Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ratkaisutoimisto jalostaa ict-ideat toteutukseen Vantaan kaupungilla

ReferenssiKaupungin tietohallinto rakentuu kokonaiskehittämisen mallille

Vantaan kaupungin ict-palvelut on rakennettu kokonaan uusiin kantimiin. Uusi toimintamalli tunnetaan Vantaalla nimellä Ratkaisutoimisto. Aikaisemmin kuntien tietohallinnossa kehittäminen on ollut usein toimialojen varsin itsenäisten kehitysprojektien toteuttamista. Kehittäminen ei välttämättä ole ollut kovin läpinäkyvää, eikä hankkeiden välisiä synergiaetuja ole helppo tunnistaa. Tehostamispaineissa tällaiseen rinnakkaiseen työhön ei enää ole varaa.

– Kunnissa digitalisaatio ei ole vain analogisten prosessien sähköistämistä, tarvittaessa myös tekemisen tapaa täytyy katsoa uudella tavalla, kertoo Juha Mustonen, Goforen Senior Adviser.

Lean Enterprise architecture avaa kokonaiskuvan it-hankkeisiin


Digitaalisten kuntapalvelujen rakentaminen onnistuu, kun palveluita suunnitellaan yhteisesti jo projektien alkuvaiheessa. Vantaalla mielikuvat tietohallinnon toiminnasta kääntyvät hiljalleen ratkaisukeskeisyyden suuntaan. Tämän muutoksen takana on uusi ajattelutapa Lean EA. Se sisältää koko kehitysprosessin, johon on integroitu mukaan kokonaisarkkitehtuuri, asiakkaan tarpeet ja avoin yhteiskehittelyn malli aina ideasta tuotantoon saakka. Uuden työtavan myötä brändätään sisäisesti uudelleen sekä tietohallinnon rakenteita että sen toimintamallia. Uudessa työtavassa korostuu yhdessä kehittämisen lähtökohta.

Kuntalaisen sähköiset palvelut tehdään yhdessä

Kaupungin organisaatiossa nousee paljon ideoita siitä, miten kuntalaisen sähköisiä palveluita voitaisiin kehittää. IdeaDialogi on Ratkaisutoimiston kehittämä työkalu, jolla yhteiskehittämisen periaatteita on saatu juurtumaan työtapoihin. IdeaDialogin tavoitteena on tunnistaa, jalostaa ja kuvata idea kulloinkin riittävän tarkalla tasolla. Näiden kuvausten pohjalta Ratkaisutoimisto muodostaa ratkaisuehdotuksen, jonka asiakas hyväksyy ennen varsinaisen tuotanto- tai projektipäätöksen tekemistä. Jottei puhe kuntalaisten huomioimisesta ja asiakaslähtöisyydestä jää sanahelinäksi, pääsevät vantaalaiset myös itse mukaan ideointiin. Kesän 2017 aikana kuntalaiset pääsivät mukaan kokeelliseen toimintaan muotoilulaboratorio SmartLabin Muuntamossa, Tikkurilan keskustan yhteiskehittämisen tilassa. Konkreettinen esimerkki ratkaisutoimistosta kehittyneestä ideasta on terveyskeskusten jonotietojen julkaisu Vantaan verkkosivuilla.

Suosittelija:

Tulevaisuudessa jokainen kunnan johtaja on digijohtaja – ja jokainen budjetti digi-budjetti. Siksi kaikkien päätöksentekijöiden tulee ymmärtää digitaalisuutta.

Antti Ylä-Jarkko, Tietohallintojohtaja, Vantaan kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Vantaan kaupunki
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Riikka Vilminko-Heikkinen, Business Manager, 044 528 5181, riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

ict järjestelmä
lean ea

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia