Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakennusalan uudistaja SRV hyödyntää IoT-antureiden tuottamaa tietoa

ReferenssiSRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja, joka tarjoaa parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana. Aito yhteistyö ja innostus tekemiseen näkyvät kaikissa kohtaamisissa.


SRV rakentaa Aalto-yliopiston uuden kampusrakennuksen, Kauppakorkeakoulun tilat sekä Metrokeskuksen liiketilat Espoon Otaniemeen. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön rakennetaan erilaisia opetus- ja työtiloja 33 000 neliömetrin verran. Rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa 2016 ja tilat valmistuvat vaiheittain vuoden 2018 aikana.

SRV hyödyntää työmailla IoT-antureita olosuhdetietojen mittaamiseen. Antureilla havainnoidaan lämpötila- ja kosteustietoja, joiden perusteella tehdään tarvittavat rakennusaikaiset lämmitys- ja kuivaustoimenpiteet sekä ilmanvaihtoon liittyvät säädöt. Työmaa on jaettu eri lohkoihin, joihin asennettujen antureiden tietoja seuraamalla nähdään olosuhteet eri vuorokauden aikoina.

”Antureiden etäluettavuus vapauttaa resursseja muihin tehtäviin, kun erillistä mittapisteiden lukukierrosta ei tarvita.” kertoo SRV:n projekti-insinööri Ilkka Hätönen. ”Lisäksi jatkuva mittaus mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan, jonka kautta mahdollisiin olosuhdepoikkeamiin voidaan reagoida viipymättä. Hallitut olosuhteet mahdollistavat rakenteiden tehokkaan kuivattamisen ja työmaan aikataulun mukaisen toteuttamisen.”

Pienikokoiset anturit sopivat erityisesti työmaille

SRV valitsi Integralin IoT-antureiden toimittajaksi työmaalle, sillä anturit ovat helposti asennettavissa ja toimintavarmoja. Anturit toimitettiin työmaalle seuraavana päivänä tilauksesta, jolloin olosuhdetietoa päästiin seuraamaan ja tallentamaan nopealla aikataululla. SRV:n henkilökunta asensi anturit tarvittaviin sijainteihin Integralin kuitenkin avustaessa anturitietojen siirtämisessä käyttöliittymään.

”IoT-antureiden asennus ja käyttö on vaivatonta. Positiivista on antureiden pieni koko sekä toimiminen ilman erillistä virtalähdettä tai tukiasemaa. Näistä syistä ne sopivat jatkuvasti muuttuvassa työmaatilanteessa hyvin olosuhdeseurantaan.”

Mittausten historiatieto saatavilla myös työmaan valmistuttua

Antureiden tuottamaa tietoa seurataan helppokäyttöisestä liittymästä joko tietokoneella, mobiililaitteella tai mobiilisovelluksella. Anturit välittävät olosuhdetietoa liittymään jatkuvasti ja historiatieto on saatavilla aina asennuksesta alkaen. Kesäaikaan seurataan pääsääntöisesti lämpötilan ja kosteuden suhdetta, jolloin lisätään tarvittaessa kosteudenpoistotoimenpiteitä. Talvella ennakoidaan ja ehkäistään jäätyminen lisäämällä lämmitystä lohkoittain.

Käyttöliittymään on asennettavissa lisäksi hälytysrajoja, jolloin esimerkiksi asetetun lämpötila-alueen ylittyminen tai alittuminen aiheuttaa sähköpostihälytyksen sovittuun osoitteeseen. Tällöin työmaalla ehditään reagoimaan heti mahdollisiin ongelmiin. Lisäksi ennalta määritellyt henkilöt pääsevät seuraamaan antureiden tuottamaa tietoa, jolloin data on myös helppo raportoida tarvittaessa eteenpäin esimerkiksi työmaavalvojille. Antureiden tuottama tieto säilyy järjestelmässä vuoden ajan ja on aina viisi vuotta eteenpäin raportoitavissa.

”Työmaan kannalta tärkeää on antureista muistiin jäävä mittausten historiatieto. Näin voidaan tarvittaessa jälkikäteenkin saada tietoa esimerkiksi tietyn työvaiheen aikana vallinneista sisäilman olosuhteista. Historiatietoa käytetään myös laajemmissa kosteudenhallintaraporteissa, joita työmaalla tehdään 2-3 viikon välein.” muistuttaa Hätönen.

Suosittelija:

IoT-antureiden asennus ja käyttö on vaivatonta. Positiivista on antureiden pieni koko sekä toimiminen ilman erillistä virtalähdettä tai tukiasemaa. Näistä syistä ne sopivat jatkuvasti muuttuvassa työmaatilanteessa hyvin olosuhdeseurantaan

Ilkka Hätönen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Integral Oy logo

Tiedot

Tilaaja: SRV Yhtiöt Oyj
Ajankohta: 2017 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ilkka Mikkonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Integral kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

IoT

Omat tagit

IoT
Internet of Things
rakennusala

Siirry yrityksen profiiliin Integral kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Integral - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Integral - Muita referenssejä

Integral - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia