyttää kenelle tahansa mitä relaatioita eri asioiden välillä on. Myös ARC-ohjelmiston saatavuus pilvipalveluna saa kiitosta, sillä se mahdollistaa kertakirjautumisen avulla ohjelmiston helpon käytön mistä päin maailmaa tahansa.


Haluatko nähdä käytännössä miten ARC-ohjelmisto toimii kokonaisarkkitehtuurin työkaluna? Tilaa ilmainen demo ohjelmistoon tästä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Arter Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Reima Oy
Ajankohta: 2019

Lisätietoja

Yritysprofiili Arter kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Kokonaisarkkitehtuuri
Yritysarkkitehtuuri
strategia
liiketoimintaohjelmisto
togaf

Siirry yrityksen profiiliin Arter kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Arter - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Arter - Muita referenssejä

Arter - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia