Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitiede Turre Legalin vieraana

BloggausRakettitieteen Marko kertoo Turre Legalin Facebook-livessä (nyt myös YouTubessa!!1one) rakettikulttuurin lisäksi Rakettitieteen henkilöstöannista.

Rakettitiede teki riviresursseista omistajia reilu vuosi sitten järjestetyssä henkilöstöannissa, ja silloin lakiasiaintoimisto Turre Legal auttoi lakilappusten kanssa. Turren Herkko Hietanen kutsui Raketin Marko Saareston juttelemaan henkilöstöantikokemuksista ja samalla Rakettitieteen palkkamallista ja arvomaailmasta yleisesti.

Tämän kaiken voit nähdä ja kokea täällä.

Koska yli 10 sekuntia kestävät videot ovat niin 2018, pilkoimme ja paloittelimme koko haastattelun nätteihin suupaloihin – ja poimi parhaat päältä eli klikkaa otsikon linkkiä ja pääset haluamaasi kohtaan!

Herkko ja Marko säätävät ATK:ta

ATK on välillä vaikeaa, varsinkin kun robottikameramies alkaa kapinoida.

Rakettitieteen esittely

Rakettitiede on reilun 30 hengen konsulttipuulaaki, jossa on yli 30 kokenutta ohjelmistojentekijää töissä eli teemme ohjelmistoja rahaa vastaan.

Tagsu, hauska harrasteprokkis

Konsulttihommien lisäksi Rakettitieteellä on myös omia tuotteita, kuten videolla näkyvä Herkon kaulassa roikkuva elektroninen nimikyltti Tagsu. Tagsu ei varsinaisesti ole tuote vaan astetta vakavampi harrasteprojekti, jolla Raketin pitkäaikaisin työntekijä Jari Tulilahti verrytteli elektoniikkataitojaan muutama vuosi sitten.

Tuotekokeilut, VibeCatch

Rakettitiede on tehnyt useamman startupin kanssa yhteistyötä. Pari kertaa on tehty vakavampiakin juttuja, joista viimeisimpänä henkilöstön hyvinvointia ja yrityksen tuottavuutta mittaava VibeCatch.

Montako kiloa resurssia saisi olla?

Miten Rakettitiede eroaa muista? Valtavirta IT-konsulttitaloista myy erilaisia projekteja tai eritasoisista osaajista koostuvia projektitiimejä tahkomaan rahaa asiakkaille. Rakettitiede eroaa valtavirrasta siinä, että myymme konsultteja vain sen verran kuin asiakas tarvitsee, ja kaikki konsulttimme ovat kovan tason osaajia.

Mitä tarkoittaa kehittäjän valinnanvapaus?

Jos maanantaisin ärsyttää mennä keikalle, se alkaa ennen pitkää näkyä työn laadussa. Ohjelmointityö on luovaa duunia, ja se pitää kokea mielekkääksi, jotta syntyy nättiä koodia. Siksi rakettitieteilijät saavat valita tarjolla olevista projekteista itselleen mieluisimman.

Kehittäjien palkkauksesta ja Raketin palkkamallista

Loppuvuodesta keskusteltiin laajemminkin siitä, että Suomeen tarvitaan kymmeniätuhansia koodaajia lisää. Mekin kirjoitimme tästä ja alan palkkauksesta yleisesti Pallomeri vai parempi palkka -postauksessa. Mielestämme osaavien devaajien kuuluu saada reilu korvaus tekemästään työstä, ja siksi 50 % asiakaslaskutuksestamme menee kehittäjille itselleen.

Mitä Rakettitiede tarjoaa kokeneelle kehittäjälle?

Vanha koirakin haluaa oppia uusia temppuja: parhailla keikoilla saa kehittää myös niitä taitoja, joissa ei ole paras. Seniorit osaavat ottaa vähän tuntemattomammatkin asiat haltuun nopeasti, koska heillä on kokemusta ja näkemystä asioista laajemmin.

Lisää palkasta: mihin se loput 50 pinnaa menee, ja riittääkö se mihinkään?

Hyvin riittää, koska Juha on pihi ja Marko on vielä pihimpi! No, oikeasti pystymme maksamaan reilua palkkaa, koska säästämme pallomerissä ja toimiston seinissä.

Rakettitieteen henkilöstöanti, miksi ja mitä seuraavaksi?

Palkkamallimme palkitsee yksilön suorittamisesta eikä varsinaisesti siitä, että meillä rullaa yhdessä hyvin. Kun taas työntekijät omistavat osan firmasta, yrityksen menestymisellä (osakkeiden tuotolla) on oikeasti merkitystä. Marko kertoo videolla myös, millainen kokemus henkilöstöannin järjestäminen olikaan ja valottaa vähän Raketin tulevaisuutta.

Lue myös:

Henkilöstöanti teki riviresurssista omistajan

Pallomeri vai parempi palkka?

Keskustelua palkoista ja palkkamalleista

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

henkilöstöanti
markosaaresto
Palkkamalli
Rakettikulttuuri
turrelegal

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia