Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Referenssitarina Autoliitto – Koulutuksella lisää ammattitaitoa talon sisälle ja kykyä tehdä asioita itse

ReferenssiCloudNow ja Autoliitto aloittivat yhteistyön keväällä 2021. Yhteistyö sai alkunsa, kun Autoliitto kaipasi tukea ISO-sertifiointiprojektin vaatimusten täyttämisessä sekä tietoturvan edistämisessä. Haastattelimme Autoliiton järjestelmänvalvoja Miikka Valtosta ja kysyimme, miten yhteistyö on onnistunut.

”Yhteistyö CloudNown kanssa starttasi, kun aloimme hankkimaan iso-sertifiointia tiepalveluun ja kaipasimme ulkoista apua projektin kanssa. Halusimme parantaa tietoturvaa ja dokumentaatiota ”, Miikka Valtonen kertoo.

Autoliitto siirtyi käyttämään Microsoftin pilvipalveluita kolmisen vuotta sitten. Tänä päivänä infra rakentuu pitkälti Azureen ja M365 -ympäristöön, mutta ISO-sertifiointiprojektin yhteydessä heräsi tarve hankkia ulkoisella koulutuksella tukea omaan tekemiseen.

”Kaipasimme lisää osaamista ja koulutusta talon sisälle, jotta voisimme tehdä enemmän asioita itse eikä jokaista asiaa tarvitsisi ulkoistaa. Halusimme pystyä ottamaan asioita omiin käsiimme ja keskittyä iso-sertifioinnin vaatimaan tietoturva- ja tietosuojapuoleen”, Miikka jatkaa.

Yhteistyöllä CloudNown kanssa haluttiin tuoda lisää kokemusta ja koulutusta talon sisälle.

”Haimme kokonaisvaltaista rutiinia – tarkoituksena oli tehdä, tutustua ja kaivaa yhdessä semmoisia paikkoja, minne ei muuten menisi.”

Sertifiointiprojektin mukana tuli tarve luoda erilaisia prosesseja ja dokumentaatiota, jotta sertifioinnin vaatimukset saadaan täytettyä. CloudNown kanssa Autoliitto on tutustunut Azuren ja M365 -ympäristön tietoturvaominaisuuksiin paremmin, ja samalla erilaisia ominaisuuksia on otettu käyttöön sekä tietoturvaa kehitetty yhdessä.

Oikea-aikaisesta kontaktoinnista yhteistyöhön

Yhteistyö Autoliiton ja CloudNown välillä alkoi pian ensimmäisen yhteydenoton jälkeen.

”CloudNowlta soitettiin meille ja kysyttiin, olisiko meillä kiinnostusta lähteä tekemään yhteistyötä. Juha Kari tiedusteli, haluaisimmeko siirtää it-infran ja hankkia lisensseistä lähtien palvelut CloudNowlta.”
”Ulkoistus ei sillä hetkellä ollut ajankohtainen, mutta keskustelujen aikana heräsi kuitenkin idea siitä, että hankkisimme CloudNowlta koulutuspuolen asioita. Se oli juuri sitä käytännön puolta, mitä olimme kaivanneet.”, Miikka jatkaa.

Vaikka Autoliitolla oli jo valmiiksi käytössään it-kumppani, halusivat he saada ulkopuolista näkökulmaa it-ympäristöönsä.

”Puhuimme paljon siitä, että vaikka meillä oli jo olemassa oleva kumppani, johon olimme tyytyväisiä, halusimme saada kolmannen osapuolen mielipiteen. Halusimme selvittää tulisiko ulkopuolelta uusia ideoita ja olisiko ulkopuolinen kumppani sitä mieltä, että olemme tehneet asiat fiksusti.”

Autoliiton asiakaspalvelu ohjeistaa autoilijaa.

Ammattitaitoinen konsultti oman tekemisen tukena

Yhteistyön aikana Autoliitto sai käyttöönsä nimetyn asiantuntijan, jonka kanssa koko yhteistyö on hoidettu. Nimetty asiantuntija tuntee Autoliiton tarpeet ja toimintaympäristön.

”Sami Ropponen oli todella hyvä ja ammattitaitoinen. Ihan sama, mitä kysyimme, saimme aina vastauksen.”

Kevään aikana Autoliitto pääsi syventymään M365-ympäristöön ja sai parempaa ymmärrystä tietoturvan rakentamisesta Microsoftin pilvipalveluissa.

”Yhteistyö on muodostunut pitkälti siitä, että olemme käyneet erilaisia asetuksia läpi ympäristössä ja katsoneet, mihin mikäkin asia vaikuttaa ja ottaneet erilaisia ominaisuuksia käyttöön.”
”CloudNown koulutuksen ja tuen avulla olen saanut paremman ymmärryksen M365-ympäristöstä, ja sitä kautta olemme saaneet täytettyä sertifioinnin vaatimuksia”, Miikka jatkaa.

CloudNown koulutus on jopa ylittänyt Autoliiton odotukset yhteistyötä kohtaan.

”Samille voi näyttää peukkua. Koulutuksen onnistuminen on niin paljon siitä yksilöstä kiinni, joka kouluttaa ja tässä tapauksessa koulutus onnistui todella hyvin. Asiantuntijan kiinnostus on näkynyt meille.”

Onnistunut yhteistyö on tuonut lisää osaamista talon sisälle ja näin ollen Autoliitto pystyy jatkossa tekemään enemmän asioita itse.

”Hyvin pitkälti yhteistyön arvo muodostuu siitä, että tiedän enemmän. Olemme paljon valmiimpia tekemään asioita itse, ja kynnys asioiden hoitamiseen itse on paljon matalampi.”
”CloudNown avulla osaamisemme on kasvanut ja meillä on rohkeutta tehdä enemmän asioita itse – se on iso asia. Tietenkin se näkyy rahallisenakin hyötynä yritykselle, kun jokaiseen pieneen asiaan ei tarvitse palkata osaamista ulkopuolelta”, Miikka vetää yhteen.

Projektin jälkeen CloudNow jatkaa Autoliiton mentorina it-asioissa

Yhteistyön tavoitteena oli lisätä osaamista ja ymmärrystä tietoturvasta Azure- ja M365-ympäristöissä. Yhteistyön tavoite on täyttynyt onnistuneesti ja Autoliitto aikoo jatkaa CloudNown kanssa työskentelyä myös tulevaisuudessa.

”Projektin aikana tykkäsin siitä, että CloudNowlla näkyy pienen yrityksen edut. Työskentely CloudNown kanssa on ihmisläheistä ja tuntuu, että tekeminen on ollut yhdessä seikkailua ja kokeilemista.”
”Jatkossa ajatuksena on jatkaa yhteistyötä niin, että CloudNow toimii meidän mentorina jonka kanssa voimme käydä asioita läpi ja saada näkökulmaa ratkaisuihin”, Miikka jatkaa.

Erityistä kiitosta Autoliitto antaa CloudNowlle ketterästä ja henkilökohtaisesta palvelusta.

”Usein isoissa taloissa yrityksen koko näkyy konemaisena tekemisenä ja kiireenä. CloudNowlla taas tuntuu, että asiantuntijat välittävät meistä ja palvelu on henkilökohtaista. Se on asia, mistä kannattaa pitää kiinni myös jatkossa.” 
”Suosittelen lämpimästi CloudNowta kumppaniksi. Oli sitten kyseessä pieni tai iso it-talo, saa kummastakin ammattitaitoa, mutta meidän tapauksessamme pienen talon edut olivat ratkaiseva tekijä.”

Autoliitto on vuonna 1919 perustettu edunvalvontajärjestö yksityisautoilijoille. Autoliitto tunnetaan autoilijoiden edunvalvonnasta ja yleisestä tiepalvelusta, joka auttaa autoilijoita ympäri Suomen. Liitolla on yli 128 000 henkilöjäsentä ja se tarjoaa monipuolisesti tietoa autoilusta, liikenteestä ja matkailusta kotimaassa ja ulkomailla.


Suosittelija:

”Projektin aikana tykkäsin siitä, että CloudNowlla näkyy pienen yrityksen edut. Työskentely CloudNown kanssa on ihmisläheistä ja tuntuu, että tekeminen on ollut yhdessä seikkailua ja kokeilemista. Jatkossa ajatuksena on jatkaa yhteistyötä niin, että CloudNow toimii meidän mentorina jonka kanssa voimme käydä asioita läpi ja saada näkökulmaa ratkaisuihin."

Miikka Valtonen

Pinterest
Referenssin infoboxi
CloudNow IT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Autoliitto
Ajankohta: 2021 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Miikka Valtonen

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Laadunvarmistus
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

ISO27001

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia