Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rastor-instituutti: Eroon manuaalisesta työstä ja pullonkauloista käyttäjähallinnassa

Referenssi

Automatisoitu identiteetinhallintajärjestelmä (IDM) säästää aikaa ja rahaa sekä parantaa vikasietoisuutta 

Rastor-instituutti siirtyy Alfamen kanssa tehdyn yhteistyön myötä manuaalisesta ja aikaavievästä käyttäjähallinnasta automatisoituun toimintamalliin, jossa opiskelijoiden käyttäjätunnusten koko elinkaari hoituu tehokkaasti keskitetyn identiteetinhallintajärjestelmän (identity management, IDM) kautta. Myös integraatioiden mahdollisista vikatilanteista selvitään nopeammin, kun niiden hallinta ei ole enää yhden työntekijän varassa.

Hyvän ja toimivan IDM-ratkaisun avain on toimiva integraatioarkkitehtuuri, jonka kehittämiseen yhteistyössä myös panostettiin.

Rastor-instituutti kiittää Alfamea erityisesti nopeista vasteajoista ja perusteellisesta dokumentaatiosta, joka auttoi tiiviin yhteistyön etenemisessä sujuvasti. Korkean teknisen integraatio-osaamisen lisäksi näkemystä löytyi laajemminkin: integraatioita tarkastellaan aina osana suurempaa kokonaisuutta, jotta tekeminen olisi mielekästä nyt ja jatkossa. 

“Alfamen IDM-ratkaisu voisi sopia koulutusorganisaatioiden lisäksi esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle, jossa myös on tyypillisesti suuria käyttäjämääriä.”

Järjestelmien yhtenäistäminen edellytti myös käyttäjähallinnan järkeistämistä

Koulutus- ja kasvatustoimialan liiketoiminta perustuu vahvasti henkilötiedon varaan: opiskelija- ja koulutustietoa luodaan ja siirretään eri järjestelmien välillä palvelujen tarjoamiseksi ja laskuttamiseksi. Opiskelijatiedon hallinnalla on toimialalla kuitenkin tyypillisesti kaksi piirrettä, jotka yhdessä aiheuttavat tehottomuutta ja harmaita hiuksia:

  1. Järjestelmien käyttäjiä, eli opiskelijoita, on sadoista jopa kymmeniin tuhansiin
  2. Tilejä hallinnoidaan usein manuaalisesti

”Totesimme Rastor-instituutilla, että käyttäjähallinnan kehittäminen ja automatisointi on välttämätöntä, etteivät ongelmat räjähdä käsiin. Kun tilejä hallitaan manuaalisesti, on elinkaaren hallinta vaikea, ellei peräti mahdoton tehtävä. Vaikka opiskelijan opinnot päättyisivät, voi tilejä jäädä lojumaan”, Rastor-instituutin sovellusarkkitehti Hannu Luode kommentoi.

Yhteistyön taustalla vaikutti myös kahden eri koulutustoimijan yhdistyminen, kun Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät virallisesti Rastor-instituutti nimen alle vuoden 2020 alussa. Tieto täytyi saada kulkemaan lukuisien järjestelmien välillä paitsi organisaatiosta toiseen, myös esimerkiksi ilmoittautumisjärjestelmistä laskutukseen ja oppimisalustoilta toiminnanohjausjärjestelmiin. 

Myös käyttäjähallinan automatisointi vaati toimivaa integraatioarkkitehtuuria, mutta tiedonkulkuun ja integraatioihin oli organisaatioissa historiallisesti hyvin poikkeavat lähestymistavat:

  • Markkinointi-instituutissa oli ennestään tehty integraatioita ja prosessiautomaatiota, mutta ongelmia lähestyttiin yksittäisten tarpeiden näkökulmasta ja toteutukset olivat pitkälti yhden ihmisen varassa. Tiedonsiirron ja integraatioiden kokonaisuus oli jäänyt liian vähälle huomiolle, joten sekalaiset teknologiat tekivät hallinnasta monimutkaista ja aikaavievää.
  • Rastorissa puolestaan integraatioita oli toteutettu varsin vähän ja tietoa siirrettiin paljolti manuaalisesti järjestelmien välillä. 

“Koimme, että Alfamen IDM-ratkaisu tuo pitkällä aikavälillä rahallista ja ajallista säästöä, kun käyttäjä- ja pääsynhallinta on automatisoitu. Myös virheiden määrä pienenee ja näin tietosuoja paranee manuaalisen siirtelyn jäädessä pois”, Luode tiivistää.

Koulutusalan toimijat järjestelmien ja käyttäjätunnusten viidakossa – tarvitsetteko apua?

Lue lisää yhteistyön etenemisestä sekä Rastor-instituutin kokemukset käytännössä >>

Suosittelija:

“Valitsimme Alfamen kumppaniksi, sillä halusimme löytää juuri integraatiomaailmaan profiloituneen toimittajan, jolla on korkea tekninen osaaminen, vakuuttavat referenssit ja joka on sopivan kokoinen. Alfame otti kokonaisuuden alusta asti huomioon”.

Timo Soikkeli, Rastor-instituutin ICT-johtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Alfame logo

Tiedot

Tilaaja: Rastor-instituutti
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jari Saari, p. 050 470 0958

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Microsoft
Open source
Angular
Node.js
React
C#
Java
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia