Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Rakennusalan tietoa digitaalisesti

ReferenssiRakennustietosäätiö RTS ja sen kokonaan omistama Rakennustieto Oy edistävät hyvää rakennustapaa ja tuottavat siihen tarvittavaa luotettavaa tietoa infra-alalle, talonrakentamiseen, talotekniikkaan sekä kiinteistöhuoltoon. Rakennustieto on täyden palvelun tietotalo, jonka tuotteet kattavat rakentamisen elinkaaren suunnittelusta ylläpitoon asti.

IWA on toiminut Rakennustiedon avainkumppanina heidän liiketoimintansa digitalisoinnissa vuodesta 2013. RT tietoväylä -järjestelmä on kokonaan uusi ohjelmistoratkaisu, jonka kautta Rakennustiedon asiakkaat löytävät ja pääsevät helposti käsiksi Rakennustiedon tietovarantoihin.

Työnimellä "Modulaarinen Kortisto" kulkeneen hankkeen konseptointi aloitettiin Rakennustiedon ja IWA:n yhteisissä strategiatyöpajoissa 2015, minkä jälkeen ratkaisun käyttöliittymää ja teknisiä toteutusvaihtoehtoja lähdettiin suunnittelemaan ja pilotoimaan. Tavoitteeksi otettiin kehittää mahdollisimman sujuvakäyttöinen selainpohjainen työkalu, jonka käyttöliittymä tarjoaa tehokkaat välineet tiedon löytämiseen ja jonka käyttöönotto ei pelota.

RT tietoväylä on toteutettu pohjautuen avoimen lähdekoodin teknologioihin kuten Java Spring Framework, Ruby on Rails ja ReactJS. Kehitystyötä tehtiin iteratiivisesti määrämittaisissa sprinteissä IWA:n ketterien työmenetelmien mukaisesti. Ratkaisu on integroitu Rakennustiedon sisäisen tietoväylän kautta useisiin taustajärjestelmiin. Järjestelmäratkaisua ylläpitää Rakennustiedon käyttöpalvelut tarjoava kumppani, jonka kanssa IWA toimii tiiviissä yhteistyössä tukipalveluiden ja ylläpidon osalta.

RT tietoväylän ensimmäiset asiakaspilotit aloitettiin syksyllä 2016 ja ensimmäinen koeversio julkaistiin loppuvuodesta 2016. Vaiheen 2 suunnittelu aloitettiin vuoden 2017 aikana samalla kun ensimmäiseen versioon tehtiin parannuksia käyttäjäpalautteen pohjalta. Virallinen RT tietoväylä -palvelun julkaisu ja vanhan kortistopalvelun täydellinen sammuttaminen toteutettiin lokakuussa 2018.

https://rt.rakennustieto.fi

Suosittelija:

"IWA:n fokus nykyhetken valintojen vaikutukseen pitkällä aikavälillä on se, mitä arvostamme partnereissamme. IWA:lla on paljon loistavia ideoita, eivätkä he myöskään pelkää haastaa olemassa olevia ratkaisuja."

Jouko Kanerva, Tuotekehityspäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
IWA

Tiedot

Tilaaja: Rakennustieto Oy
Ajankohta: 2015 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jouko Kanerva

Lisätietoja

Yritysprofiili IWA kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Kiinteistöala
Rakentaminen

Teknologia

Ruby on Rails

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

tietojärjestelmä
Rakennusalan digitalisaatio

Siirry yrityksen profiiliin IWA kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IWA - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

IWA - Muita referenssejä

IWA - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia