logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Rakettitieteen rekryprosessi tuoreiden Rakettitieteilijöiden silmin? Osa 2/3: Harkinta ja päätös

BloggausKysyimme viimeisen vuoden aikana Rakettitieteelle töihin tulleilta kehittäjiltä, miten he löysivät Rakettitieteen, millainen rekryprosessi oli heidän näkökulmastaan sekä miltä työnteko Raketilla on tuntunut. Julkaisemme tulokset kolmessa osassa, tässä niistä toinen.

Uusien Rakettitieteilijöiden syissä tulla töihin Rakettiin korostuivat kulttuuri ja firman henki, valinnanvapaus ja itsenäisyys sekä reilu palkka. Mutta miten nämä käsitykset muotoutuivat rekryprosessin aikana?

Viime blogauksessa käsittelimme uusien Rakettitieteilijöiden saamaa ensivaikutelmaa sekä kokemuksia ensimmäisestä haastattelusta. Nyt menemme askelta pidemmälle ja kuulostelemme, mikä Rakettitieteessä vakuutti.

Mikä sai sinut innostumaan Rakettitieteestä?

Sanotaan se nyt suoraan: Totta kai kovia ammattilaisia kiinnostaa hyvä palkka. Jos muut asiat kuten firman kulttuuri, johtaminen ja hyvä henki ovat kohdallaan, vaikea kunnon liksasta on huonoa puolta löytää. Tämä tuli myös kyselyssämme esiin: Käytännössä kaikki vastaajat ilmaisivat innostuneensa siitä, että yksinkertaisuudella ja reiluudella markkinoitu palkkamalli ei oikeastikaan sisältänyt mitään haudattuja koiria tai piilotettuja ehtolauseita.

”Palkkaus ja tietynlainen itsevarma rentous ilman mitään pönötystä. Koin sen kotoisaksi.”

-Jarno K.

Myös kollegojen fiksuus ja kokemus painoivat uusien Rakettitieteilijöiden vaa’assa työpaikkaa puntaroidessa. Totta kai kokeneiden kanssa on mukava vaihtaa ajatuksia, ja koska spesialiteetit aina hiukan vaihtelevat, jokaiselta voi oppia jotakin uutta.

”Vapaus, palkkamalli, huumori.”

-Lauri A.

Rakettitieteen pienehkö koko oli ehkä hieman yllättäen innostava asia useille. Toisaalta sen ei pitäisi yllättää; kulttuuri on haastava vaalittava, ja kun kasvu pidetään hallittuna ja porukka kasassa, me-henkeä pystytään pitämään yllä ja viemään eteenpäin ilman että firma muuttuu hengeltään tunnistamattomaksi.

Mikä lukitsi päätöksesi tulla töihin Rakettitieteelle?

Päätösten aika! Kysyimme uusilta Rakettitieteilijöiltä myös, mikä viime kädessä sinetöi heidän päätöksensä allekirjoittaa työsopimus. Tässä näkyivät niin Rakettitieteeseen liittyvät seikat kuin ihmisten henkilökohtaiset tilanteetkin.

Joku oli lomaillut kesän, ja ajatus työpaikan vaihtamisesta oli sopivasti kypsynyt laiturinnokassa. Toinen korosti konsultointikeikkatarjousten laatua ja sitä, että asiakkaita ja kysyntää riittää, mikä tuo tekemiseen jatkuvuutta ja varmuutta.

”Sain nykyiseltä työntekijältä varmistuksen siitä, että kaikki on niin kuin pitääkin olla.”

-Tuisku S.

Tietenkin parhaan käsityksen siitä, mikä meininki firmassa on, kuulee nykyisiltä työntekijöiltä. Useampi uusi Rakettitieteilijä olikin haastatellut vanhempia Rakettitieteenharjoittajia siitä, onko firman henki sitä mitä kuvaillaan, riittääkö mielenkiintoisia keikkoja, ja onko palkkamallissa tai muissa käytännön asioissa huonoja puolia tai asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Sarjan viimeisessä blogauksessa kerromme siitä, millaisia kokemuksia tuoreilla Rakettitieteiliöillä on ollut Rakettitieteelle liittymisensä jälkeen; miltä työelämä on näyttänyt Raketista käsin, ja miten se kenties on vertautunut aiempiin työkokemuksiin.

Kuulostaako Rakettitiede sinua kiinnostavalta työpaikalta?
Ota yhteyttä Iidaan tai Markoon niin jutellaan!

Pinterest
Rakettitiede Oy

Lisätietoja

Rakettitiede Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

rekry
Rekryprosessi
Palkkamalli

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Rakettitiede Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Siirry Rakettitiede Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia