Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitieteen rekryprosessi tuoreiden Rakettitieteilijöiden silmin? Osa 3/3: Ensikokemukset Raketissa

BloggausKysyimme viimeisen vuoden aikana Rakettitieteelle töihin tulleilta kehittäjiltä, miten he löysivät Rakettitieteen, millainen rekryprosessi oli heidän näkökulmastaan sekä miltä työnteko Raketilla on tuntunut. Julkaisemme tulokset kolmessa osassa, tässä sarjan päättävä kolmas osa.

Linkit blogisarjan aiempiin osiin:

Osa 1/3: Ensivaikutelma

Osa 2/3: Harkinta ja päätös

Uusien Rakettitieteilijöiden syissä tulla töihin Rakettiin korostuivat kulttuuri ja firman henki, valinnanvapaus ja itsenäisyys sekä reilu palkka. Miten nämä ennakkokäsitykset ovat tuoreiden Rakettitieteilijöiden mielestä vastanneet arkitodellisuutta?

Miten olet viihtynyt? Miten Rakettitiede eroaa edellisestä duunistasi?

Tuoreet Rakettitieteilijät kertovat viihtyneensä firmassa hyvin, mikä tietenkin ilahduttaa meitä suuresti. Millaisia perusteluita kyselyyn vastanneet kertoivat? Antaa yhden kertoa omin sanoin:

”Tulin keskisuuren firman projektiluonteisesta konsultointityöstä tuotekehitystyöhön, ja erot ovat suuret. Rauhallisempi työ, huomattavasti selvemmät roolijaot ja prosessit, vähemmän stressiä, ei tulipaloja, ei yhden miehen riippuvuuksia, ei loputtomia häntiä aiemmista projekteista, ja kirsikkana tuon sundaen päällä kirjaimellisesti tuplattu palkka.
Työkaverit olivat aiemminkin fiksuja kuten nyt, joskaan eivät usein yhtä kunnianhimoisia ja yhtä hyvin verkostoituneita.” Anonyymi Rakettitieteilijä, joka ei halua nimeään julkisuuteen :)

Uudet Rakettitieteilijät arvostavat nykytyöpaikassaan myös sitä, että konsultteja kuunnellaan projektin valinnassa tarkalla korvalla. Tämä onkin yksi Rakettitieteen kantavia arvoja: Emme tuuppaa konsultteja väkisin projekteihin, vaan uskomme heidän tekevän parasta jälkeä projekteissa, joihin he ovat itse valinneet menevänsä.

Lienee tarpeetonta sanoa, että tyytyväinen ja projektistaan kiinnostunut koodari on myös asiakkaan etu.

”Olen todellakin viihtynyt.” Jarno K.

Rakettitieteeltä puuttuvat myös välipomoportaat ja ison firman byrokratia, mitä osa uusista Rakettitieteilijöistä mainitsi arvostavansa. Toki sekin totuus mainittiin, että koska konsultit ovat lähes kaiken aikansa asiakkailla, Rakettitieteen oma osuus arkisessa työssä viihtymiseen on lopultakin melko rajallinen.

Työ on varsin itsenäistä ja vastuualueet monesti melko selkeärajaisia, mutta tämä on juuri se mitä monet Rakettitieteilijät arvostavat, ja mainitsipa joku senkin, että tämä antaa myös aikaa uusien asioiden oppimiseen.

Avoimia kommentteja Rakettitieteestä

Tuoreet Rakettitieteilijät kertovat keskimäärin pitävänsä työtehtävistään, palkkamallista ja porukasta, ”sekä asiakkaalla että firmassa”. Se kuuluu kommenteista läpi, että Rakettitieteen toimintamallissa on jotakin uniikkia, eikä tätä haluttaisi hukata tai suuremmin muuttaa. ”Ei hukata tätä selkeää ja toimivaa mallia” on muuten kuultu aiemmissa kyselyissä myös vanhemmilta Rakettitieteenharjoittajilta.

”Lähinnä kehuja siitä, että on saatu luotua täydellinen työpaikka ????” Tuisku S.

Joku kommentoikin, että Rakettitiede muistuttaa freelancer-tyyppistä yhteisöä. Yhtiö tarjoaa kehittäjille kiinnostavia asiakaskeikkoja, joita nämä sitten menevät tekemään oman valintansa mukaan ja saavat siitä reilun korvauksen. Kun samalla pohjapalkka ja HR-palvelut ovat kohdallaan, ’Raksu’ toimii aikuisille konsulteille luontevana kotipesänä, jonka arkisena bonuksena tulevat sarkastisten kollegojen loputtoman piikikkäät Slack-keskustelut. Juhlat, saunaillat ja muut tempaukset ovat toki vielä erikseen.

Uudet työntekijämme viihtyvät. Ehkä sinäkin viihtyisit?

Tämä oli kolmiosaisen, uusille Rakettitieteilijöille tehtyyn kyselyyn pohjautuvan blogisarjamme viimeinen osa 3/3. Kerroimme aiemmissa osissa 1/3 ja 2/3, miten tuoreet Rakettitieteilijät olivat tutustuneet tähän melko omaleimaiseen konsulttiyhtiöön, mikä sai heidät vakuuttuneeksi että haluavat Raksulle töihin, ja miltä elo Raketissa on muutamien kuukausien kuluessa tuntunut.

Päällimmäinen viesti sekä vanhoilta että uudemmilta Rakettitieteilijöistä tuntuu olevan se, että firman perusolemus, palkkamalli ja tekemisen tapa ovat erinomaisen konsulttiystävällisiä, ja kasvusta ja muusta kehittymisestä huolimatta sellaisina ne halutaan myös säilyttää. Tähän me uskomme!

Kuulostaako Rakettitiede sinua kiinnostavalta työpaikalta?

Ota yhteyttä Markoon, niin jutellaan (tai hae GDPR-korrektisti rekryjärjestelmän kautta)!

Lue rekryprosessi-blogisarjan muut osat:

Osa 1/3: Ensivaikutelma

Osa 2/3: Harkinta ja päätös

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Palkkamalli
Rakettikulttuuri
kehittäjä
Rakettitieteilijä
rekry

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia